Cemix kőműves és burkoló képzések 2024

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.
Cemix kőműves és burkoló képzések 2024 januárjában

Az előadásokon kiemelten foglalkoznak a felújítási és átépítési feladatokkal, valamint a kivitelezési részletek és az anyaghasználat optimális megválasztásával

A Cemix Hungary Kft. 2024 januárjában ismételten meghirdeti a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő kőműves és burkoló képzését, már a Cemix Akadémia keretein belül, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az ingyenes képzések országszerte több helyszínen, két témakörben kerülnek megrendezésre. A hidegburkolás, illetve a kőműves témakörökben a továbbképzéseknek az elméleti előadás mellett gyakorlati bemutatók is részét képezik.

Hidegburkolási képzés

Az épületek felújítása örök és kimeríthetetlen téma. A jelen gazdasági környezetben a közeljövőben a kivitelezési munkák meghatározó része a meglévő épületek felújítása és korszerűsítése lesz. Ezt ne hátrányként, hanem lehetőségként kezeljük. A meglévő épületek felújításával értéket mentünk és a környezetre jutó terhelést is csökkentjük, hiszen az új építésű épületekkel ellentétben itt már meglévő és beépített anyagok is újrahasznosíthatóak.

2024-ben az épületfelújításhoz használható gyorskötésű anyagok és technológiák alkalmazását járják körbe. Mikor és hogyan tudjuk a munkálatokat felgyorsítani és melyek azok a területek, ahol nem szabad kapkodni. A gyakorlati bemutatókon megvizsgálják a különböző anyagok felhasználását, valamint lehetőség nyílik saját kezűleg is kipróbálni a termékeket. A nap második felében az epoxi kötőanyagú fugázóanyagok kipróbálását biztosítják, hogy mindenki saját maga szerezhessen munkatapasztalatot a témában.

Kőműves képzés

Magyarországon körülbelül félmillió ház készült vályogból, amelyek felújítása érdekes kihívás elé állítja a szakembereket. Milyen lehetőségeink vannak, ha a vályogházak homlokzatát, belső falfelületeit szeretnénk felújítani? Milyen anyagokat célszerű választani, ha a házunkat természetes anyagokkal, természetközeli megoldásokkal, környezetbarát módon szeretnénk megújítani? Az oktatás keretében bemutatják a Cemix agyag- és mészvakolatait, az abból összeállítható rétegrendi kialakításokat, amelyekkel a fenti igényeknek megfelelően végezhetjük el a vályog és egyéb falazattal készült épületeink falainak természetbarát felújítását. A gyakorlati oktatás keretében lehetőség nyílik kipróbálni az agyagvakolatok használatát, és bemutatásra kerül az is, miért mondható erre az építőanyagra, hogy könnyen újrahasznosítható.

Házunk falai nemcsak megvédik otthonainkat az időjárás viszontagságaitól, de emellett megjelenésükkel is komoly hatást gyakorolnak a környezetükre. A Magic Decor termékcsaláddal egyedi felületi struktúrák alakíthatók ki többféle színben a homlokzatokon, ezzel pedig igazán látványossá tehetjük megjelenésüket. Az oktatás keretében bemutatásra kerülnek a termékcsalád tagjai, a felhasználás lehetőségei, az alkalmazást megkönnyítő segédletek. A képzés gyakorlati részében lehetőség adódik a különböző struktúrák elkészítésének megismerésére, az anyagokkal és eszközökkel történő alkotás kipróbálására.

Cemix kőműves és burkoló képzések 2024 januárjában
Cemix kőműves és burkoló képzések 2024 januárjában

Jelentkezési lehetőségek és határidők

Jelentkezni kétféle módon lehet:

  • Jelentkezni lehet a www.cemix.hu/KBkepzesek2024  oldalon az adott helyszín képzési napját megelőző 2. napig.
  • A kitöltött jelentkezési lap eljuttatásával az alábbi címre vagy e-mail címre 2024. január 5-ig (a jelentkezési lapon kell jelezni a választott helyszínt és időpontot).
    Postai cím: Cemix Hungary Kft, 8200 Veszprém Házgyári út 9.
    Email cím: jelentkezes@cemix.hu 

Fontos: A gyorsabb elérhetőség érdekében a jelentkezőknek érdemes megadni mobilszámukat és/vagy e-mail címüket, hogy szükség esetén tájékoztatni tudják őket az esetleges változásokról, új információkról.

További információ

A várható nagy érdeklődés miatt érdemes minél előbb elküldeni a jelentkezést. A gyakorlati bemutatók eredményessége érdekében maximum 40 fő vehet részt egy-egy képzésen. Amennyiben a választott időpontra már nincs hely, úgy lehetőség szerint új időpontot javasolnak.

A képzéseken a részvétel díjmentes, továbbá a cég biztosítja az egyes képzési napokon az étkezést.

Arra kérik azokat a jelentkezőket, akik a gyakorlatban is szeretnék kipróbálni a termékeket, hogy hozzanak magukkal munkaruhát. A képzések semmilyen képesítést nem adnak, a részvétel az egyes témakörökhöz kapcsolódó ismeretek bővítésére szolgál.

A hírben szereplő termékek
Cemix SockelTOP műgyanta kötőanyagú homlokzatfesték Cemix Edelputz Extra 1 nemesvakolat Cemix Gletti Finish diszperziós simítóglett Cemix InterTOP beltéri falfesték
 
Cemix színezővakolatok
25 termék

A színezés az építkezés befejező fázisa. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a homlokzat legfontosabb szerepe a környezeti hatásokkal szembeni védelem. Mindemellett alapvetően befolyásolja az épületek megjelenését és a róluk alkotott képet is.

25 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix NivoSpachtel 3-20 gyorskötő kiegyenlítő tapasz Cemix Aquastop vízzáró vékonyrétegű cementhabarcs Cemix Basis csempe- és járólapragasztó Cemix Nivo SP 0-20 önterülő aljzatkiegyenlítő
 
Cemix hidegburkolati rendszerek
40 termék

A burkolás mindig örömteli esemény akár felújít, akár új épületet épít. A szem a csempét látja, viszont a hosszú távú minőség a csempe alatt felhasznált anyagokon múlik. A Lasselsberger-Knauf Kft. az adott területnek megfelelő, komplett burkolási rendszereket kínál.

40 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Thermofix ragasztóhabarcs LB Knauf hőszigetelő rendszerei Cemix StyroKleber polisztirol ragasztó Cemix StyroKleber Extra polisztirol ragasztó
 
Cemix hőszigetelő rendszerek
5 termék

A Lasselsberger-Knauf Kft. hőszigetelő rendszereinél nagy szerepet kap a minőség és a garancia. Azok számára, akik a teljes hőszigetelő rendszert vásárolják, 5+5 év garanciát biztosítanak, ennek igazolására kérésükre garancialevelet is mellékelnek.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Eurosan EP kézi szárítóvakolat Cemix Eurosan H pórushidrofóbizáló alapozó Cemix Eurosan VS gúzoló Cemix Renti javítóhabarcs
 
Cemix felújító vakolatok
16 termék

Régi épületeink nagy része vízszigetelés nélkül készült, ezért karbantartásuk és felújításuk hozzáértést és speciális anyagokat kíván. Ezt biztosítják az un. szárító- és felújító vakolatok, amelyek szigorú ellenőrzés mellett pontos összetétellel gyári körülmények között készülnek. Fontos a megfelelően nagy pórustartalom, hogy a falból átkerülő sókat a vakolat hosszú éveken keresztül tárolni tudja.

16 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix MM 1 falazóhabarcs Hf 10 Cemix MM 3 falazóhabarcs Hf 30 Cemix MM 3 Trassz habarcs Hf 30 Cemix MM 5 falazóhabarcs Hf 50
 
Cemix falazóhabarcsok
11 termék

Napjainkban a legáltalánosabb kötőanyag a mész (oltott mész, vagy mészhidrát), illetve a cement. Mindemellett a műemléki épületek, romok falazatainak helyreállításánál mészhidrátot és trasszot mint hidraulikus kötőanyagokat tartalmazó habarcsot használnak.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Kontakt CT tapadóhíd betonfelületek javításához Cemix Kontakt VS gépi, kézi cementes gúzolók Cemix MP 503 A gépi alapvakolat Cemix Putzgrund vakolatalapozók
 
Cemix alapvakolatok
32 termék

Az alapvakolatok a falazott vagy monolit betonszerkezetek védelmére, felületének kiegyenlítésére szolgálnak. Alkalmazásukkal homogén felület, légtömör szerkezet alakítható ki. Vakolatokkal javítható a falszerkezet hőszigetelő képessége, mechanikai ellenállóképessége, vízzel szembeni ellenállása és fagyállósága is. Mindemellett a külső vakolatokban épül le az épület mozgása során keletkező feszültség.

32 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Estrich ZE50 Cemix MischNix szárazbeton Cemix Estrich ZE30 Cemix IsoFloor hangszigetelő réteg
 
Cemix esztrichek
20 termék

Az esztrich a korszerű padlószerkezet egyik eleme. A padlószerkezet jellemzően egy fogadófelületből, hő- és hangszigetelő rétegből, teherelosztó rétegből és burkolatból áll. Az esztrich feladata a teherelosztás és a burkolatok fogadása.

20 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Fugázóanyagok
Fugázóanyagok
Alapozók, kötőhidak
Alapozók, kötőhidak
Ragasztók hőszigetelésekhez
Ragasztók hőszigetelésekhez
Hidegburkolat-ragasztók
Hidegburkolat-ragasztók
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...