proidea.hu online termékinformációs katalógus

Felkészülés a 2020 utáni előírásokra a Baumittal


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2016. szeptember 05.

Baumit Szakmai Továbbképzések - homlokzatfelújítás, homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés, színdinamika

Baumit Szakmai Továbbképzés

A három továbbképzési napban megtartott szakmai előadássorozat egymástól különálló, önállóan is értékes, egymásra nem épülő témakört dolgoz fel a CPR, illetve a 2020 után a területet érintő, életbelépő és szigorodó szabályok figyelembevételével. Várják építészek, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, a kivitelezés területén dolgozó szakemberek jelentkezését a gyárlátogatással egybekötött szakmai napra, illetve napokra.

Az egyes szakmai továbbképzések helyszíne: Baumit Kft. székhelye, Dorog, Baumit út 1.

Időpontok: 2016. szeptember 20. (kedd) – 2016. október 11. (kedd) – 2016. november 22. (kedd)
Időtartama: 10.00-15.00-ig
Akkreditáció: MÉK 1 pont (2016/139,140,141)
A szervezők a nap folyamán gondoskodnak a résztvevők étkezéséről.
A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött és a helyek száma korlátozott.
A regisztráció jelentkezési sorrendben történik.
Online regisztráció

Utazás a Baumit által biztosított busszal vagy egyénileg. A buszok indulása minden szakmai napon 8.30, a Budapest, III. kerület EuroCenter parkolójából (III. kerület Bécsi út 154.), érkezés ugyanide kb. 16.00 körül.
Parkolás a környéken fizető és nem fizető övezetekben.
A busz indulási pontja tömegközlekedéssel megközelíthető az 1-es, vagy 17-es villamossal; vagy a 60-as, 18-as, 37-es, vagy a 137-es busszal.

Baumit Szakmai Továbbképzés

Első továbbképzési nap
Felkészülés a 2020 utáni előírásokra: Homlokzati hőszigetelés - tervezési és kivitelezési kérdések

Időpont: 2016. szeptember 20. (kedd) 10.00-15.00-ig
MÉK: 1 pont (2016/139)
Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 19. 10:00 óra

A képzés során áttekintik a homlokzati hőszigetelés az épület energiamérlegében elfoglalt szerepét, a mai jogszabályi környezetben, illetve a közeledő, 2020 után várható előírások tükrében. Kiemelten kezelve azokat a lehetőségeket, amelyeket a tervezés során a modern homlokzati hőszigetelés kialakítása kínál (megtérülés-számítás segítéségével egyaránt).

A témák között szereplő páratechnikai, rendszerszemléleti, rögzítési kérdések mellett kiemelt hangsúlyt kap a tűzvédelem, a belső oldali hőszigetelés kérdése, az öntisztuló vakolatok és a különleges burkolatok kialakításának szabályai, előnyei és hatásai.

A résztvevők az egyes járatos szerkezetek CPR szerinti kialakításához is kellő támponttal távozhatnak.
A képzést a kivitelezésben leggyakrabban előforduló hibák és azok elkerülésére, mind a tervezők mind a gyakorlati szakemberek számára kínált lehetőségek teszik teljessé, a programot pedig a Baumit dorogi gyárának látogatása zárja.

Érintett témakörök
 • A modern hőszigetelés, mint az épület energiamérlegének kulcstényezője.
 • A hőveszteség a homlokzatokon keresztül; épületek energiafogyasztása; hőhidak és hatásuk, hővezetés és hőátbocsátás; hőveszteség-számítás.
 • Páratechnika jó és rossz példákon keresztül. (Kifelé nyitott szerkezetek, páravándorlás az épületszerkezetben, réteges falak páratechnikája)
 • Különleges megoldások, belső oldali hőszigetelések, öntisztuló vakolatok.
 • Tűzvédelmi alapismeretek. Az OTSZ vonatkozó részei. Jellemző csomóponti kialakítások. Rendszerhasználat és előnyei nem csak a tűzvédelem szempontjából (ÉME, NMÉ, ETA, ETAG és TMI)
 • A leggyakoribb kivitelezési hibák és azok elkerülésének módjai.
 • Gyárlátogatás és gyakorlati bemutató.
Előadó: Kékesy Péter, okl. építészmérnök, alkalmazástechnikai vezető (Baumit Kft.)

Baumit Szakmai Továbbképzés

Második továbbképzési nap
Felkészülés a 2020 utáni előírásokra: Homlokzatképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, aljzatképzés

Időpont: 2016. október 11. (kedd) 10.00-14.30-ig
MÉK: 1 pont (2016/140)
Jelentkezési határidő: 2016. október 10. 10:00 óra

A képzés során áttekintik azokat a szabályokat, és várható elővárásokat is, amelyek között a szakembereknek - tervezőknek és a kivitelezésben dolgozóknak - a mai jogszabályi környezetben és a 2020 utáni várható szigorodó szabályozás szerint a homlokzat- és aljzatképzés esetén dolgozniuk kell.

A résztvevők az egyes járatos szerkezetek CPR szerinti kialakításához is kellő támponttal távozhatnak.
A képzést a kivitelezésben leggyakrabban előforduló hibák és azok elkerülésére, mind a tervezők mind a gyakorlati szakemberek számára kínált lehetőségek teszik teljessé, a programot pedig a Baumit dorogi gyárának látogatása zárja.

Érintett témakörök
 • A homlokzatképzés alapjai: habarcsok, vakolatok új építéshez és felújításhoz, műemléki környezetben.
 • Habarcsok: típusok, minőségi jellemzők, építéshelyi és előre-gyártott anyagok közötti különbségek, kötőanyagok és adalékok, vízfelvétel, páraáteresztésben játszott szerep, hővezetés, hőmozgás.
 • Vakolatrendszerek. Falfűtés- és hűtés a vakolatban: lehetőségek, korlátok, megoldási lehetőségek, javítási módok.
 • Dokumentáció, minőségi igazolás módjai és a jogszabályok.
 • Aljzatképzés (esztrich, aljzatbeton, aljatkiegyenlítők).
 • Műszaki megoldások és kiegészítő anyagok. Az anyagválasztás szempontjai. A kivitelez kulcskérdései és kivitelezési hibák.
 • Tűzvédelmi alapismeretek. Az OTSZ vonatkozó részei. Jellemző csomóponti kialakítások - Rendszerhasználat és előnyei nem csak tűzvédelem szempontjából (ÉME, NMÉ, ETA, ETAG és TMI).
 • A leggyakoribb kivitelezési hibák és azok elkerülésének módjai.
 • Gyárlátogatás és gyakorlati bemutató.
Előadó: Kékesy Péter, okl. építészmérnök, alkalmazástechnikai vezető (Baumit Kft.)

Baumit Szakmai Továbbképzés

Harmadik továbbképzési nap
Felkészülés a 2020 utáni előírásokra: Homlokzatfelújítások, műemléki felújítások, színdinamika

Időpont: 2016. november 22. (kedd) 10.00-15.00-ig
MÉK: 1 pont (2016/141)
Jelentkezési határidő: 2016. november 21. 10:00 óra

A képzés fókuszában bármilyen funkciójú épület – kiemelten a műemlékek – homlokzatfelújítási kérdései, azok jelenlegi és jövőbeli szabályok szerint megoldandó problémái állnak.
A programban kiemelt hangsúlyt kapnak az elöregedő vagy nedvesség elleni szigetelés nélkül készült, így nedvesedő- és sóval terhelt falazatok kezelésének kérdései, illetve műemléki épületek speciális homlokzatfelújításának műszaki megoldásai.

Emellett alaposan áttekintik a színdinamika és színtervezés alapelveit, rétegrendjeit, valamint szó lesz a hidegburkolatok kialakításához használt anyagokról és a burkolat felújításokról is.

Az előadások során javaslatok hangzanak el az egyes felhasználási területekre alkalmas rétegrendek CPR szerinti kialakítására. A gyakori kivitelezési hibák és azok elkerülésére tett javaslatokból nyert hasznos gyakorlati tapasztalatokkal távozhatnak a résztvevők, mind a tervezők mind a gyakorlati szakemberek.
A program a Baumit dorogi gyárának látogatásával zárul.

Érintett témakörök
 • Belső falak és homlokzatok felújítása (anyagok, rétegrendek, járatos rendszerek és javítási technikák).
 • Hidegburkolatok felújítása (anyagok, rétegrendek, járatos rendszerek és javítási technikák). Vízszigetelés, vízelvezetés, különleges igénybevételeknek megfelelő műszaki megoldások.
 • Színtervezés, színdinamika (anyagok, rendszerek, rétegrendek).
 • Nedves és sóval terhelt falak felújítása, műemléki felújítások: a felújítás előtti és utáni feladatok, felújító vakolatok és alkalmazásuk határai, mindez megvalósult példákon bemutatva.
 • Tűzvédelmi alapismeretek. Az OTSZ vonatkozó részei. Jellemző csomóponti kialakítások. Rendszerhasználat és előnyei nem csak tűzvédelem szempontjából (ÉME, NMÉ, ETA, ETAG és TMI).
 • A leggyakoribb kivitelezési hibák és azok elkerülésének módjai.
 • Gyárlátogatás és gyakorlati bemutató.
Előadó: Kékesy Péter, okl. építészmérnök, alkalmazástechnikai vezető (Baumit Kft.)

 
További információt a szakmai továbbképzésről a Build-Communication Kft. munkatársától, a Baumit termékekről és műszaki megoldásokról a Baumit Kft. munkatársától kérhet, az alábbi gombok használatával.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Székhely: H-2510 Dorog, Baumit út 1.
Telefon: +36 33 512 910
Fax: +36 33 431 512
E-mail:
Web: www.baumit.hu
Web: www.baumacol.hu
   
   
   
   
   
   
A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat, 2015-ös árbevétele 940 millió euró volt. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása.
A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg, és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2015-ös árbevétele 15,3 milliárd forint volt, és éves átlagban 176 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt támogatta az Országos Mentőszolgálatot, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatának.
Kulcsszavak:  Baumit  szakmai  továbbképzés  gyárlátogatás  homlokzat  felújítás  homlokzati  hőszigetelés  homlokzatképzés  színdinamika