proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új téglatechnológia Magyarországon


2007. augusztus 27.

2007. augusztus 1-jétől a Wienerberger Porotherm Profi néven Magyarországon is bevezette csiszolt téglarendszerét.

2007. augusztus 1-jétől a Wienerberger Porotherm Profi néven Magyarországon is bevezette csiszolt téglarendszerét, a Németországban 21 éve, Ausztriában 13 éve alkalmazott, bizonyítottan jobb, gyorsabb és gazdaságosabb építési technológiát.

Az új termékcsalád a tégla égetését követő csiszolásnak köszönhetően milliméterpontos, hasonlóképpen az ebből épülő falazat is. A kivitelezése e termékkel speciális szaktudást igényel, amelynek eredményeként pontos és kitűnő minőségű, jobb épületfizikai tulajdonságokkal rendelkező, esztétikus falazat építhető, mindössze 1 mm-es habarcsfúgával. A kiszolgálás különlegessége, hogy a speciális habarcs a téglához automatikusan jár, a habarcs árát a tégla tartalmazza, és kiszállítása egy fuvarral egyenesen az építkezés helyszínére történik.
A termék beépítésére jogosult felkészült, a gyártó által kiképzett, profi kivitelezők speciális szerszámokkal dolgoznak. Többek között ez az egyik oka, hogy a Porotherm Profi termékcsaláddal házilagos módon nem kivitelezhető épület. Az új csiszolt termékcsalád mind nútféderes, mind HS minőségben kapható, és az azokhoz kínált kiegészítő elemek sora is rendelkezésre áll.
A Porotherm Profi falazat építésekor a vékony falazó habarcs szükségelt falvastagságtól függően 80 %-kal is kevesebb lehet, mint a normál falazó habarcs esetén, hisz csak 1 mm vastag rétegre van szükség. A falazat hőszigetelő képessége 4-22 %-kal lehet jobb, és a falazás munkaideje pedig akár kétharmadára is csökkenhet.

 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek a Téglák, falazóblokkok termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Épületszerkezetek termékkategóriában