proidea.hu online termékinformációs katalógus

Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra


2019. szeptember 05.

Komplex Wienerberger szolgáltatások építészeknek falazatok, tetők, homlokzatok tervezéséhez

'Komplex Wienerberger Szolgáltatások' építész konferencia
A Wienerberger hagyományos építész konferencia sorozata 2019-ben országszerte 11 helyszínen, köztük Budapesten kerül megrendezésre. A képzés célja, hogy a területi építész kamarákkal szorosan együttműködve "házhoz vigye" a szakmagyakorlók számára érdekes és fontos tudnivalókat egy ingyenes előadássorozat keretében.

Kreditpont: MÉK 1 pont (2019/224)

Helyszínek és időpontok:

Győr - 2019.09.26 - ETO Park Hotel - 9027 Győr, Nagysándor József u. 31.

Pécs - 2019.10.02 - Corso Hotel - 7626 Pécs, Koller u. 8.

Szekszárd - 2019.10.03 - Hotel Merops - 7100 Szekszárd, Kossuth Lajos u. 19.

Debrecen - 2019.10.08 - Hotel Aquaticum - 4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Szombathely - 2019.10.15 - Tóvendéglő - 9700 Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.

Nyíregyháza - 2019.10.30 - Hotel Pagony - 4400 Nyíregyháza, Újmajor

Miskolc - 2019.10.31 - City Hotel Miskolc - 3519 Miskolc, Iglói út 15.

Veszprém - 2019.11.05 - Gizella Hotel - 8200 Veszprém, Jókai u. 48.

Szeged - 2019.11.07 - Art Hotel 6720 - Szeged, Somogyi u. 16.

Székesfehérvár - 2019.11.12 - Best Western Hotel Lakeside - 8000 Székesfehérvár, Ligetsor 50.

Budapest - 2019.11.14 - CORVINA Rendezvényház - 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19.

A rendezvény programja:

8:30 - 9:00 - Vendégek érkezése, regisztráció, büfé

9:00 - 9:15 - Megnyitó, és a Wienerberger építész díj ismertetése

Vidóczi Árpád, Wienerberger Zrt., Műszaki vevőszolgálat vezető

9:15 -9:50 - 1. Előadás - A Wienerberger a tervezők partnere

Előadó: Horváth András, Okl. építészmérnök, Műszaki szaktanácsadó
Előadás rövid leírása: A változó igényekkel lépést tartva a Wienerberger átalakította és kibővítette az építészeknek szóló szolgáltatásait a szaktanácsadás és az ArchiCad támogatás terén is. A komplex megoldásokra növekvő igény mutatkozik a tetők/tetőterek építésénél, ezért ez az egyik kérdéskör, amelyhez a kapcsolódó ingyenes mennyiségszámítást, PIR szigetelés típus választást és ArchiCad add-ont bemutatjuk. Az előregyártott födémek alkalmazása előtérbe került a növekvő munkaerőhiány miatt, ezért kibővítettük a födém szerkesztést segítő szolgáltatásunkat. A födémrendszer gyakran ismétlődő kérdéseit is elemezzük szerkesztési példákon keresztül.

9:50 - 10:10 - 2. Előadás - Elsősegély a falazatokhoz: mi alapján tervezzek? Segédletek és ökölszabályok

Előadó: Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szak-mérnök, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: A falazatok szakszerű tervezése során szükséges ismernünk a hatályos jogszabályokat és tartószerkezeti szabványokat, egyúttal a bennük foglalt elveket gyorsan, külön keresgélés nélkül kell tudjuk alkalmazni.
A jogszabályok legfontosabb pontjai jellemzően kiemelve is elérhetőek az interneten, a szabványokat - terjedelmükből kifolyólag is - kevesen tanulmányozzák. A belőlük készült kivonatok a segédletek, példatárak. Falazati oldalról a Wienerberger vállalta fel a Műegyetem segítségével a tervezést segítő kiadványok létrehozását. A tavalyi év után, mikor megjelent az Eurocode falazati segédlet, idén kiadásra kerül az Eurocode falazati példatár is, számos épülettípussal. A kiadvány a konferencián kerül először bemutatásra.
A tervezés során nincs lehetőség minden egyes fal "nulláról történő megtervezésére". Ezért számos egyszerűen használható szabály, úgy is mint az EC alapján felvehető maximális falméret, vagy a hanggátló falak véshetőségének mértéke, stb. kerül ismertetésre.

10:10 - 10:40 - 3. Előadás - Tetőválasztás hatása az építési költségekre

Előadó: Molnár Gergely, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: Bemutatásra kerül egy elemzés arról, hogy az építési költségek oldaláról megközelítve sem mindegy, milyen hajlásszögű tetőket tervezünk. Ebben a megközelítésben nyilvánvalóvá válik, hogy egy igénybevételi kategória váltás nem jelent esztétikai többletet, de jelentős többletköltséget igen a beruházó számára. A nagyon alacsony hajlásszögek esetén a kiselemes fedések nem jöhetnek szóba. Ha növeljük a hajlásszöget, de még a vízhatlan héjazatot megkövetelő tartományban, az számos többletköltséget okoz. Megnézzük a nagyon magas hajlásszögtartományt is. A költség és a biztonság szempontjából meghatározható egy optimum. A költségelemzésnek része a teljes rétegrend, különböző hőszigetelő anyagok alkalmazásával.

10:40 - 11:10 - 4. - Előadás - Kerámia homlokzatburkolatok lehetőségei új építésnél és felújításnál

Előadó: Gellén Eszter, Okl. építőmérnök, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: Épületenergetikai célú felújítások során gyakran felmerül az igény a vakolt hőszigetelő rendszernél hosszabb élettartamú, változatosabb esztétikai megjelenésű homlokzati megoldások iránt. A Wienerberger termékválasztékában megtalálható a szerelt jellegű, az épített klinker típusú, és a ragasztott klinker lapka burkolat széles szín- és formaválasztékban. Bemutatásra kerülnek a különböző burkolatok rétegrendi kialakításai, a homlokzatburkolatok tervezésével kapcsolatos fontos előírások.
Gyakorlati példákon keresztül elemezzük a kerámia burkolatok rögzítési lehetőségeit. Kiemelt szerepet kapnak a tűzterjedésre vonatkozó előírások, erre vonatkozó teljesítmények.
Egyéb, tervezés és kivitelezés során gyakran felmerülő kérdések ismertetése. Tégla és klinker burkolatok vízfelvétele, fagyállósági besorolása.

11:10 - 11:30 - Szünet

11:30 - 11:50 - Gyakorlati bemutató

A korszerű falazási módok szakmai körökben széles körű elterjesztése a Wienerberger kiemelt célja. Ennek érdekében bemutatásra kerül a manapság legkorszerűbbnek számító, kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkező Porotherm Thermo tégla falazása Profi (vékonyágyazó habarcs) és Dryfix (ragasztóhab) technológiával. Bemutatásra kerülnek a 2019-ben bevezetett Porotherm kiegészítő elemek.

11:50 - 12:10 - 5. Előadás - Elsősegély a falazatokhoz: milyen téglát tervezzek? Profi téglamegoldások

Előadó: Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szak-mérnök, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: Épületszerkezeteinkkel szemben a legtöbbet változó, szigorodó elvárás a hőtechnikai teljesítmény. A Porotherm építési rendszer azonban nem csak erre az egy teljesítményre koncentrál, és kínál megoldást. Kiforrott építési rendszerként alrendszereivel megoldást kínál többek között a gyors, pontos, szakszerű kivitelezésre is.
A Profi építési rendszer elemeivel monolitikus és többrétegű falszerkezetek is építhetőek a helyszínen, továbbá rendszerkiegészítő elemeivel teljessé tehetőek. Az előadás célja a tervezés során figyelembe veendő egyéb szempontok összegzése és ezek alapján a csiszolt tégla építési rendszer előnyeinek ismertetése a termékmegoldások szintjén.

Kiállítás
Az előadások szüneteiben mintaállványokon kiállítunk egy válogatást a Terca burkolótéglák színválasztékából, valamint az Argeton kerámia homlokzat burkoló lapokból.
Megtekinthető lesz a Tondach Thermo Pir szarufa feletti hőszigetelés alkalmazása teljes rétegrendben 1:1 arányú maketten bemutatva.
Fotótablókon bemutatjuk a Wienerberger Építészeti Nívódíj pályázat 2019. győztes épületeit.

Kérdések az előadókhoz

12:20 - Ebéd, konzultáció, kreditpont igazolások kiadása

A Wienerberger építész konferenciára jelentkezni a Wienerberger honlapján található online űrlap kitöltésével lehet.

Fontos információ:
A rendezvényeken ingyenesen elérhetőek lesznek a Wienerberger Porotherm és a Tondach termékeit bemutató, aktualizált Alkalmazástechnikai és Tervezési útmutatói is.
A BME-vel közös kiadásban készült Falazott tartószerkezetek - Tervezés az Eurocode alapján elnevezésű szakmai segédlet kedvezményes áron kapható lesz a konferencia-sorozat állomásain.
Előre is kérdezhet az előadóktól. Ha szakmai kérdése van, amelyre mindenképp választ szeretne kapni akkor írja meg azt az arpad.vidoczi@wienerberger.hu email címre, és az előadások után ezt megválaszolják. A kérdés mellé írja meg melyik helyszínre regisztrált!

Részletekért, jelentkezéssel kapcsolatos információkért kísérje figyelemmel a Wienerberger honlapját! Kérdését az info@wienerberger.hu e-mail címen várják!

 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Kulcsszavak:  Wienerberger  Építész  konferencia  2019  ősz  falazat  tető  homlokzat