V2 Injection - az LG legújabb fejlesztése

2 fokozatú gőz-befecskendezéses rotációs kompresszor

Az LG Electronics legújabb fejlesztése, a "V2 Injection" névre hallgató 2 fokozatú gőz-befecskendezéses rotációs kompresszor elsőként a THERMA V levegő - víz hőszivattyúkba kerül beépítésre.

A hőszivattyúzás terén tapasztalható egyre nagyobb teljesítmény állandóságot kívánó üzemi feltételek szükségessé tették, hogy az LG Electronics is tovább fejlessze a berendezéseiben használt kompresszorait.
V2 Injection
V2 Injection
Mint az köztudott, a levegő - víz üzemű hőszivattyúk esetében az elpárologtatási (külső) hőmérséklet csökkenésével sajnos együtt jár a teljesítmény és egyben a jósági tényező (COP) csökkenése is. Ennek elkerülésére, illetve annak a kritikus hőmérsékletnek a kellően alacsony szinten tartására - amelynél a teljesítmény drasztikus csökkenése bekövetkezik - született meg a gőz-befecskendezéses technológia, amelyet az LG Electronics is alkalmaz az új fejlesztésű kompresszoraiban.

Ez a technológia abból áll, hogy a hűtési körfolyamatba (Carnot-ciklus) az expanziós szelep és az elpárologtató hőcserélő közé beépítenek egy fázis-leválasztó edényt, amelyben a hűtőközegben jelenlévő gőz fázis különválik a folyadék fázistól. Ezt követően csak a ténylegesen folyadék halmazállapotú hűtőközeg áramlik át a hőcserélőn és párolog ott el, majd a kompresszor első sűrítő fokozatán túljutva fecskendezi hozzá a korábban leválasztott gőz fázisú hűtőközeget és ez a megnövekedett térfogat kerül be a kompresszor második fokozatába. Valójában egy kicsit bonyolultabb a folyamat, hiszen a valóságban egy kétfokozatú expanzió is lejátszódik, azaz az elsődleges expanziót követően úgy a folyadék, mint a gőz fázisú hűtőközeg egy a befecskendezéshez szükséges magasabb nyomáson és hőmérsékleten marad. Így nincs szükség különösebb segédenergiára a gőzfázis befecskendezéséhez, hanem a közeg saját nyomása elegendő a kompresszor első fokozatában összesűrített közegbe történő befecskendezéshez!
Szerkezeti és folyamat diagramm
Szerkezeti és folyamat diagramm
Ennek a fejlesztésnek köszönhetően az LG THERMA V levegő - víz hőszivattyúk névleges teljesítményei a - 15°C-os határhőmérsékletig gyakorlatilag változatlanok maradnak, majd ezt követően a készülékek - 25°C-ig képesek hőt termelni, igaz itt már csökkenő teljesítmény jelleggörbe mellett, de még - 25°C-nál is a névleges teljesítmény ~ 75%-án üzemelnek!
Hőszivattyú működése
Hőszivattyú működése
A körfolyamatba beiktatott további villamos vezérlésű expanziós szelepeket a berendezés központi vezérlése mindig hozzáilleszti az éppen aktuális teljesítményigényhez és a berendezésben egyébként is alkalmazott inverteresen vezérelt kompresszor működéséhez.

Az LG Electronics ezen fejlesztésével is igyekszik hozzájárulni a kényelmes környezet kialakításához, függetlenül az időjárás viszontagságaitól. Azok a gépek, amelyek ilyen kompresszorral vannak szerelve, minden további nélkül képesek ellátni monovalens (további segédfűtés nélküli) üzemben is a megfelelően hozzáillesztett épületek teljes hőszükségletét, a legzordabb téli körülmények között is.


Ha a "V2 Injection" névre hallgató 2 fokozatú gőz-befecskendezéses rotációs kompresszorral kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az LG Electronics Magyar Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...