proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hozzuk együtt tető alá! - Kerámia tetőcserép az építészetben, bármilyen funkciójú épületen


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2014. szeptember 15.

Építész pályázat CREATON termékekkel tervezett és megvalósult épületek tervezői számára

A Creaton Hungary Kft. 2014-ben immáron második alkalommal írja ki építész pályázatát, amelyre ezúttal nem csupán középülettel, hanem bármilyen funkciójú épülettel lehet pályázni. A zsűri tervezett és megvalósult épületeken keresi a Creaton kerámia tetőcserép változatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait az egyszerűtől a legbonyolultabbig, illetve a Creaton kerámia tetőcserepekkel megvalósult különleges műszaki megoldásokat.
Az ezúttal egy fordulóban meghirdetett, összesen 700 000 Ft összdíjazású pályázat díjátadó ünnepségére januárban kerül sor, a már méltán rangos Creaton Tetőszépségverseny díjátadójával egyidőben.


A kerámia tetőcserepek használati lehetőségeinek sokrétűségét közel olyan hosszan lehetne sorolni, mint amilyen hosszúságú múltra tekint vissza e természetes és természetes szépségű építőanyag. E felhasználás sokrétűsége azonban nem csupán a változatos színeknek, hanem sokkal inkább a változatos formavilágnak köszönhető.
A modern vonalvezetésű, kortárs épületeken alkalmazható sík cserepektől, a gazdaságos megoldásokat kínáló hullámos cserepeken át a tradicionális megjelenésű hornyolt és hódfarkú cserepekig a kerámia tetőcserepek a beruházók és az építészek számára egyaránt az épület arculatának legváltozatosabb kialakítását teszik lehetővé. A Creaton Építész Pályázat célja e sokrétűség bemutatása az építesz szemén keresztül.
A pályázat idén egyfordulós. Így a november 5-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni. A pályázás feltétele azonban természetesen, hogy a jogosult tervező az épület tervezése során a Creaton tetőcserepeit használja, illetve az épületet Creaton tetőcserép fedje.

Jelige: Különleges megoldások
A zsűri ezúttal is külön díjazhatja a tervező által érdekesnek, tanulságosnak, példamutatónak, szakmailag előre mutatónak, a szakmai közvéleménnyel megosztandónak ítélt megoldásait. Ennek feltétele a pályázathoz csatolt maximum 1 oldalas tervezői leírás és a megoldás szemléltetéséhez szükséges rajzok megjelölése.
Pályázati kategória: Különleges műszaki megoldás

A pályázaton 2012. január 1-je és 2014. november 5. között építési engedélyt (jogerő nem szükséges), illetve használatba vételi engedélyt kapott épületek pályázhatnak, illetve külön megjegyzéssel a "különleges műszaki megoldás" kategóriában.

Bíráló bizottság
Marosi Miklós, Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Achitectura díjas építész, az MMA rendes tagja
Földes László, Ybl-díjas építész, UIA Council tag
Dr. Fülöp Zsuzsanna, okleveles építészmérnök, egyetemi docens
Viszlai József, Pro Architectura díjas építész, a 2013. évi Építész Pályázat I. díjasa
Kelemen Sándor, építészmérnök, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

Beadási határidő: 2014. november 5.

A pályázatok leadása online feltöltéssel történik, a http://www.creatonteto.hu/palyazati-urlap oldalon.

A teljes pályázati kiírás letölthető innen.

További információt a pályázatról a Build-Communication Kft. munkatársától, a Creaton termékeivel és műszaki megoldásaival kapcsolatosan a Creaton Hungary Kft. munkatársától kérhet, az Információkérés gomb megnyomásával.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Pályázat információ
  +36 23 611 028
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Székhely: H-8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.
Telefon: +36 92 551 550
Fax: +36 92 551 559
E-mail:
Web: www.creaton.hu
Web: www.creatonteto.hu
   
   
   
   
   
   
A CREATON csaknem 120 éves hagyományokkal rendelkező vállalat. „Creatívat agyagból” ez a cég célkitűzése, amit természetközeli módon és egyúttal igényesen, nagy hozzáértéssel, minőségi normáknak megfelelően valósítanak meg. A CREATON első külföldi gyárát Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének közepén, a magyarországi Lentiben alapította meg.
Hír
Hozzuk együtt tető alá! - Kerámia tetőcserép az építészetben, bármilyen funkciójú épületen pályázat eredményhirdetése
2015.01.28    
További hírek a Tetőcserepek termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  creaton  kerámia  tetőcserép  pályázat