ZigBee modulok a Comptech Kft. forgalmazásában

Segítségével a háztartás valamennyi fogyasztásmérője kiolvasható

ZigBee
ZigBee
A skanderborgi székhelyű Kamstrup A/S (DK) energiafogyasztás-mérőkhöz pl. a közkedvelt MULTICAL® 601 hőfogyasztásmérőhöz és a magyar piacon még új MULTICAL® 61 hidegvízmérőhöz most bevezetett ZigBee modulokkal lehetséges a fogyasztásmérők távoli és integrált kiolvasása. A ZigBee modulok lehetővé teszik vezeték nélküli kapcsolat létrehozását a fogyasztásmérőkkel és az adatok kiolvasását a mérő típusától és márkájától függetlenül. A ZigBee vezeték nélküli technológia egy nyílt nemzetközi protokollon alapul. A technológia biztosítja az egyes egységek közötti vezeték nélküli kommunikációt. Számos "Smart House" (intelligens ház/otthon) alkalmazásban került beépítésre.

A nyílt nemzetközi protokoll alkalmazása számos előnyt rejt magában. Lehetővé válik számos szállítótól és gyártótól származó mérővel a vezeték nélküli kommunikáció. Például a fogyasztásmérő részese lehet egy olyan rendszernek, amely kiolvassa valamennyi háztartási fogyasztásmérő: hő-, víz-, gáz- és villamosenergia mérő mérésadatát egy átjárón (gateway) keresztül. Továbbá lehetőség van arra, hogy a rendszer adatokat küldjön a konyhai kijelzőre vagy integrálható a mérő intelligens otthonba. Röviden fogalmazva egyszerű feladat a fogyasztás adatok távoli kiolvasása, hő/komfort-érzet szabályozása és az energiaügyi tanácsadás.
A modul a mérőbe illeszthető a gyárban, vagy utólag, a kommunikációs modulok részére kialakított helyre. Az antenna a modulra került integrálásra, így kompakt és helytakarékos megoldás, és valamennyi eleme az energia-szolgáltató pecsétje alatt elhelyezhető.

A Comptech Kft. által forgalmazott Kamstrup smart metering rendszerek a következő eszközökkel támogatják az intelligens otthon koncepciót:
  • ZigBee
  • Z-Wave
  • TCP/IP technológia
Ha a ZigBee modulokkal kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Comptech Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Vízmérők, hőmennyiségmérők
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...