HALFEN rögzítőelemeket használtak a JYSK logisztikai központ homlokzat kivitelezésénél

HALFEN falpaneltartó elemeket használtak a JYSK logisztikai központ kivitelezésénél

A homlokzat kéregpaneljeit a HALFEN FPA rendszerével rögzítették

Lassan teljesen lezárul az elmúlt évek talán legnagyobb raktárépületének és logisztikai központjának kivitelezése Ecseren. A JYSK gigantikus beruházásának kivitelezését 2020 első negyedévében kezdte meg a Market Építő Zrt. A logisztikai csarnok alapozásánál félmillió köbméter földet mozgattak meg, alapterülete több mint 20 focipályányi méretű és már a tervezésnél is számoltak a későbbi bővítés lehetőségével.

A Leviat GmbH is részt vett a projektben, sőt már a tervezési fázisban bekapcsolódott, együttműködve a mérnökökkel. Az épület homlokzati kéregpaneljeit a HALFEN FPA rendszerével rögzítették. A rendszernek azt az előnyét sikerült kihasználni, hogy rendkívül nagy szigetelés vastagságok esetén is gazdaságosan felhasználható és könnyen szerelhető. A projekt betonelem gyártója a PREbeton Zrt. az FPA rögzítő elemeken kívül beépített HTA síneket is amelyeket a köznyelv HALFEN-sínként ismer. A HALFEN nagy mennyiségben szállított HTU-S profilokat a trapézlemezek rögzítéséhez, ezzel is elősegítve azok a gyors és problémamentes szerelését.

A HALFEN délkelet-európai értékesítési vezetője, Szűts Gábor rendszeresen látogatta a projektet és műszaki szaktanácsadással járult hozzá annak sikerességéhez.

A projekt során felhasznált FPA falpaneltartó elemek jellemzői:

HALFEN homlokzati lemezhorgonyok lehetővé teszik a homlokzati betonlemezek egyszerű és gyors rögzítését a beton tartószerkezethez. A szakhatósági engedéllyel rendelkező lemezhorgonyok egy betonba építhető részből, egy szerelőrészből, perforált lemezzel és menetes rúddal, valamint egy kengyelből/nyersdarabból áll, amely a tartórétegbe rögzíthető.
HALFEN FPA falpaneltartó elemek
HALFEN FPA falpaneltartó elemek

A kengyelek/nyersdarabok 5-féle kivitelben készülnek, speciálisan falakhoz vagy attikafalakhoz. Mindegyik rendszer rozsdamentes acélból készül.

A homlokzati paneltartó-rendszerek számos teherbírási csoportban szállíthatók 5,0 - 56 kN között, és kitűnően állíthatók minden irányban. A nyomóerők átvitelére és a faltávolság állítására ajánlott a DS nyomócsavar használata.

Az HALFEN FPA-SL30 rögzítőrendszerrel most vékony, nagy formátumú betonhomlokzatok is rögzíthetők 30 mm vastagságtól.

Minőségi jellemzők:

  • egyszerű és gyors szerelés
  • minden irányban állítható
  • szakhatósági engedéllyel rendelkezik (DIBt)
  • terhelési fokozatok 5,0-56 kN között
  • CE-jelöléssel EN1090 szerint
  • panelvastagságok 30 mm-től

HALFEN FPA falpaneltartó elemek
HALFEN FPA falpaneltartó elemek
A hírben szereplő termékek
HALFEN HTA sínek
 
HALFEN HTA sínek

A bebetonozott HALFEN-sínek minden szempontból megfelelő, könnyen szerelhető és beállítható rögzítésként használhatók.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
HALFEN HTU sínek
 
HALFEN HTU sínek

Az összekötőelemekben vagy támasztókban lévő bebetonozott HTU-sínek ideálisak a trapézlemezek rögzítésekhez önmetsző csavarokkal, önfúró csavarokkal vagy beállítócsavarokkal. A teherfelvétel kereszt és hosszanti irányban is lehetséges. Az acél trapézlemezek HALFEN HTU-sínekkel és önfúró csavarokkal betonhoz rögzítése mára az építési szakemberek körében standard megoldássá vált.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
HALFEN FPA falpaneltartó elemek
 
HALFEN FPA falpaneltartó elemek

A falpaneltartó rendszerek részei egy felső rész állítható magasságú menetes rúddal, egy, a falpanelbe bebetonozott alsó rész oldalsó állítással vagy anélkül, valamint egy távtartó csavar a faltávolság szabályozásához. A rendszer minden eleme rozsdamentes acélból készül.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Burkolatok rögzítőszerkezetei
Burkolatok rögzítőszerkezetei
Rögzítősínek
Rögzítősínek
Rögzítéstechnika
Rögzítéstechnika
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...