High End Geoblock® talajhő/víz hőszivattyúk

Az új Weishaupt hőszivattyú ideális megoldás az új építésű, nagyon alacsony energiafelhasználású épületekben

A 2021-es ISH alkalmával mutatta be a Weishaupt a Geoblock® talajhő/víz hőszivattyút, amely 8 és 14 kW teljesítménynagyságban áll rendelkezésre. Alapkivitelben már tartalmaznak minden egységet a megbízható üzemhez:

 • komplett biztonságtechnikát,
 • légtelenítő és iszapleválasztó rendszert,
 • beépített talajköri szivattyút térfogatáram-szabályzással és hőmennyiségmérővel.

A Geoblock® folyamatos teljesítményszabályzású, ezzel ideális megoldást jelent az új építésű, nagyon alacsony energiafelhasználású házakban.

Új Weishaupt Geoblock WGB 8 és WGB 14 talajhő/víz-hőszivattyúk
Új Weishaupt Geoblock WGB 8 és WGB 14 talajhő/víz-hőszivattyúk

A Weishaupt Geoblock® talajhő/víz-hőszivattyú kiemelkedően magas hatékonyságát a Scroll-kompresszorral és az inverter-technikával kialakított modulációs üzem biztosítja. Nem kell puffertárolót telepíteni, ami termék- és munkadíj megtakarítást jelent. Az innovatív hideg-kör akár 65 °C előremenő hőmérsékletet is lehetővé tesz. 

A Weishaupt minden fűtőkészülékében a szériakivitelhez tartozó LAN-csatlakozás és a Weishaupt Energia-Management-Portal révén az új Geoblock® talajhő/víz-hőszivattyúk is egyszerűen és biztonságosan kezelhetők, ellenőrizhetők számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel az interneten keresztül. Az intuitív, modern Flat-Design jellemezte App segítségével a tulajdonos bármikor elérheti távolról is berendezésének legfontosabb adatait és módosíthatja például a fűtési programokat vagy hőmérsékleteket.

A hőszivattyú burkolatában kiváló hatékonyságú zajcsillapítás található, mind a négy lábmagasság állítható. A szakembernek kényelmes szerelést biztosító elektromos csatlakoztatás könnyű kábelbevezetést, egyenkénti kihúzás elleni védelmet és magas minőségű kapocsléces csatlakoztatást tesz lehetővé.

Az egyszerű kezelést a színes kijelzőjű intuitív rendszerkészülék biztosítja. A kifogástalan működést a színes fénycsík (a készülék elején) jelzi. Az alapkivitelben is a készülék részeként biztosított üzembe helyezési asszisztens drasztikusan lecsökkenti az üzembe helyezésre fordítandó időt, és annak költséget is, valamint biztosítja a hibamentes munkát. 

A Weishaupt moduláris Energia-Management-Rendszer univerzális és bővíthető. Alapkivitelében 2 fűtőkört, 1 melegvíz-kört, egy cirkulációt, egy regeneratív kevert-kört, valamint egy hibrid-megoldást (2-10 V) szabályoz. További fűtőkör bővítőmodul segítségével köthető be, minden egyes fűtőkör távkezelése egy RG1 helyiségkészülék segítségével történhet.

A készülék előnyei:
 • távfelügyelet és távvezérlés
 • előre megadott emailcímre értesítés küldése a karbantartás elvégzésének szükségességéről, figyelmeztetés vagy hiba jelzése
 • energiamérleg illetve fogyasztás mérése és jelzése
Példamutató alapfelszereltség
 • beépített talajköri keringtetőszivattyú térfogatáram-szabályzással
 • beépített hőmennyiségmérő
 • beépített légtelenítő és iszapleválasztó rendszer
Weishaupt Energia Manager WEM
 • intuitív kezelés és szinergia a Weishaupt kondenzációs kazánokkal
 • színes kijelzőjű rendszerkészülék és LED-állapotjelzősáv
 • Smart Grid Ready (SG Ready), napelemes rendszer bekötéséhez is
Új Weishaupt Geoblock WGB 8 és WGB 14 talajhő/víz-hőszivattyúk
Új Weishaupt Geoblock WGB 8 és WGB 14 talajhő/víz-hőszivattyúk

A ma általánosan használt szondák lamináris átáramlásúak. Ezeknél jobb hőátadást elérni, ha a Weishaupt a geoplus® Turbo-szondát szállítja berendezéseihez. A szonda belső kialakítása biztosítja, hogy a szondafal közelében nincs stagnáló réteg, ezért a talajköri hőközlő folyadék hőmérséklete akár 3 fokkal magasabb is lehet (tehát a COP is magasabb).

Fontos tényező továbbá, hogy a geoplus® Turbo-szonda akár 33%-kal kisebb nyomásveszteséggel működik, mint a hagyományos szondák, így mélyebb furatok lehetségesek. A szabadalmaztatott belső kialakításnak még egy fontos előnye van: a gyorsabb átáramlás csökkenti a talajköri keringetőszivattyú üzemóráinak számát, tehát növeli annak élettartamát. 

Mint minden Weishaupt hőszivattyúról, úgy erről a készülékről is  komplett tervezői segédlet (teljesítmény, bivalencia pont, fűtési/melegvíz-energia, villamos energia stb.) áll rendelkezésre. 

A hírben szereplő termékek

Weishaupt Geoblock WGB 8 és WGB 14 talajhő/víz hőszivattyúk
 
Weishaupt Geoblock WGB 8 és WGB 14 talajhő/víz hőszivattyúk

A Weishaupt Geoblock WGB 8 és WGB 14 talajhő/víz-hőszivattyúk, az inverter-technikának köszönhetően folyamatos teljesítményszabályzással rendelkeznek 8 illetve 14 kW-ig, és ezzel ideális megoldást jelentenek az új építésű, nagyon alacsony energiafelhasználású házakban.

Termék kártya

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...