Új lehetőségek a megújult VTS VOLCANO termoventilátorok vezérlése terén

A termoventilátorok AC és EC motoros kivitele új távlatokat nyit vezérelhetőségükben

Korábban már beszámoltunk a VTS EuroHeat idén megújult termékportfóliójáról - az új VTS VOLCANO termoventilátorról -, mellyel új korszak kezdődött el az üzem- és csarnokfűtések terén. A új termékpaletta a korábbihoz viszonyítva nem csak letisztultabb és szebb, de egyszerűbb és erősebb is lett. Például a VR3-as készülékkel már 75 kW fűtőteljesítmény is elérhető, igen impozáns eredmény ez egy 70×70 cm-es melegvizes fűtőtől.
 
Az új készülékek nem csak paramétereiket tekintve fejlődtek, hanem vezérelhetőségük terén is. Például korábban, a fordulatszám szabályzó alapszükség volt a termoventilátorok vezérléséhez, melyre immáron már nincs is feltétlenül szükség. Az idei évtől a készülékek mind elérhetőek AC és EC motoros kivitelben is, ezáltal vezérelhetőségük terén is új távlatok nyíltak.

AC motoros készülékek vezérlései

A új WING/VOLCANO fali vezérlőre (1. kép) például 4 db Volcano Mini, vagy 2 db VR1/VR2, vagy 1 db VR3/VR-D csatlakoztatható. 3 állásban állítható rajta a fordulatszám, vezérli "NYIT/ZÁR" állásban a kétjáratú szelepet (2. kép), illetve kapott egy "BE/KI" kapcsológombot is.

A programozható termosztát (3. kép) esetében annyi fordulatszám szabályzóra (4. kép) van szükség, ahány készüléket szeretnénk vezérelni. 1 db fordulatszám szabályzóra 4 db Mini, vagy bármelyik más készülékből 1 db köthető. Egy ilyen termosztátra 10 db fordulatszám szabályzó köthető, a maximális kábelhossz a két végpont között pedig 100 m lehet. Természetesen ehhez a termosztáthoz is köthető a kétállású szelep.
 

EC motoros készülékek vezérlései

A megújult HMI VR vezérlő (5. kép) funkcióit tekintve nem változott. Épületfelügyeletre csatlakoztatható MODBUS protokollon keresztül, a heti programozásban megadható napi 2 fűtési ciklus, választható téli/nyári üzemmód és beállítható a fagyvédelem is. Bármelyik EC motoros készülékből 8 db köthető rá. Automatikus üzemmódban fokozatmentesen, manuálisan 3 fokozatban állítható a fordulatszám. Csatlakoztatható hozzá NTC hőmérséklet érzékelő (6. kép), és vezérli a kétjáratú szelepet is.

Az EC motorok egyik nagy előnye a fokozatmentes állíthatóság, ennek szabályzásához szükséges a potenciométer (7. kép). A programozható termosztátra (3. kép) köthető és 4 db EC motoros készülék csatlakoztatható hozzá. 10 db potenciométer csatlakoztatható 1 db termosztátra és a maximum kábelhossz a két végpont között nem lehet több 100 m-nél.

Ha az új VTS EuroHeat termoventilátorok vezérléseiről árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

VOLCANO termoventilátorok
 
VOLCANO termoventilátorok

A VOLCANO termoventilátor a modern fűtésrendszerek szerves részét képezi, kiküszöbölve az elégtelen fűtés és negatív atmoszférikus hatás jelenségét. A VOLCANO termoventilátor ötvözi a legújabb technológiai megoldásokat és dizájnt a hatékonysággal. Az egyedi technológiai megoldások, mint a legújabb fejlesztésű ventilátor és megnövelt légszállítási tartomány, lehetővé teszik a VOLCANO VR számára, hogy a helység karakterének és légköbméterének legmegfelelőbb fűtési teljesítményt alkalmazza. Tanusítványok a gyártói honlapon a "Vállalati tanusítványok" menüpont alatt érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Csarnokfűtés a profiknak! - változások a VTS termoventilátorok 2016-os új generációjában
Csarnokfűtés a profiknak! - változások a VTS termoventilátorok 2016-os új generációjában
Jelentősen szélesebb fűtőteljesítmény-tartomány a fejlesztett hőcserélőnek és az áttervezett diffúzornak köszönhetően
Csarnokfűtés a profiknak! - változások a VTS termoventilátorok 2016-os új generációjában

Kategóriák

Termoventilátorok
Termoventilátorok
Légtechnika
Légtechnika
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...