proidea.hu online termékinformációs katalógus

Újdonság - Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezés


2018. október 18.

Gyors megoldás legionellák előfordulása esetén

A legionella baktériumok vízben élnek, és legionárius betegséget okozhatnak. Németországban a Robert Koch Intézet tanulmánya (csak német területen) szerint nagyjából annyi halálesetet okoznak, mint a közúti közlekedés (csak német területen). A fertőzés finom kis cseppek belélegzésével történik, például a zuhany alatt. A pseudomonas baktériumok és más kórokozók szintén veszélyt jelentenek.

Az ivóvíz soha nem teljesen steril, azonban a benne lévő kórokozók koncentrációja többnyire ártalmatlan. Egészségügyi veszélyt az eredményezhet, ha a kórokozók el tudnak szaporodni. A hosszabb ideig használatlanul álló víz, illetve a 25°C és 50°C között mozogó vízhőmérsékletek kedvezően hatnak a kórokozók számának növekedésére. A gyakorlatban ennek kockázata például megüresedett lakások, időszakosan használt helyiségek esetén vagy használaton kívüli végvezetékekben áll fenn.

A kórokozók túlzott elszaporodásából adódó higiéniai problémák az alábbiak figyelembevételével megbízhatóan elkerülhetők:
 • Megfelelő tervezés, kivitelezés és üzembe helyezés
 • Rendeltetésszerű üzemeltetés
 • Pangás elkerülése
 • 25 °C és 50 °C közötti kedvezőtlen vízhőmérsékletek elkerülése
A megoldás új épületek esetén

Új épületek esetén a Geberit az ivóvíz-higiéniát már a kezdetektől fogva, sőt később az üzemeltetés alatt is garantálja. A csöveken és idomokon található védőkupakok megakadályozzák a szennyeződések bejutását a szállítás és a tárolás során. A Geberit higiéniai szűrő biztosítja az ivóvízrendszer higiéniailag kifogástalan első feltöltését. A Geberit higiéniai öblítőberendezés pedig a megbízható, igény szerinti és takarékos vízcseréről gondoskodik a működés során.
 • Geberit higiéniai öblítőberendezés: rugalmas, kompakt, felhasználóbarát
 • Geberit higiéniai szűrő: a baktériumok visszatartásának aránya 99,9999%
 • Védőkupakok: a szerelvényeket a beépítésig nem éri szennyeződés
Ha az ivóvízbiztonság akut veszélyben van
Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezés
A Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezés megfelelő megoldást nyújt a következő esetekben:

Legionella-szennyezettség megállapítása után áthidaló megoldásként, amíg nem kerül sor átfogó felújítási munkálatokra.

Azoknál a végvezetékeknél, amelyek azonnal nem bonthatók vissza vagy átmenetileg nincsenek használatban, a Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezés rendszeres és biztonságos vízcserét biztosít. Tipikus példa erre a mosókonyhában található használaton kívüli mosógép-csatlakozás.

Nagyobb épületkomplexumoknál az ivóvízrendszer gyakran több épület vízellátását is biztosítja. Ebben az esetben előfordulhat, hogy egyes épületeket már használnak, míg mások építés alatt állnak. A Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezéssel a már feltöltött, de használatban még nem lévő csatlakozóvezetékek mikrobiológiai szennyeződése elkerülhető.

Kerti elzárószelepek vezetékei télen általában nincsenek használatban, ami átmenetileg hosszabb pangási időszakhoz vezethet. A Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezéssel azonban az ilyen jellegű pangás megbízhatóan megakadályozható.

Már meglévő épületek esetén

Ha már meglévő épületek ivóvízrendszerében akut higiéniai probléma merül fel, vagy az ivóvízbiztonság átmenetileg veszélybe kerül, a Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezés gyors és megbízható segítséget nyújt. Kompakt méretek és egyszerű működés jellemzi. Az elemmel történő üzemelésnek köszönhetően elektromos csatlakozás nélkül is bárhová beépíthető.
 • Költséghatékony megoldás akut problémákra.
 • Az ivóvízrendszer problémáinak megelőzése vagy megszüntetése.
 • Átmeneti pangás áthidalása.
 • Folyamatos használat hosszú távú, előre látható, rendszertelen vízvételezés esetén.
Jellemzők
 • Kompakt méretek
 • Hálózattól független, elemes működés
 • A szifon könnyen tisztítható
 • Az üzemelés szifon nélkül is lehetséges, például ha a vízelvezetés az öblítőtartályba történik
 • Egyszerűen, intuitív módon beállítható öblítési intervallumok
 • Könnyű beépítés, egyszerű leszerelés, többször újrafelhasználható

A Geberit Rapid higiéniai öblítőberendezés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a Geberit Kft. munkatárásától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz u. 2.
Telefon: +36 1 204 4187
Fax: +36 1 204 4190
E-mail:
Web: www.geberit.hu
Web: www.kolo-geberit.hu
Bánfi Zsolt
értékesítési és műszaki munkatárs  
   
   
   
   
A Geberit csoport a szanitertechnika területén Európa piacvezetője és világméretű szolgáltatója. A termékskála nyolc termékcsoportot foglal magába: vízellátó és fűtési rendszer, lefolyórendszer, speciális szaniterek, falsík előtti szerelési rendszer, falon kívüli öblítő rendszer, közösségi helyiségek szerelvényei, szaniterek kiegészítő szerelvényei, megmunkáló szerszámok.
Márkanevek: Geberit, KOLO
További hírek az Öblítőtartályok, öblítésvezérlések, nyomólapok, szerelőkeretek termékkategóriában
További hírek a Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Geberit  Rapid  Geberit  öblítőberendezés  higiéniai  öblítőberendezés  legionella  ívóvízrendszer  pangás