proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Vaillant ecoTEC plus (80-120 kW) kondenzációs fali gázkészülék


2013. február 15.

Innovatív fűtési rendszer kaszkád kialakításban (80-720 kW közötti teljesítmény), gazdag tartozék programmal

Kisebb űrt tölt be, hogy 2013-ban Magyarországon is megjelenik a Vaillant nagyobb teljesítményű (80, 100 és 120 kW), kondenzációs üzemű fali gázkészülék sorozata (ecoTEC plus VU xx6/5-5). Ezek a fűtési hőtermelők már az új DIA rendszert, illetve kezelési koncepciót tartalmazzák, elősegítve ezzel a könnyebb és gyorsabb üzembe helyezést és diagnózist. A kazán "lelke" - az összes többi Vaillant fali kondenzációs hőtermelőhöz hasonlóan - a nemesacél, forrcsöves kialakítású hőcserélő. A nagy belső víztér, valamint a jelentős számú füstgázcsatorna ideális "terep" a kondenzációs működés számára. A gázarmatúra/ventilátor egység továbbra is pneumatikus elven működik, azonban a gyújtó transzformátor ennél a típusnál már az elektromos egységen kívül helyezkedik el. Ez a hőtermelő digitális és analóg nyomásmérővel is rendelkezik, mindkettő a burkolat alatt.Ehhez a termékhez a Vaillant széles tartozék programot kínál - égéstermék elvezető elemek, hidraulikus szerelvények és szerelőkeretek. Ez az óriási termékválaszték - elsősorban - a gyors és szakszerű telepítést hivatott szolgálni, esztétikus külsőbe csomagolva. A gyári készletekkel maximum 6 db, 120 kW-os fali hőtermelő kaszkád telepítése valósítható meg, amelybe természetesen beletartozik az égéstermék elvezetés (motoros füstgáz csappantyúkkal), a gáz- és fűtővíz oldali csőkészlet, a komplett szigetelés, valamint a bekötéshez szükséges csapkészlet. Ez a hőtermelő már nem tartalmaz beépített fűtési keringtető szivattyút, azonban a tartozékprogram erre - készülék típustól függő - energiatakarékos, illetve moduláló szivattyúkat kínál, bekötő csővezetékekkel együtt. A telepítés nagyon fontos kritériuma még - a megfelelő szivattyú-típus, valamint a telepítési mód (hidraulika és égéstermék elvezetés) mellett a fűtési vízminőség és a vízkezelés kérdése: a hőcserélő ugyan nemesacél, azonban a jó hatásfok, a lerakódások és a vízkőképződés elkerülése érdekében a készüléket hőcserélővel leválasztva (főleg régi fűtési rendszerek esetén) vagy hidraulikus váltón keresztül (új, de kezelt fűtővíz) szabad csak csatlakoztatni. Ez a látszólagos többletkiadás lényegében egy hosszútávon megtérülő befektetés, amellyel nem csupán a hőtermelőt, hanem a felhasználó/üzemeltető pénztárcáját is kíméljük.

A Vaillant ecoTEC plus (80-120 kW) kondenzációs fali gázkészülék letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Vaillant Saunier Duval Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: 1097 Budapest, Gubacsi út 6/B, A épület II. em.
Telefon: +36 1 464 7800
Fax: +36 1 464 7801
E-mail:
Web: www.vaillant.hu
Web: www.saunierduval.hu
Ajánlatkérés
Dávid Rajmund +36 1 464 7824, +36 30 931 6342
Légtechnika
Taródi-Nagy András +36 30 301 9479, +36 1 464 7809
tervezői kapcsolattartó
Ceglédi Zoltán +36 30 242 7098, +36 1 464 7817
A Vaillant Saunier Duval Kft. 1992 januárjától működő, a németországi Joh. Vaillant GmbH und Co. által alapított magyarországi leányvállalat. A magyarországi szervizhálózat, jelenleg egyedülálló módon saját alkalmazottakból álló, országos lefedettségű szerviztechnikusokból és képzett szakiparosokból áll. A cég az ország teljes területén jelen van műszaki tanácsadóival is.
Márkanevek: Vaillant, Saunier Duval
További hírek a Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Vaillant  ecoTEC  plus  kondenzációs  fali  gázkészülék