Közel ezer NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályzó a Duna-parton

A DANUBIO lakópark a Foka-öböl partján valósul meg Budapesten, a 13. kerületben. A Dagály Fürdőtől pár perc sétára, a Duna-parton lévő lakásokhoz közvetlenül kapcsolódik kert, patak, plázs, kikötő és a csodálatos panoráma a folyóra és annak jobb partján húzódó hegyekre.
A DANUBIO projekt kivitelezést a járvány ugyan lassította, de idén várható az I. ütem B épület 160 lakás kivitelezésének befejezése. A teljes projekt 300 lakást jelent két épületszárnyban, kilenc szinten.

Közel ezer NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet- szabályzó a Duna-parton
Közel ezer NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályzó a Duna-parton
Kép forrása: www.danubio.hu

Ebben az igényes építészeti remekműben, a magas műszaki tartalommal megvalósuló épületgépészeti rendszerek része a REHAU felületfűtő, -hűtő rendszermegoldása, a NEA SMART 2.0 helyiségenkénti szabályozással. A lakásokban mennyezetfűtés, -hűtés biztosítja a tökéletes téli és nyári komfortot, kivéve a vizes helyiségeket, ahol padlófűtés került beépítésre.
A RAUTHERM SPEED 10,1x1,1 cső a vakolt mennyezetben került elhelyezésre, a gerincvezetékek RAUTHERM S 17x2,0 méretűek. Az osztó-gyűjtők bekötése a strangokról a fűtési körök számától függően 25-32-40 méretű RAUTITAN stabil vezetékkel történt.

Helyiségenkénti szabályozás felsőfokon

A NEA SMART 2.0 helyiségenkénti felületfűtés, -hűtés szabályozó az évtizedes tapasztalatok alapján rendszerben került kifejlesztésre. A felületfűtéssel fűtött helyiség a nagy hőtároló képessége miatt nagyon stabil rendszer. Ez egyrészt azt jelenti, hogy az átmeneti hőmérséklet ingadozások gyorsan kiegyenlítődnek, másrészt az erősen lehűlt helyiség felfűtése hosszabb időt vesz igénybe. Ez a sajátosság speciális követelményeket támaszt az alkalmazott szabályozással szemben.

NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó
NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó

A DANUBIO esetében az építtető választása a NEA SMART 2.0 helyiségenkénti szabályozásra esett, helyiséghőmérséklet- és páratartalom érzékeléssel, fűtő/hűtő, rádiós kivitel, fehér színben.

Beépítésre került minden helyiség mennyezetébe egy felületi hőmérsékletérzékelő is, ami a hűtésszabályozás fokozott finomszabályozását teszi lehetővé.

A NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó megjegyezi a fűtési és használati jellemzőket és automatikusan hozzájuk igazodik. Ha a felhasználó mégis szeretne beavatkozni, akkor megteheti magán a készüléken, a világ bármely pontjáról alkalmazáson, vagy az Amazon Alexa beszédvezérlésen keresztül. A geofencing-technológiának köszönhetően a padlófűtés csak akkor fűt, amikor a lakó otthon van vagy hazafelé tart. Ezzel energiát takarít meg és kíméli a környezetet.

NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó
NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó

A NEA SMART 2.0 felületfűtő, -hűtő helyiségszabályozó és az érzékelő kiváló megjelenésű és elegáns formatervezésű, kétféle színben elérhető: egyszerű és feltűnésmentes fehér, vagy a tekintetet vonzó fekete. Az időtlenül modern LED-es mátrix kijelző és a visszafogottan világító keret igazán meggyőző.
Érdekesség az elmúlt évek eladási adatai alapján, hogy a végfelhasználók 87%-a választotta valamelyik fehér szobai egységet, így történt a DANUBIO esetében is.

A NEA SMART 2.0 rendszerelemek

NEA SMART 2.0 rendszerelemek
NEA SMART 2.0 rendszerelemek

Szobai egységek

NEA SMART 2.0 rendszerelemek	- szobai egységek
NEA SMART 2.0 rendszerelemek - szobai egységek
Megkülönböztetünk helyiségszabályzó és helyiségérzékelő szobai egységet. A szabályzóként működő, letisztult dizájnnal rendelkező LED mátrix kijelzőn a felhasználó láthatja és igény szerint állíthatja az adott helyiség hőmérsékletét, illetve ellenőrizheti a rendszer páratartalmát, üzemállapotát. Az érzékelő csak hőmérséklet és páratartalom érzékelésre szolgál, kijelzője nincs, és állítási lehetőség is csak a felhő alapú alkalmazás segítségével történhet. Mindkét típus rendelhető vezetékes és vezeték nélküli verzióban is.

Szabályozó központ, bázis

NEA SMART 2.0 rendszerelemek	- szabályozó központ, bázis
NEA SMART 2.0 rendszerelemek - szabályozó központ, bázis
A rendszer legfontosabb egysége a hibrid tulajdonságokkal rendelkező központ. A teljes rendszer 24 V-tal működik. A hibrid tulajdonságát annak köszönheti, hogy egyszerre képes kommunikálni a vezetékes és a vezeték nélküli termosztátokkal, lehetséges LAN porton keresztül vezetékes routerre csatlakoztatni, valamint WiFi-hálózaton keresztül is képes kommunikálni. Egy központ egyszerre 8 termosztátot képes fogadni.

R-modul
Ha a 8 helyiség szabályzó nem elég, lehetséges bővítő egységgel ezt tovább növelni 12 helyiségig. Ezt a bővítést az R-modullal lehet megvalósítani.
Ha a 12 helyiség sem elegendő az épület számára akkor a bővítést további bázisokkal tudjuk megoldani úgy, hogy felcímkézzük a bázisokat master és slave tulajdonságra. Maximálisan 5 db központ és 5 db R-modul alkalmazásával 60 helyiség szabályozását oldhatjuk meg.

U-modul
A szabályozási rendszernek praktikus eleme az U-modul névre keresztelt bővítője, amivel kevert köri szabályozást és légszárító indítást tudunk megvalósítani. Lehetőség van a 4 analóg bemenet helyére előremenő és visszatérő hőmérséklet szenzorokat, valamint vezetékes külső hőmérséklet érzékelőt kötni.

A NEA SMART 2.0 nem tartalmaz sok elemet, így tervezés során egy konkrét rendszer összeállítása sem nehéz feladat.

A NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozásról bővebben

A fejlesztések természetesen nem álltak meg

A NEA SMART 2.0 vonzerejének növelése érdekében további funkciókkal komplexebb megoldásokkal is bővíthető.
Ilyen funkció a fan-coil egységek vezérlésének integrálása a szoftverbe, amely mind fűtési és mind hűtési üzemmódban is elérhető és minden helyiségre külön is aktiválható.
Megoldható az integráció KNX rendszerekbe is úgy, hogy a teljes NEA SMART 2.0 rendszer adatai a magasabb szintű KNX épületfelügyeleti rendszer között szinkronizálhatók. Fontos, hogy nem csak továbbíthatók, hanem a KNX vezérlőben előírt értékeket a NEA SMART 2.0 szabályzó át is veszi és végre is hajtja.

NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó
NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó

A NEA SMART 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozó beüzemelésének lépései

A NEA SMART 2.0 felületfűtő, -hűtő szabályozó kedvező ára, tudása teljességgel megfelel a használó igényeinek: egyszerű és könnyen átlátható a kezelése. Felújítás esetén a vezeték nélküli rendszer falvésés nélküli gyors telepítést, beüzemelést tesz lehetővé.

A mobil applikáció és a hardwaren futó firmware folyamatosan frissül, amely a bugok javítása mellett új funkciók, új menüpontok megjelenését is tartalmazza. Ezzel növeli a mobil applikáció a felhasználói élményt, a telepítők számára a távoli diagnosztikát.

A hírben szereplő termékek
NEA Smart 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozók
 
NEA Smart 2.0 helyiséghőmérséklet-szabályozók

A rendszer alapfunkciója a helyiségek igény szerinti kényelmes és gazdaságos fűtése. A felhő alapú szabályozástechnika automatikusan igazodik a használók által kedvelt beállításokhoz. A NEA Smart 2.0 mindig megfelelő komfort-hőmérsékletről gondoskodik és további intelligens funkciókkal az energiaköltség akár 20%-át is segít megtakarítani. Egyszerűen kezelhető - közvetlenül a szabályzó kijelzőjén, beszédvezérléssel, vagy alkalmazáson keresztül.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Fűtésszabályozók
Fűtésszabályozók
Padlófűtési szerelvények, osztó-gyűjtők
Padlófűtési szerelvények, osztó-gyűjtők
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...