Pályázat
2024. augusztus 30. 2024. aug 30

Build the (IM)POSSIBLE – Rotho Blaas pályázat

Build the (IM)POSSIBLE – Rotho Blaas pályázat

Megépíteni a lehetetlent

Az új technológiák fejlődésének és a fa építőanyag új lendületének köszönhetően ma már lehetséges "megépíteni azt, ami korábban elképzelhetetlen volt".
A fával való munka ésszerű, megvalósítható és fenntartható.
Az ilyen nemes anyagból való építkezés segít eloszlatni a fa állítólagos hátrányairól szóló mítoszokat az olyan hagyományosabb anyagokkal szemben, mint a vasbeton és az acél, miközben csökkenti az építőipar ökológiai lábnyomát.

A mesterségesen előállított faanyagok (ragasztott gerenda, OBS, LVL, CLT stb.) az idők során számos szerkezeti korlátot leküzdöttek, továbbá hozzájárulnak a nagyon alacsony "szénlábnyomú" szerkezetek kialakításához. Megfelelő felhasználás esetén a fa több szén-dioxidot képes tárolni, mint amennyit a kitermelés és feldolgozás, a szállítás és beépítés során kibocsát.

A Build the (IM)POSSIBLE pályázat célja, hogy nemzetközi szinten láthatóvá tegye azokat az innovatív építészeti projekteket, amelyek túlmutatnak a korábbi hagyományos építési módszereken.

A mostani Build the (IM)POSSIBLE pályázat témája az oszlopos–gerendás építési rendszer, amelyhez a Rotho Blaas a közelmúltban fejlesztette ki az ALUMEGA nevű forradalmi kötőelemet.

Build the (IM)POSSIBLE – Rotho Blaas pályázat
Build the (IM)POSSIBLE – Rotho Blaas pályázat

Azoknak a tervezőknek és kivitelezőknek, akik a Rotho Blaashoz hasonlóan szenvedélyesen szeretik a fát, most egy olyan kivételes szilárdsági jellemzőkkel bíró megoldás áll rendelkezésükre, amely nem csak megfelel, hanem meg is haladja a jelenlegi építési és fenntarthatósági szabványokat. A fagerendák innovatív csatlakozási rendszerei lehetővé teszik az egyre hatékonyabb és gazdaságilag versenyképesebb oszlop- és gerendaépítésű épületek tervezését, miközben képesek kiváltani a hagyományos anyagokat (acél és vasbeton).

Most Önön a sor, hogy elképzelje és megtervezze projektjét, majd részt vegyen a Build the (IM)POSSIBLE második pályázatán.

Az első díjat elnyerő projekt inspirációként szolgál majd más jövőbeli projektek számára, amelyek fenntartható, közösségi érdekű megoldásokra törekszenek majd.

A versenykategóriák két legérdekesebb projektje jogosult részt venni a Build the (IM)POSSIBLE végső kiválasztásán.

A pályázat megnyerése mindenekelőtt közvetlen kapcsolatfelvételt jelent a faszerkezetekre szakosodott nemzetközi közösséggel, mivel projekteket az iparág neves képviselői fogják elbírálni.

További információk a díjazásról

Jelentkezés és beadási határidő

Regisztrálni 2023. október 17-től lehet.
A regisztráció és a dokumentumok benyújtásának határideje: 2024. augusztus 30.

A projektek kiválasztása

A zsűri 2024. szeptember 1. és 15. között ül össze a projektek előzetes kiválasztására. Az értékelést a faépítés területén tevékenykedő, a Rotho Blaas-hoz nem kötődő, 5 szakemberből álló zsűrire bízzák. A jelölt projektek értékelési szakaszában a zsűrit két belső Rothoblaas-felügyelő segíti.

Ezt követően minden kategóriában két döntős projektet jelölnek, akiket meghívnak a 2024-es Rotho Blaas szervezésében megrendezésre kerülő Mass Timber Seminar International 2024 rendezvényre. A döntősök kiválasztása egy értékelési rendszer alapján történik, amelynek keretében a projekteket meghatározott kritériumok alapján pontozzák.

A döntőbe jutott projektek bemutatása

A döntőbe jutott pályázók meghívást kapnak a Rothoblaas székhelyén megrendezésre kerülő Mass Timber Seminar International 2024 rendezvényre, ahol 10 percben bemutathatják projektjüket.

A nyertes projektek kiválasztását a 2024-es Mass Timber Seminar International rendezvényen részt vevő szakmai közönségre bízzák.

A hírben szereplő termékek
Rotho Blaas rejtett kötések gerendákhoz Rotho Blaas epoxiragasztók Rotho Blaas kampós lemezek Rotho Blaas kötések falakhoz és épületekhez
 
Rotho Blaas kötőlemezek és csatlakozók fához
7 termék

Nem látszó kötőelemek fa-fa, fa-beton, nyírókötésekhez. Sarokvasak és önmetsző facsavarok, metszett heggyel, és központi maróval. Hat vegyértékű króm mentes horganyzással. Alkalmazható tömörfához, ragasztott fához, fa alapú paneleknél.

7 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Rotho Blaas facsavarok ácsolatokhoz Rotho Blaas facsavarok szerkezetekhez Rotho Blaas facsavarok kültérre Rotho Blaas facsavarok fa-fém rögzítéséhez
 
Rotho Blaas kötőelemek fához
5 termék

Önmetsző facsavarok, metszett heggyel, és központi maróval. Hat vegyértékű króm mentes horganyzással. Alkalmazható tömör fához, ragasztott fához, fa alapú paneleknél.

5 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Új Rotho Blaas ALUMEGA rejtett kötés gerendákhoz
Új Rotho Blaas ALUMEGA csuklós kötőelem
Rejtett kötés gerendákhoz, oszlopokhoz
Új Rotho Blaas ALUMEGA csuklós kötőelem
Kategóriák
Faszerkezetek rögzítőelemei, tartóelemei
Faszerkezetek rögzítőelemei, tartóelemei
Rögzítéstechnika
Rögzítéstechnika
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...