Dexion automata raktár a Harting Technology Group új európai elosztóközpontjában

Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában

Az elosztóközpontban a legmodernebb raktározási és komissiózási technológia biztosítja a kiemelkedő hatékonyságot

A németországi székhelyű Harting Technology Group a világ egyik vezető ipari csatlakozástechnológiai gyártója.

Az igény
A vállalatnak új, modern és csúcstechnológiás európai elosztóközpontra volt szüksége espelkampi központjában annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a növekvő vásárlói igényeknek, és teljesíteni tudja céljait: új piacok meghódítását és egymilliárd eurós forgalom elérését.

Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában
Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában

A Dexion megoldása
A Dexion legmodernebb műszaki megoldásainak alkalmazásával vállalta egy magasszintű, automatizált komissiózási (6500 m²) és raktározási terület (4500 m²) kialakítását, amely optimálisan irányítható és hatékonyan használható.

A Harting saját technológiáját már a cég telephelyének bejáratától kezdve használják, ahol a közeledő járműveket elektronikus rendszer azonosítja, és a sorompó automatikusan kinyílik minden regisztrált jármű számára.

Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában
Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában

20 méter magas állványokat telepítettek, 6 900 db, egyenként 574 kg-os raklap, illetve 115 000 db, egyenként 35 kg-os, gyorsan mozgó és nagy mennyiségű árucikk tárolására használt konténer számára. A súlyelosztás a rendszerekben automatikusan történik. 100 km informatikai kábelt és 40 km sprinklervezetéket használtak fel. Egy 1 km hosszú szállítópálya-rendszerrel óránként 2 000 konténer tárolható be és ki.

Az RFID (rádiófrekvenciás azonosító) technológia biztosítja a raklapok megfelelő elhelyezését. Egy útvonal-optimalizált technológiájú, tehát a legrövidebb utat önállóan megtaláló, vezető nélküli szállítórendszer végzi az áruk mozgatását a raktárak között. A létesítmény a rendkívül rugalmas logisztikának köszönhetően gyorsan képes reagálni bármilyen változásra.

A logisztikai központban mintegy 140 alkalmazott dolgozik három műszakos rendszerben. A munkahelyek ergonomikus kialakításúak – a komissiózás során a raklapok közel egy méterrel megemelhetők – ezáltal elkerülhető, hogy a dolgozóknak állandóan le kelljen hajolniuk és esetlegesen hátsérüléseket szenvedjenek.

Az épület áramellátását a tetőre szerelt fotovoltaikus rendszer biztosítja. A hűtési és fűtési energiaigényét a saját termelésű biometán fedezi és egy geotermikus rendszer kezeli, illetve minimalizálja a CO₂-kibocsátást.

A telepített rendszer elemei:

 • 2 Mini Load rendszer, automata felrakógéppel
 • 1 raklapos rendszer, automata felrakógéppel
 • 2 automata kiszolgálású rendszer
 • Szállítópályák

Együttműködő partnerek:
Aberle Automation GmbH & Co. KG, Leingarten – mára már KÖRBER, TGW, Dambach, Dexion Lampe Lagertechnik – Gonvarri Material Handling

Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában
Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában

A disztribúciós központ számokban:

Komissiózás – 6 500 m²

 • AGV végzi az útvonal-optimalizált árumozgatást a raktárak között
 • Rakománykezelés RFID technológiával
 • Komissiózási teljesítmény: 20 000 rendelési sor/nap = max. 10 000 csomag/nap

Raktárterület – 4 500 m²

 • Mini Load: 115 000 tárolóhely 35 kg-os konténerek számára
  • Automatikus súlyelosztás
  • Több mint 25 000 késztermék tárolása
  • 26 000 be- és kitárolási művelet naponta
 • Szállítópálya: 2 000 konténer óránként
 • Raklapos rendszer: 6 900 tárolóhely 574 kg-os raklapok számára. A raklapok kezelése darukkal, illetve keresztirányú kocsikkal történik.

Az eredmény
Az így létrejött 11 000 m²-es elosztóközpont a csúcstechnológiás raktározás és a működési hatékonyság lenyűgöző modellje. Ez egyben a Harting saját technológiájának bemutatója is.

Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában
Dexion Mini Load rendszer a Harting Technology Group raktárában

A Harting Technology Group új, európai elosztóközpontjának kiemelkedő a hatékonysága. A legmodernebb raktározási és komissiózási technológia biztosítja a legmagasabb fokú hatékonyságot és teljesítményt, tükrözve mindazt, amit a Harting is képvisel: Pushing Performance. A saját, házon belüli technológia mindenhol megjelenik az épületen és a belső kialakításban egyaránt.

Mintegy 20 000, ügyfél által megrendelt tételt lehet egyenként kigyűjteni és becsomagolni naponta. Akár 110 teherautóval és kisteherautóval kb. 10 000 csomag indul a logisztikai központból a világ minden tájára a rendelésleadás napján.

Innovatív intralogisztikai megoldásaival az európai elosztóközpont a vállalat technológiai szakértelmének zászlóshajója is. „Termékeink mindenhol megtalálhatók ebben az épületben, a technológiájában, a rendszerében, a belső működésében” – tette hozzá Philip Harting, a Harting vezérigazgatója.

A Harting Technology Groupról
A Harting Technology Group egy családi vállalkozás, amelyet 1945-ben alapítottak Németországban és kezdetben hétköznapi igényeknek megfelelő eszközöket gyártott. Az alapító azonban hamar felismerte, hogy Németország fejlődő iparának műszaki termékekre van szüksége.

Kifejlesztették a Han csatlakozót, amely később világszerte elismert szabvánnyá vált. Az évek során a vállalat a világ egyik vezető ipari csatlakozástechnológiai szállítójává fejlődött három kulcsfontosságú területen: adatok, jelek és energia. A Harting jelenleg világszerte 14 gyártóüzemmel és 44 kereskedelmi képviselettel van jelen.

A hírben szereplő termékek
Dexion hagyományos raklapos állvány Dexion keskenyfolyosós raklapos állvány Dexion MOVO gördíthető raklapos állványok Dexion Pallet Shuttle rendszer
 
Dexion raklapos állványok
11 termék

A Dexion raklapos állványok számos elrendezésben felépíthetők, hogy logikus és jól használható raktári elrendezést alakíthasson ki. Gazdaságosan használható tárolórendszer minden iparág számára – legyen szó hűtött vagy mélyhűtött raktárak számára ideális bejárható vagy gördíthető állványokról (MOVO) vagy a lejárattal rendelkező áruk számára kialakított FIFO rendszerű átfutó állványokról.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szállítószalagok
Szállítószalagok
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Automatizált raktárrendszerek, automata tárolók
Raklapos állványok
Raklapos állványok
Polcrendszerek, állványrendszerek
Polcrendszerek, állványrendszerek
Raktártechnika
Raktártechnika
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...