Beltéri, függesztett lámpatestek

Artek Pendant Lamp AMA500 lámpa
 
Artek AMA500 függőlámpa

A lágy és meleg fényt biztosító AMA500 függőlámpa közepes méretű, és acéllemezből készül. Egyetlen fényforrásként is használható étkezőasztal vagy íróasztal fölött, nagy szélessége jelentős mennyiségű fényt bocsát lefelé. Az igazi központi elem, az AMA500 két színváltozatban kapható: a klasszikus fehér sárgaréz részletekkel izgalmasabbá varázsolt verzió állandó termék, míg a mélyzöld sárgaréz verzió limitált számban kapható. Utóbbi megegyezik Villa Mairea könyvtárában található függőlámpával, mely szintén Aino Aalto mesterműve.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Artek A330S függőlámpa
 
Artek A330S függőlámpa

Az „Aranyharang” becenévre hallgató A330S függőlámpa olyan szoborszerű tulajdonságokkal rendelkezik, amely be- és kikapcsolt állapotban is értékelhető. A sárgarézből vagy acélból készült elegáns „Aranyharangot” Aino és Alvar Aalto alkotta meg a helsinki The Savoy étterem belső terébe 1937-ben, majd ugyanabban az évben a párizsi világkiállítás finn pavilonjában mutatták be. Az „Aranyharang” megtestesíti Alvar Aalto jellegzetes áramvonalas esztétikáját, melyet a meleg tónusú fény lágyít.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Egy helyiség általános megvilágítását leginkább a mennyezetről függesztett lámpatestek biztosítják. Fényintenzitásuknak köszönhetően szinte mindenhol jól alkalmazhatók. A fényeloszlás jellege szerint a függesztett lámpák képesek közvetlen (direkt), valamint közvetett (indirekt) világításmódban, különböző mértékben és hatásfokkal megvilágítani a teret. A lámpatestek befüggesztésének mértéke a belmagassághoz és a megvilágítási igényekhez igazodik. A lámpatest kialakítása határozza meg, hogy milyen típusú és mennyiségű fényforrás helyezhető el a világítótestben. Megkülönböztethető típusok az egyszerű tányérlámpák, egyágú és többágú függesztékek, csillárok, valamint a fénycsöves lámpatestek. A lámpaburák és lámpaernyők számos variációja létezik anyag (üveg, kristály, műanyag, textil), forma (gömb, lencse, hasáb) és szín tekintetében.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...