Knauf Építőipari Kft.

Knauf hézagolók, simítók

Hézagolás és felületképzés felsőfokon Knauf készrekevert anyagokkal.

Termékcsalád tagjai

SuperFinish készrekevert simítógipsz
 
SuperFinish készrekevert simítógipsz

A Knauf SuperFinish kalciumkarbonátból és különbözô kötő- és adalékanyagokból álló hézagkitöltő és felületképző anyag. A termék megfelel az EN 13963 szabványnak.A Knauf SuperFinish egy készrekevert általános célú simítóanyag, mely alkalmas hézagkitöltésre (Q2), teljes felületű Q3-Q4 minőségű glettelésre, valamint különféle alapfelületek glettelésére. Beltérben a Knauf SuperFinish többek között az alábbi felületekre hordható fel: gipszkarton lemezek, gipszrost lemezek, beton, pórusbeton, vakolat és tégla falazat.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Fill & Finish készrekevert hézago
 
Fill & Finish Light készrekevert hézagoló és simító anyag

A Knauf Fill & Finish kalciumkarbonátból és különböző kötő- és adalékanyagokból álló hézagkitöltő és felületképző anyag. Kis sűrűségének köszönhetően az anyag rendkívül kiadós (kb. 35% megtakarítás). A termék megfelel az EN 13963 szabványnak. A Knauf Fill & Finish készrekevert, általános célú beltéri simítóanyag alkalmas AK és HRAK élkiképzésű gipszkarton építőlemezek Q1 és Q2 felületi minőségű, hézagerősítő szalaggal történő hézagolásához (javasolt papír hézagerősítő szalag), valamint beton, pórusbeton, tégla falazatok, vakolt felületek glettelésére, simítására.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Áttekintés

Felületi minőségek Q1-től Q4-ig

Q1 minőségi fokozat – alapglettelés
Hidegburkolatot fogadó vagy vastagabb, korszerű ragasztóréteggel rögzített felületképzések alá alkalmazható. Magában foglalja a gipszkarton illesztések kitöltését és a rögzítő elemek átsimítását. A kiálló hézagolást le kell simítani, szerszám okozta sérülések, sorják megengedettek. A hézagerősítők elhelyezendők, amennyiben a hézagképzési mód ezt előírja. A rögzítő elemek, csavarok átsimítása az alsó rétegek esetébenn kihagyható.
Q3 minőségi fokozat – speciális glettelés
Finom struktúrájú falburkolatok, matt bevonatok, kis szemcseméretű belső vakolatok alá alkalmazható. Magában foglalja a normál glettelést (Q2), az illesztési hézagok széles kisimítását, valamint fennmaradó kartonfelület lesimítását a póruslezárás érdekében. Szükség esetén a glettelt területeket le kell csiszolni. Súrolt fény mellett itt sem lehet teljesen kizárni a kirajzolódásokat.
Q2 minőségi fokozat – normál glettelés
Strukturált falburkolatok, vastag tapéták, matt bevonatok vagy belső vakolatok alá alkalmazható. Magában foglalja a alap glettelést (Q1), ezt követően a simítást, finomglettelést mindaddig, amíg az illesztés területe a kartonlap felületével fokozatmentes átmenetet nem alkot. Megmunkálási lenyomat vagy glettelési sorja nem maradhat, szükség esetén a glettelt területeket le kell csiszolni. Külön megegyezés nélkül a hézagolást Q2 minőségben kell elvégezni.
Q4 minőségi fokozat – különleges glettelés
A legmagasabb követelmények teljesítésére törekvő, fényes bevonatok alá alkalmazható. Magában foglalja a normál glettelést (Q2), valamint a teljes kartonfelület átmenő simítását, vékonyvakolását 3 mm-es vastagságig. Súrolt fény hatásának kitett felületeknél a hézagolást a végleges fényviszonyok mellett kell végezni.

 

Ajánlott kategóriák
Glettek
Glettek
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Alapvakolatok
Alapvakolatok
Fedővakolatok
Fedővakolatok
Szórógépek
Szórógépek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...