Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Komplex Wienerberger szolgáltatások építészeknek falazatok, tetők, homlokzatok tervezéséhez

'Komplex Wienerberger Szolgáltatások' építész konferencia
'Komplex Wienerberger Szolgáltatások' építész konferencia

A Wienerberger hagyományos építész konferencia sorozata 2019-ben országszerte 11 helyszínen, köztük Budapesten kerül megrendezésre. A képzés célja, hogy a területi építész kamarákkal szorosan együttműködve "házhoz vigye" a szakmagyakorlók számára érdekes és fontos tudnivalókat egy ingyenes előadássorozat keretében.

Kreditpont: MÉK 1 pont (2019/224)

Helyszínek és időpontok:

Győr - 2019.09.26 - ETO Park Hotel - 9027 Győr, Nagysándor József u. 31.

Pécs - 2019.10.02 - Corso Hotel - 7626 Pécs, Koller u. 8.

Szekszárd - 2019.10.03 - Hotel Merops - 7100 Szekszárd, Kossuth Lajos u. 19.

Debrecen - 2019.10.08 - Hotel Aquaticum - 4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Szombathely - 2019.10.15 - Tóvendéglő - 9700 Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.

Nyíregyháza - 2019.10.30 - Hotel Pagony - 4400 Nyíregyháza, Újmajor

Miskolc - 2019.10.31 - City Hotel Miskolc - 3519 Miskolc, Iglói út 15.

Veszprém - 2019.11.05 - Gizella Hotel - 8200 Veszprém, Jókai u. 48.

Szeged - 2019.11.07 - Art Hotel 6720 - Szeged, Somogyi u. 16.

Székesfehérvár - 2019.11.12 - Best Western Hotel Lakeside - 8000 Székesfehérvár, Ligetsor 50.

Budapest - 2019.11.14 - CORVINA Rendezvényház - 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19.

A rendezvény programja:

8:30 - 9:00 - Vendégek érkezése, regisztráció, büfé

9:00 - 9:15 - Megnyitó, és a Wienerberger építész díj ismertetése

Vidóczi Árpád, Wienerberger Zrt., Műszaki vevőszolgálat vezető

9:15 -9:50 - 1. Előadás - A Wienerberger a tervezők partnere

Előadó: Horváth András, Okl. építészmérnök, Műszaki szaktanácsadó
Előadás rövid leírása: A változó igényekkel lépést tartva a Wienerberger átalakította és kibővítette az építészeknek szóló szolgáltatásait a szaktanácsadás és az ArchiCad támogatás terén is. A komplex megoldásokra növekvő igény mutatkozik a tetők/tetőterek építésénél, ezért ez az egyik kérdéskör, amelyhez a kapcsolódó ingyenes mennyiségszámítást, PIR szigetelés típus választást és ArchiCad add-ont bemutatjuk. Az előregyártott födémek alkalmazása előtérbe került a növekvő munkaerőhiány miatt, ezért kibővítettük a födém szerkesztést segítő szolgáltatásunkat. A födémrendszer gyakran ismétlődő kérdéseit is elemezzük szerkesztési példákon keresztül.

9:50 - 10:10 - 2. Előadás - Elsősegély a falazatokhoz: mi alapján tervezzek? Segédletek és ökölszabályok

Előadó: Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szak-mérnök, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: A falazatok szakszerű tervezése során szükséges ismernünk a hatályos jogszabályokat és tartószerkezeti szabványokat, egyúttal a bennük foglalt elveket gyorsan, külön keresgélés nélkül kell tudjuk alkalmazni.
A jogszabályok legfontosabb pontjai jellemzően kiemelve is elérhetőek az interneten, a szabványokat - terjedelmükből kifolyólag is - kevesen tanulmányozzák. A belőlük készült kivonatok a segédletek, példatárak. Falazati oldalról a Wienerberger vállalta fel a Műegyetem segítségével a tervezést segítő kiadványok létrehozását. A tavalyi év után, mikor megjelent az Eurocode falazati segédlet, idén kiadásra kerül az Eurocode falazati példatár is, számos épülettípussal. A kiadvány a konferencián kerül először bemutatásra.
A tervezés során nincs lehetőség minden egyes fal "nulláról történő megtervezésére". Ezért számos egyszerűen használható szabály, úgy is mint az EC alapján felvehető maximális falméret, vagy a hanggátló falak véshetőségének mértéke, stb. kerül ismertetésre.

10:10 - 10:40 - 3. Előadás - Tetőválasztás hatása az építési költségekre

Előadó: Molnár Gergely, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: Bemutatásra kerül egy elemzés arról, hogy az építési költségek oldaláról megközelítve sem mindegy, milyen hajlásszögű tetőket tervezünk. Ebben a megközelítésben nyilvánvalóvá válik, hogy egy igénybevételi kategória váltás nem jelent esztétikai többletet, de jelentős többletköltséget igen a beruházó számára. A nagyon alacsony hajlásszögek esetén a kiselemes fedések nem jöhetnek szóba. Ha növeljük a hajlásszöget, de még a vízhatlan héjazatot megkövetelő tartományban, az számos többletköltséget okoz. Megnézzük a nagyon magas hajlásszögtartományt is. A költség és a biztonság szempontjából meghatározható egy optimum. A költségelemzésnek része a teljes rétegrend, különböző hőszigetelő anyagok alkalmazásával.

10:40 - 11:10 - 4. - Előadás - Kerámia homlokzatburkolatok lehetőségei új építésnél és felújításnál

Előadó: Gellén Eszter, Okl. építőmérnök, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: Épületenergetikai célú felújítások során gyakran felmerül az igény a vakolt hőszigetelő rendszernél hosszabb élettartamú, változatosabb esztétikai megjelenésű homlokzati megoldások iránt. A Wienerberger termékválasztékában megtalálható a szerelt jellegű, az épített klinker típusú, és a ragasztott klinker lapka burkolat széles szín- és formaválasztékban. Bemutatásra kerülnek a különböző burkolatok rétegrendi kialakításai, a homlokzatburkolatok tervezésével kapcsolatos fontos előírások.
Gyakorlati példákon keresztül elemezzük a kerámia burkolatok rögzítési lehetőségeit. Kiemelt szerepet kapnak a tűzterjedésre vonatkozó előírások, erre vonatkozó teljesítmények.
Egyéb, tervezés és kivitelezés során gyakran felmerülő kérdések ismertetése. Tégla és klinker burkolatok vízfelvétele, fagyállósági besorolása.

11:10 - 11:30 - Szünet

11:30 - 11:50 - Gyakorlati bemutató

A korszerű falazási módok szakmai körökben széles körű elterjesztése a Wienerberger kiemelt célja. Ennek érdekében bemutatásra kerül a manapság legkorszerűbbnek számító, kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkező Porotherm Thermo tégla falazása Profi (vékonyágyazó habarcs) és Dryfix (ragasztóhab) technológiával. Bemutatásra kerülnek a 2019-ben bevezetett Porotherm kiegészítő elemek.

11:50 - 12:10 - 5. Előadás - Elsősegély a falazatokhoz: milyen téglát tervezzek? Profi téglamegoldások

Előadó: Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szak-mérnök, Termékmenedzser
Előadás rövid leírása: Épületszerkezeteinkkel szemben a legtöbbet változó, szigorodó elvárás a hőtechnikai teljesítmény. A Porotherm építési rendszer azonban nem csak erre az egy teljesítményre koncentrál, és kínál megoldást. Kiforrott építési rendszerként alrendszereivel megoldást kínál többek között a gyors, pontos, szakszerű kivitelezésre is.
A Profi építési rendszer elemeivel monolitikus és többrétegű falszerkezetek is építhetőek a helyszínen, továbbá rendszerkiegészítő elemeivel teljessé tehetőek. Az előadás célja a tervezés során figyelembe veendő egyéb szempontok összegzése és ezek alapján a csiszolt tégla építési rendszer előnyeinek ismertetése a termékmegoldások szintjén.

Kiállítás
Az előadások szüneteiben mintaállványokon kiállítunk egy válogatást a Terca burkolótéglák színválasztékából, valamint az Argeton kerámia homlokzat burkoló lapokból.
Megtekinthető lesz a Tondach Thermo Pir szarufa feletti hőszigetelés alkalmazása teljes rétegrendben 1:1 arányú maketten bemutatva.
Fotótablókon bemutatjuk a Wienerberger Építészeti Nívódíj pályázat 2019. győztes épületeit.

Kérdések az előadókhoz

12:20 - Ebéd, konzultáció, kreditpont igazolások kiadása

A Wienerberger építész konferenciára jelentkezni a Wienerberger honlapján található online űrlap kitöltésével lehet.

Fontos információ:
A rendezvényeken ingyenesen elérhetőek lesznek a Wienerberger Porotherm és a Tondach termékeit bemutató, aktualizált Alkalmazástechnikai és Tervezési útmutatói is.
A BME-vel közös kiadásban készült Falazott tartószerkezetek - Tervezés az Eurocode alapján elnevezésű szakmai segédlet kedvezményes áron kapható lesz a konferencia-sorozat állomásain.
Előre is kérdezhet az előadóktól. Ha szakmai kérdése van, amelyre mindenképp választ szeretne kapni akkor írja meg azt az arpad.vidoczi@wienerberger.hu email címre, és az előadások után ezt megválaszolják. A kérdés mellé írja meg melyik helyszínre regisztrált!

Részletekért, jelentkezéssel kapcsolatos információkért kísérje figyelemmel a Wienerberger honlapját! Kérdését az info@wienerberger.hu e-mail címen várják!

A hírben szereplő termékek

 
Porotherm áthidalók
4 termék

A Porotherm áthidaló ráfalazással vagy rábetonozással együtt alkotja a nyílásáthidalást. A Porotherm áthidaló képezi a szerkezet alsó húzott övét, a felső nyomott övét pedig a kisméretű tömör tégla vagy üreges falazóelem ráfalazás vagy rábetonozás biztosítja.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Tondach kerámia tetőcserepek
18 termék

A Tondach kerámia cserepek széles választékában mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő és az épülethez leginkább illő tetőcserepet. A Tondach termékei minden tetőn kiválóan mutatnak, legyen szó akár műemléki, új tervezésű vagy modern épületről. A Tondach kerámia tetőcserepek és a hozzájuk tartozó kiegészítők széles szín- és formaválasztékkal állnak az építkezők és felújítók rendelkezésére.

18 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Porotherm födémrendszer
2 termék

A Porotherm födémrendszer a Porotherm Építési Rendszer szerves része, de más építési rendszerekhez is alkalmazható. Átlagos födémterhelés esetén családi házak ideális födémmegoldása. Egyszerűbb geometriájú épületek esetén ajánlják. A födémrendszer elemei: kerámia burkolatú előfeszített vasbeton födémgerenda, kerámia béléstest, helyszíni felbeton kiegészítő vasalás.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Terca homlokzatburkolat

A Terca homlokzatburkoló téglák nagy ellenálló-képességgel bírnak, így nem csak kimagaslóan tetszetős megjelenést biztosítanak a burkolt épületnek, de azt, és annak mögöttes szerkezeteit is hosszú időn át megvédik az időjárás minden viszontagságától. Ezen túl alkalmasak pl. kerti építmények, kerítések, kéményburkolatok mellett széles körben mind kül-, mind pedig beltéri alkalmazásra. Széles – a hófehértől a téglavörösön át az éjfeketéig – terjedő színválasztékával, változatos méret- és felületstruktúrával nyújt minden igényes épülethez - akár egész tégla, akár lapka vastagságban - személyre szabott megoldást.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tetőbiztonsági elemek, kiegészítők
Tetőbiztonsági elemek, kiegészítők
Tetőcserepek
Tetőcserepek
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...