Alutrend szennyfogó szőnyegek a budapesti MVM DOME csarnokban

Több, mint 390 m² Cleartex Alutrend szennyfogó rendszer került telepítésre

Zajlik a MVM DOME sportcsarnokban a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság. A 2021 decemberi próbamérkőzések és nyitóünnepség után, a januári EB egyben az első világesemény, melynek az intézmény ad otthont.

Alutrend® szennyfogó szőnyegek a budapesti MVM DOME csarnokban
Alutrend® szennyfogó szőnyegek a budapesti MVM DOME csarnokban
Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

A 22.022 fő befogadására alkalmas, 50 ezer négyzetméter alapterületű komplexum a későbbiekben nagykoncertek, rendezvények, kiállítások megtartására is alkalmas lesz, továbbá kosár- és röplabda, jégkorong, tenisz, korcsolya, de akár lovas és motoros versenyeket is rendezhetnek majd benne.

Alutrend® szennyfogó szőnyegek a budapesti MVM DOME csarnokban<br>Fotó: Török Attila
Alutrend® szennyfogó szőnyegek a budapesti MVM DOME csarnokban
Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

A Cleartex Kft. több, mint 390 m² Alutrend® szennyfogó szőnyeget telepített az MVM DOME bejárataiba, mely funkcióján túl harmonikusan illeszkedik a belső tér designjához. A kifejezetten nagy forgalmú bejáratokhoz tervezett speciális szennyfogó rendszer akár több ezer főt megmozgató rendezvény esetén is hatékonyan megálljt parancsol az utcai szennyeződéseknek és a nedvességnek, hogy azok a cipőtalpakra tapadva ne kerüljenek be az épületbe. Ezáltal évszaktól és időjárástól függetlenül gondoskodnak a tisztaságról és a nézők komfortjáról, csökkentve a takarítási költségeket.

Alutrend® szennyfogó szőnyegek a budapesti MVM DOME csarnokban<br>Fotó: Cleartex Kft.
Alutrend® szennyfogó szőnyegek a budapesti MVM DOME csarnokban
Fotó: Cleartex Kft.
Fotó: Cleartex Kft.

A korábban Budapesti Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnokként emlegetett, később MVM DOME-ra keresztelt létesítmény a BMSK Zrt. beruházásában, a FŐMTERV Zrt. tervezésében és a fővállalkozó Market Építő Zrt. kivitelezésében épült fel.
Tekintse meg a rövid videót az Alutrend® szennyfogó rendszer telepítéséről:

A hírben szereplő termékek
Alutrend® Maxi Rub bordázott gumis kültéri szennyfogók Alutrend® Compact Rasp kaparó szálas textil kültéri szennyfogók Alutrend® Maxi Dry Standard tűfilc beltéri szennyfogók Alutrend® Mini Dry Premium nedvszívó textil beltéri szennyfogók
 
Alutrend® alumínium sínes szennyfogók
5 termék

Alutrend® alumínium sínes szennyfogó rendszerek használatával védhetők meg leghatékonyabban az épületek belső terei a beáramló szennyeződésektől. Az Alutrend® szennyfogó szőnyegek három különböző zónába készülnek, a sínek kül- illetve beltéri járófelületekkel egyaránt szerelhetők. Ily módon egységes szerkezetben jelenhet meg mind a három funkció, ami valóban hatékony prevenciót, és esztétikus megjelenést ad a bejárat egészének. Optimális esetben a szennyeződések letisztítása már az épület előtt elkezdődik, ez a feladat a kültéri szennyfogóké. A tisztítási terület jellemzője, hogy a nagyobb szennyeződések eltávolítására fókuszál, mely leginkább időjárásálló kefe, vagy kefe-gumi járófelülettel lehetséges. Második feladat a már kisebb méretű szilárd részecskék eltávolítása, illetve a nedvesség felszívásának megkezdése. A por, a homok begyűjtése nagy tároló kapacitást és vegyes szálszerkezetű lábtörlőt igényel. Egy ideális bejáratnál ez a feladat a szélfogóban, vagy a forgóajtóban valósul meg, ide tehát vegyes szálösszetételű textilekkel szerelt Alutrend® telepítése javasolt. A szennyfogó rendszerek végén a feladat a nedvesség maradéktalan eltüntetése, vagyis a talpak szárazzá tétele. A zónába magas nedvszívó képességű, sok kapilláris szálat tartalmazó textil járófelülettel ellátott Alutrend® kerülhet, hogy megelőzhetők legyenek az elcsúszásból eredő balesetek.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...