proidea.hu online termékinformációs katalógus

A PREFA Hungária Kft. és a Magyar Építész Kamara versenypályázata


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2011. március 21.

Fémlemez burkolat az építészetben

A PREFA Hungária Kft. és a Magyar Építész Kamara országos, nyilvános, névaláírásos versenypályázatot hirdet a minőségi fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek bemutatása céljából az alábbi kategóriákban:
 • A. PREFA anyaggal fedett - burkolt megvalósult épületek.
 • B. PREFA termék felhasználásával megvalósítható építészeti alkotás tanulmányterve vagy engedélyezési terve.
 • C. Egy tetszőlegesen kiválasztott hazai műemlék épület PREFA termékkel megvalósítható felújítási, korszerűsítési koncepcióterve.
Kiíró: PREFA Hungária Kft.
2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Képviselő: Nemere Judit cégvezető
Tel: 06 23/511-670

Szakmai partner: Magyar Építész Kamara
1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.
Tel.: 06 1/318-2444 E-mail: mek@mek.hu

Lebonyolító: Publicitás Art - Média Kft.
1021 Budapest, Tárogató út 26.
Pályázati kapcsolattartó: Novák István Tel.: 06 1/200-7330 E-mail: novak.istvan@publicitas.hu

A pályázat célja: A pályázat célja annak bemutatása, hogy
 • A minőségi fémlemez fedések és burkolatok rendkívül széles körben, műemléki és modern környezetben egyaránt alkalmazhatók.
 • A minőségi fémlemez fedés és burkolat esztétikus és könnyű megmunkálása miatt nem szab határt a tervezői fantáziának, vagyis alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelés is megvalósítható.
 • A minőségi fémlemez fedés magas élettartamú és időjárás tűrő.
A kiírás jellege: országos, nyilvános és névaláírásos verseny

A versenyen részt vehetnek: építészek, építészhallgatók

A pályázat időrendje:
A kérdések határideje: 2011. március 7. (A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a lebonyolítónak e-mailben vagy postai úton lehet feltenni.)
A válaszok határideje: 2011. március 11.

Beadási határidő: 2011. április 11.

Bírálat: 2011. április 18.
Eredményhirdetés: 2011. április 22.
Tanulmányút: 2011. május eleje

A pályázatokat 3 kategóriában lehet beadni:
 • A. PREFA anyaggal fedett - burkolt megvalósult épületek.
  Beadandó az engedélyezési vagy kiviteli tervdokumentáció, valamint maximum 2 A4 oldal terjedelmű leírás és ennek 10 soros összefoglalója. Nem szükséges a teljes dokumentáció, elegendő egy helyszínrajz, távlati kép, homlokzati rajz, esetleg részletrajz vagy ezek másolata, illetve fotók.
 • B. PREFA termék felhasználásával megvalósítható építészeti alkotás tanulmányterve vagy engedélyezési terve.
  Beadandó a terv vagy A3-as kicsinyített másolata, valamint maximum 2 A4 oldal terjedelmű leírás és ennek 10 soros összefoglalója. A pályázó jelölje meg, hogy mely PREFA terméket használná a megvalósításhoz.
 • C. Egy tetszőlegesen kiválasztott hazai műemlék épület PREFA termékkel megvalósítható felújítási, korszerűsítési koncepcióterve.
  Beadandó maximum egy látványterv, maximum 2 A4 oldal terjedelmű leírás, maximum egy oldal részletterv A4 formátumban. A pályázó írja le röviden, hogy miért pont az adott műemléket választotta, illetve jelölje meg, hogy mely PREFA terméket használná a megvalósításhoz.
Pályázói kérdések: A pályázók 2011. március 7-ig küldhetik meg a pályázat tekintetében felmerült kérdéseiket a lebonyolító részére.

Díjazás: Kategóriánként a 6 legjobb pályamű - azaz összesen maximum 18 pályamű - alkotója két napos, teljes ellátást tartalmazó külföldi tanulmányúton vehet részt 2011 májusában. A tanulmányút teljes költségét a kiíró fedezi. A tanulmányút résztvevői továbbképzési pontot kapnak.
A kategóriák első helyezettjei 50.000.-Ft pénzdíjazásban is részesülnek.
A nyertes pályázókat és alkotásaikat az Építész Közlöny és Műhely kiadványban, valamint a Magyar Építész Kamara honlapján is bemutatják.

Bíráló Bizottság:
Dr. Czétényi Piroska okl. építészmérnök, a MÉK Műemléki Tagozat elnöke
Nemere Judit, PREFA Hungária Kft., építőmérnök, cégvezető
Benyó László okl. építészmérnök
Kaszás István okl. építészmérnök
Horváth Sándor, okl. építészmérnök, BME, épületszerkezeti tanszék

A tervek beadása : A pályaműveket a lebonyolító címére (Publicitás Art-Média Kft. 1021 Budapest, Tárogató út 26.) kell benyújtani.
 • 2011. április 11-én hétfőn 10-16 óra között személyesen,
 • 2011. április 11-én hétfő éjfélig postai úton, vagy elektronikusan (PDF formátum, megküldve a novak.istvan@publicitas.hu e-mail címre).
A csomagban (küldeményen), illetve a terveken fel kell tüntetni a pályázó(k) nevét, címét és e-mail címét, esetleg mobiltelefonját is.
A nyertes tervek a kiíró tulajdonába kerülnek és azt a kiíró jogosult - a szerzői jogok tiszteletben tartásával, illetve a szerzők nevének mindenkori feltüntetésével - tájékoztatás, reklám, stb. céljára felhasználni.
A nem nyertes pályaművek a lebonyolítónál 2011. május 30-ig munkanapokon és munkaidőben 9-16 óráig átvehetők. Az át nem vett pályamunkák június 1-én megsemmisítésre kerülnek.
Tájékoztatják a tisztelt pályázókat, hogy a PREFA termékek és a már elkészült referencia példák megtekinthetők a PREFA honlapon.

Bővebb információ a kiíróról: A PREFA Hungária Kft. a PREFA Aluminiumprodukte GmbH. magyarországi leányvállalataként 2004 - ben kezdte meg tevékenységét, mint az anyacég termékeinek forgalmazója.

A forgalmazott termékek öt csoportba oszthatók:
 • Kiselemes tetőfedő rendszerek.
 • Lemeztekercsek korcolt tetőkhöz, síklemez fedésekhez, homlokzatburkolatokhoz.
 • Ereszcsatorna rendszerek.
 • Homlokzatburkolati rendszerek.
 • Solar - napelem rendszer.
Valamennyi termék széles színválasztékban kapható, kérésre egyedi szín is legyártható. A termékek alapanyaga ötvözött alumínium, a bevonat pedig magas hőmérsékleten beleégetett szín, amely lehetővé teszi a magas élettartamot és időjárás-tűrést. A rendszerek alkalmasak - többek között - a műemlékvédelem alatt álló építmények teljes tető - héjalás és vízelvezetési rendszer - korszerűsítésére, felújítására.
Magyarországi referenciáik között található számos szép és igényes épület fémlemezfedése, így például a BME Q Épülete, Mezőkövesd Hotel Zsóri, Thermalbad Zsóri, Sárvár Fürdő épülete, Székesfehérvár Seawing gyártócsarnok, stb.
A lemez esztétikus és könnyű megmunkálása nem szab gátat a tervezői fantáziának, megfelel a mai kor design elvárásainak. A PREFA cégcsoport az elmúlt 60 év során az európai piac meghatározó szereplőjévé vált az alumíniumból készült tetőfedések és homlokzatburkolatok gyártásában, értékesítésében. A több, mint 3000 termékből álló paletta legfőbb jellemzője a megbízható minőség, a kiemelkedő garancia és rendkívüli élettartam.

A PREFA Hungária Kft. a Várépítő Pályázat termékfelajánlója.

Ha a PREFA versenypályázattal kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Postacím: H-2058 Budaörs, Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
pénzügyi- és logisztikai vezető  
   
   
   
   
Az alumínium feldolgozása terén szerzett hihetetlen tapasztalatnak köszönhetően a PREFA-nak nincs versenytársa az alumínium tetőfedőanyagok és ereszcsatornarendszerek gyártása terén. 1946-ban a salzburgi Gödl bádogos és tetőfedőmester kifejlesztette az alumínium cseréplemezt, amelynek a PREFA nevet adta. 1966-ban jelent meg a piacon az egységes PREFA termékcsoport Ausztriában. Ez még natúr fedőelemekből állt. Ezt 1978-ban követte az első ráégetett lakkbevonattal ellátott PREFA cseréplemez és a bevonatos alumíniumszalagok piaci bevezetése a bádogosok igényeinek kielégítésére. 1990-től kezdődően a PREFA folyamatosan építette ki hálózatát a nyugat-európai országokban (Németország, Hollandia, Svájc), majd 2003-tól a közép-kelet-európai országokban alapítottak leányvállalatokat (Csehország, Magyarország, Lengyelország). Jelenleg két gyáregységben - Ausztriában (Marktl/Lilienfeld), Németországban (Wasungen) - állítják elő a PREFA Hungária Kft. által forgalmazott termékeket. A PREFA termékek alapanyaga alumíniumötvözet (AlMn1Mg0,5 az EN 573 szabvány szerint), a festékbevonat pedig korszerű PP99 poliamid-poliuretán lakkbevonat. Minden termék megfelel az EN, DIN, ÖNORM szabványok előírásainak, valamint a hatályos magyar előírásoknak (ÉME A-736/2001).
Kulcsszavak:  prefa  fémlemez  burkolat  homlokzatburkolat  tetőfedés