proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új, korszerű, vezeték nélküli mérésadatgyűjtő eszköz a Comptech-től


2010. szeptember 16.

Hőfogyasztásmérő kiolvasása Wireless M-Bus Reader (vezeték nélküli M-Busz) rendszerrel

A Comptech Kft. által forgalmazott, Kamstrup A/S (DK) által gyártott vezeték nélküli M-Busz rendszer lehetővé teszi a fűtési-, hűtési- vagy kombinált fűtési/hűtési MULTICAL® 402 hőfogyasztás-mérő kiolvasását.
Előnyei:
  • Fűtési/hűtési hőfogyasztásmérő mérésadatainak egyszerű és könnyű kiolvasása
  • Rendszer telepítése 15 percen belül és a kiolvasási idő 3-5 mp/mérő
  • 800 mérőig alkalmazható a rendszer
Kamstrup USB Meter Reader
A legegyszerűbb formájában a vezeték nélküli M-Busz rendszer tartalmaz egy MULTICAL® 402 hőfogyasztás-mérőt vezeték nélküli M-busz modullal, vezeték nélküli M-Busz olvasót és egy PC-programot a konfiguráláshoz és az adatok kiolvasásához.

A PC program ingyenesen letölthető a Kamstrup honlapjáról. Minden mérő automatikusan létrejön a PC programban a csatolt mérő fájl segítségével és a telepítési címet (ha van), be lehet írni.

Ha a rendszer több fogyasztásmérőt tartalmaz mint amennyit egy vezeték nélküli M-Busz kiolvasó kezelni tud (max. 200), a fogyasztásmérők csoportosíthatók és hozzákapcsolhatók a megfelelő vezeték nélküli M-Busz kiolvasóhoz.

A fogyasztásmérők adatait tartalmazó lista átküldhető az USB-olvasó készülékbe, ha az csatlakozik a számítógéphez, vagy vezeték nélküli módban is átküldhető ha csatlakoztatva van egy USB tápegységhez. A tápellátás lehet Kamstrup Power Pack vagy egyéb szabványos USB tápegység.

Az egynél több vezeték nélküli M-Busz kiolvasó használatának az az előnye, hogy egy olvasó állandóan a PC-hez csatlakoztatva kerülhet telepítésre és ily módon vezeték nélküli adatcsere valósítható meg a minden egyes vezeték nélküli M-Busz kiolvasó és a PC között.

A vezeték nélküli adatcsere automatikusan és gyorsan végrehajtódik. Az energiatakarékosság érdekében a vezeték nélküli M-Busz olvasó egy beépített mozgásérzékelővel rendelkezik mely automatikusan kikapcsolja a készüléket ha nincs mozgásban, vagy ha valamennyi fogyasztásmérő kiolvasásra került.


A Wireless M-Bus Reader-rel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Comptech Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1221 Budapest, Jobbágy út 5.
Postacím: H-1775 Budapest, Pf.: 105
Telefon: +36 1 226 1585
Fax: +36 1 228 0544
E-mail:
Web: www.multical.hu
   
   
   
   
   
   
A Comptech Kft. több mint 25 éve áll a távhőszolgáltatásban és az energetikai épületgépészetben érdekelt vállalkozások rendelkezésére fejlett épületgépészeti kultúrával rendelkező skandináv gyártók termékeivel. Termékeik között, magas műszaki színvonalú ultrahangos hőmennyiségmérők, elzáró szerelvények, illetve szabályozástechnikai, és LON technológián alapuló épületinformatikai eszközök találhatók. A Comptech Kft. az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2005. pályázaton a termelő vállalkozások 100-300 millió Ft közötti árbevétel kategóriában különdíjat nyert.
Márkanevek: Kamstrup
További hírek a Vízmérők, hőmennyiségmérők termékkategóriában
További hírek a Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Comptech  Wireless  M-Bus  Reader  vezeték  nélküli  M-Busz  Kamstrup  rendszer  mérés  adatok  fűtési  hűtési  hőfogyasztásmérő