proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hatalmas sikerrel végződött az idei Média Építészeti Díja


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2007. november 08.

A zsűri és a közönség szavazatai alapján négy tervezőcsapat vihetett haza díjakat.

A november 8-án este a Műcsarnokban megrendezett eseményt telt ház, fantasztikus hangulat és boldog nyertesek jellemezték. A zsűri és a közönség szavazatai alapján négy tervezőcsapat vihetett haza díjakat.

Az epiteszforum.hu által szervezett esemény díszvendége, Csete György építész 70. születésnapja alkalmából egyfajta életműelismerést kapott, egy csokor virág, némi bor és vers formájában. Az ünneplés után sem maradt észrevétlen az idős építész, a zsűrizés közben többször is szót kért, hogy elmondhassa pozitív élményeit a jelenlévő projektekről és tervekről.
A zsűri véleményét idén két elismert építész szakíró – Wesselényi-Garay Andor és Martinkó József – néhol csípősre sikerült kritikái egészítették ki, ami újabb színt hozott az amúgy sem unalmas esemény menetébe. A zsűrizés folyamata minden bemutatott terv és épület esetében is a tervezők két perces prezentációjával kezdődött, ezt követően a zsűri tagjai pontozással szavaztak, és elmondhatták véleményüket az adott pályaműről. A szakmai bírálók nem szólhattak bele a szavazásba, így biztosítva a laikusnak számító újságírók véleményszabadságát.
Az interneten szavazó szakemberek és a zsűri véleménye néhány pont eltéréssel szinte megegyezett, ezzel bizonyítva azt, hogy ha keveset is, de mindenki ért az építészethez.

A díjakat a következő tervek és épületek kapták:


Az építészfórum szakmai olvasói Rudnai Eszter diplomamunkáját, egy Valenciába álmodott fürdőépület (Turia Spa) tervét tartották a legjobbnak, amit az oklevélen kívül az OCÉ Hungária Kft. egy vásárlási utalvánnyal honorált.


Az index.hu olvasói az idei év legszebb épületére adhatták le voksukat. Az eredmény nem volt meglepő, az előző évekhez hasonlóan ismét egy családi ház nyerte el az internetezők tetszését. Páricsy Zoltán – az indexen csak „hobbitszállásnak” titulált – visegrádi családi házáért Vitra vásárlási utalványt és elismerő oklevelet kapott.


A tervek közül a zsűri a 4ARCh építészcsoport tervét hozta ki győztesnek. A Pilisvörösvár határába tervezett városi uszoda és sportcsarnok látványtervei megosztották a laikus és a szakmai zsűri véleményét, azonban ebben az esetben is a zsűri szava döntött. Nyereményük egy Hansgrohe ajándékcsomag volt.


A Média Építészeti Díja megépült projektek kategória győztesének az Enersys vállalat székházát kiáltották ki, melynek tervezői, Nagy Csilla és Tóth Zoltán legelsőnek mutatták be épületüket, azonnal el is hódítva szinte minden zsűritag tíz pontos szavazatát. A díjon felül a Nemetschek egy komplett tervezőszoftver-csomagját kapták a fiatal építészek.


A zsűri tagjai:


Devich Márton és Sümegi Noémi (Heti Válasz)
P. Szabó Ernő (Magyar Nemzet)
Földes András (index.hu)
Jakus Ibolya (HVG)
Szalai Anna (Népszabadság)
Dániel András (Figyelő)

A zsűri elnöke:

Rózsa Péter (az MTV Kultúrház műsorvezetője)

Szakmai zsűri::

Wesselényi-Garay Andor (Atrium)
Martinkó József (hg.hu)

Az est házigazdája:

Pásztor Erika Katalina, médiaművész
Vargha Mihály, főszerkesztő (epiteszforum.hu)


A rendezvényt a Raiffeisen Ingatlan Zrt., az OCÉ Hungária Kft. és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Kapcsolat és további információ:
Molnár Emil
epiteszforum.hu
telefon: 1/373-0699
e-mail: mediadij@epiteszforum.hu
web: http://mediadij.epiteszforum.hu


Kapcsolódó hír
Harmadik alkalommal adják át a Média Építészeti Díját
A Média Építészeti Díja 2006

 

 

Cég
Székhely: H-1062 Budapest, Andrássy út 122., fsz. 1.
Telefon: +36 20 548 6419
E-mail:
Web: www.epiteszforum.hu
Központi elérhetőség
  +36 20 548 6419
   
   
A www.epiteszforum.hu naponta új hírekkel jelentkező építészeti napilap, amely a hasznos szakmai és közéleti információk mellett beszámol a legfontosabb díjakról, sikeres tervpályázatokról, építészekről, új épületekről és pályázati kiírásokról, ismerteti a professzionális piac nemzetközi és hazai eseményeit, bemutatja szereplőit, tájékoztat az új termékekről, fejlesztésekről, tehát átfogó képet közvetít a szakmai színtérről. Az utóbbi években az építészeti tartalmak a vizuális kultúra és a kortárs design elemeivel bővültek.
Hír
A Média Építészeti Díja 2012 nyertesei
2012.10.26    
A Média Építészeti Díja 2012 döntősei
2012.09.06    
Média Építészeti Díja 2011 döntősei
2011.09.05    
Átadták a 2010-es Média Építészeti Díját
2010.11.18