proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Wilkhahn IN irodaszék biztosítja a mozgás szabadságát


2015. június 01.

Ülésergonómia a 3D szinkronmechanika segítségével

Mozgásszervi szakemberek és pszichológusok egybehangzó véleménye szerint a fizikai aktivitás alapvető fontosságú a fitt és egészséges élethez. Ez azonban nemcsak a hátra, derékra, gerincre vonatkozik, hanem a teljes emberi testre. Folyamatosan mozgásban lenni - erre kell törekednünk.
A mozgás segít a stressz feloldásában, javítja az általános közérzetet és hatékonnyá tesz. A munkahelyi egészségmegőrző programok a hatékonyság javítását tehát a mozgás minél szélesebb körű elérésével tudják megvalósítani. Az aktív életmódról az irodában sem kell lemondani. A legfontosabb a mozgás szabadságát biztosító munkaszék.
A Wilkhahn gyár több mint 100 éves fennállása folyamán mindig is rendkívül nagy hangsúlyt fektetett az innovációra. Forradalmi újításokkal támogatják az ülésergonómia fejlődését, ezek közül is kiemelkedik a 3D szinkronmechanika, melyet néhány éve, az ON forgószék fejlesztésénél szabadalmaztattak.

A Wilkhahn új munkaszéke, a Red Dot díjas IN 5 éves fejlesztés eredménye. Az oldalirányban is mozgó Trimension mechanika és a háttámla különböző rugalmassági zónái kiemelkedően kényelmessé teszik. A háttámla rugalmas membrán szövete ugyanazzal a technológiával készül, mint a legújabb generációs sportcipők. Színeivel is üdít. Nemcsak az ülés és háttámla kárpitja, de az alumínium összekötő elem, és a lábcsillag is rendelhető élénk színekben.
A Trimension®-nel ellátott irodai székbe szinkronizált 3D-kinematikát integráltak, amely lehetővé teszi, hogy a szék a jobb illetve bal oldalán elhelyezett karok segítségével, egymástól elkülönítve bármilyen irányba képes legyen forogni. A cél a medence természetes tartományban történő mozgásának támogatása, amely magába foglalja a hajlást, nyúlást, oldalirányú billenést, illetve a forgást.
A 3D-s szinkron kiigazító mechanizmusának, és rendkívül rugalmas ülésének és háttámlájának kombinációja garantálja, hogy a szék automatikusan alkalmazkodik a rajta ülő személy minden mozgásához és testtartásához. Ennek eredményeképpen bármely testhelyzetet támogat, és fenntartja annak súlypontját. A bármely irányba történő elmozdulás támogatását nyújtó ellennyomás a központi rugalmasság szabályozásával fokozatmentesen állítható 45-140 kg testsúlyig. A háttámla deréktámasza opcionálisan állítható magasságú (hatfokozatú zárható pozíciója akár 60 mm mozgásteret biztosít). A háttámla és az ülés a semleges ülőhelyzetbe rögzíthető, az első oldali 3D egy gomb megnyomásával aktiválható, amely az 5 °-os hajlást engedélyezi, a maximális mozgástartomány kihasználása érdekében. Az ülés magassága a DIN 4550 szabványnak megfelelő gázlifttel gombnyomásra, fokozatmentesen állítható 400 mm és 520 mm között. Ülés mélység: 430 mm, mely a leülést követően 4 zárható pozícióban opcionálisan állítható 400 és 450 mm között.


A szék megjelenése pontosan azt a dinamizmust tükrözi, amit felépítése lehetővé tesz használója számára. A tökéletesen szinkronizált mechanika elsődleges célja, hogy a munka, amennyire csak lehetséges, pihentető tevékenység legyen.

A Wilkhahn IN szék letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Europa Design Hungary Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1025 Budapest, Törökvész út 71-73.
Telefon: +36 1 274 000 1
E-mail:
Web: www.europadesign.hu
Feuertag Ottó
alapító tulajdonos  
   
   
Az 1994-ben alapított cég alappillérét a világ 2. legnagyobb irodabútor gyára, a Herman Miller termékei képezik. Ülőbútorok tekintetében a német Wilkhahn gyárat képviselik. A latinos stílus kedvelőinek olasz kínálatukból a Sitland gyár szinkronmechanikás székeit, az olasz Alea, valamint a spanyol Actiu és Akaba gyárak teljes operatív és vezetői bútorválasztékát, exkluzív irodaberendezéseit, beépített szekrényrendszereit, válaszfalait forgalmazzák. A berendezés kialakítása során ügyfeleik tervezőinek bevonásával egyaránt figyelembe veszik az irodai és más közületi terekre vonatkozó nemzetközi trendeket és kiemelt hangsúlyt helyeznek az ergonómiai komfortra, a tér akusztikájának a javítására, amely kulcsa a hatékony munkavégzésnek. Ennek tudományos alátámasztásaként irodájuk a Well Certification rendszerében elsőként lesz minősített Magyarországon, így ezentúl tanácsadást is nyújtanak megrendelőiknek, ingatlanos és tervező partnereiknek.
Márkanevek: Wilkhahn, Herman Miller, Dencon, Barrisol, Metalco
További hírek az Irodabútorok termékkategóriában
További hírek a Bútorok termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  Europa  Design  Wilkhahn  IN  irodaszék  munkaszék  forgószék  irodabútor  ülőbútor  3D-s  szinkronmechanika  Trimension