Vaillant ecoTEC pro/plus kondenzációs fali gázkazánok

Az új termékcsalád tízféle készüléket, illetve többfajta kombinációs lehetőségeket kínál

A több ezer, Magyarországon értékesített Vaillant ecoTEC kondenzációs fali hőtermelő talán az egyik legjobb mérőszáma annak, hogy ez a termékcsalád a kezdetek óta népszerű, minősége és megbízhatósága pedig kiállta az idők próbáját. A töretlen növekedés azonban - többek között - a kondenzációs hőtermelők szélesebb piaci térnyerésének is köszönhető, így nem véletlen, hogy a Vaillant termékkínálat megújulása most ezt a családot érinti. 2013 őszétől Magyarországon is megjelent az új ecoTEC pro/plus család, amely most már alapvetően tízféle készüléket, illetve többfajta kombinációs lehetőségeket kínál.

Az első, jól látható markáns különbség a külső megjelenésben is jól látható: a plus verzió továbbra is lehajtható, fémből készült kezelőajtóval rendelkezik, a pro azonban nem. Az új pro készülékek azonban már háttérvilágított, digitális kijelzőt kaptak, üzemállapot jelző szimbólumokkal (láng - égőüzem; radiátor - fűtési hőigény; csap - HMV üzem; C - Warmstart), valamint az aktuális rendszernyomást ábrázoló "oszlop diagrammal". A plus típusok kijelzője még informatívabb lett, mint eddig: a szervizpartnernek nem kell fejből tudnia vagy szerelési útmutatóból kiolvasnia a státusz (S.xx), hiba (F.xx) és diagnózis (D.xx) kódokat, ugyanis minden kód kiegészítő magyar (!) megnevezéssel olvasható le a háttérvilágított kijelzőn. Sőt! Az új ecoTEC plus kijelzője már az égő aktuális modulációját is egy szimbolikus oszlopdiagram segítségével ábrázolja (korábban ez csak az exclusive sorozat sajátossága volt).
Az új ecoTEC pro - jobb, mint eddig
Az új, bázis kategóriájú ecoTEC pro család lényegében az eddig forgalmazott plus sorozat belső opcióit veszi át: fordulatszám szabályozott ventilátorral működő vákuumos gáz/levegő arányszabályozás max. 22-100% közötti modulációs tartománnyal (típusfüggő), kétfokozatú, automatikus fűtési szivattyúval, kompozit házas motoros váltószeleppel és 8 literes integrált fűtési tágulási tartállyal, SIT gyártmányú gázarmatúrával. Innovatív újdonság, hogy a pro sorozat készülékei is megkapták az adaptív fűtési részterhelés funkciót: azaz, ha az üzembe helyező szerelő nem tudja/akarja beállítani a fűtési részterhelés felső értékét, akkor azt egy belső optimalizáló folyamat az égőműködési idő, valamint az előremenő fűtővíz hőmérséklet parancsolt és mért értékének különbsége alapján, automatikusan állítja be! A Vaillant bázis kategóriájú készülékcsaládja tehát - a kedvező gázfogyasztás, illetve a komfortosabb égőüzem biztosítása végett prémium jellegzetességekkel is rendelkezik.
Az új ecoTEC plus - egy igazi különlegesség a kondenzációs készülékek piacán
A felső kategóriájú ecoTEC plus sorozat tüzeléstechnikailag gyökeresen átalakult az elődjéhez képest: az optimális égés gáz/levegő viszonyát nem az aktuális ventilátor fordulatszám, hanem a gázarmatúra előtt elhelyezkedő tömegáram szenzor határozza meg. A fűtőelemből és mérőellenállásokból álló szenzor még az alacsony égő-moduláció mellett is egyenletes gáz/levegő arányt biztosít, így az égő alacsony fűtési hőszükséglet esetén, visszaégés nélkül üzemelhet. Ráadásul a kondenzációs működés a teljes modulációs tartományon (akár 16-100%) belül, folyamatosan biztosítható, mert a beépített, fordulatszám szabályozott, energiatakarékos fűtési szivattyú (EEI < 0,023) a ΔT=20 K hőmérséklet-különbség betartására törekszik. A mért ventilátor fordulatszámhoz léptetőmotoros gázarmatúra keveri a szükséges gázmennyiséget (a tömegáram mérő belső "egyensúlyának fenntartása mellett), így ez a hőtermelő már elektronikus gáz/levegő szabályozással (ELGA) rendelkezik. A Vaillant ELGA rendszer óriási előnye még, hogy saját gáztípus ellenőrző funkciója van, a gyárilag előírt csatlakozási gáznyomás biztosítása esetén pedig az üzembe helyezéskor nem igényel CO2 mérést. Fontos még megjegyezni az úgynevezett komfortbiztosító programot: ha a hőtermelő bizonyos szenzorok esetén hibát észlel, nem történik reteszelt leállás, mert ilyenkor a készülék kb. 60%-os fix modulációs értékkel dolgozik, miközben az égés minőségét az ionizációs áram felügyeli. Az új ecoTEC plus készülékek elektromos panelje meghatározott feladatokra (pl.: külső fűtési vagy cirkulációs szivattyú) paraméterezhető kimenettel rendelkezik, így ennek köszönhetően sok esetben elhagyható a többfunkciós csatolókártya (VR 40).

Az ecoTEC pro és ecoTEC plus készülékek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Vaillant Saunier Duval Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...