Beépíthető tűzhelyek, sütők, párolók, főzőlapok, grill-lapok
A konyhákban az ételkészítéshez leggyakrabban alkalmazott készülékek a tűzhelyek, főzőlapok és sütők. A háztartási tűzhelyek energiaellátása villamos árammal vagy gázzal történik. Az elektromos és üvegkerámia főzőlapok biztonságos működésűek és tisztántartásuk egyszerű, míg a gáz főzőlapok finomabb hőmérséklet szabályozásra alkalmasak. Az indukciós készülékek a főzőlapra helyezett edényben fejlesztik a hőt a főzőlap átmelegedése nélkül. Kedvező tulajdonságaik közé tartozik, hogy gyorsan melegítenek, energiatakarékosan és biztonságosan üzemeltethetőek, könnyen tisztántarthatóak. A korszerű sütők számos sütőfunkcióval, ujjlenyomatmentes felülettel, időzítési lehetőséggel, gyerekzárral, könnyen tisztítható sütőtérrel, elektromos és gázos kivitelben egyaránt rendelkezésre állnak. A sütő-párolók külön sütésre és párolásra, illetve a két funkció egyidejű alkalmazására is lehetőséget adó berendezések. A grillsütők a nagy felületen leadott magas hőmérséklettel működnek. Az önálló főzőlapok konyhapultba, a sütők konyhaszekrénybe építhetők.