Új Vaillant ecoTEC plus (80-120 kW) kondenzációs fali gázkészülék

Innovatív fűtési rendszer kaszkád kialakításban (80-720 kW közötti teljesítmény), gazdag tartozék programmal

Kisebb űrt tölt be, hogy 2013-ban Magyarországon is megjelenik a Vaillant nagyobb teljesítményű (80, 100 és 120 kW), kondenzációs üzemű fali gázkészülék sorozata (ecoTEC plus VU xx6/5-5). Ezek a fűtési hőtermelők már az új DIA rendszert, illetve kezelési koncepciót tartalmazzák, elősegítve ezzel a könnyebb és gyorsabb üzembe helyezést és diagnózist. A kazán "lelke" - az összes többi Vaillant fali kondenzációs hőtermelőhöz hasonlóan - a nemesacél, forrcsöves kialakítású hőcserélő. A nagy belső víztér, valamint a jelentős számú füstgázcsatorna ideális "terep" a kondenzációs működés számára. A gázarmatúra/ventilátor egység továbbra is pneumatikus elven működik, azonban a gyújtó transzformátor ennél a típusnál már az elektromos egységen kívül helyezkedik el. Ez a hőtermelő digitális és analóg nyomásmérővel is rendelkezik, mindkettő a burkolat alatt.
Ehhez a termékhez a Vaillant széles tartozék programot kínál - égéstermék elvezető elemek, hidraulikus szerelvények és szerelőkeretek. Ez az óriási termékválaszték - elsősorban - a gyors és szakszerű telepítést hivatott szolgálni, esztétikus külsőbe csomagolva. A gyári készletekkel maximum 6 db, 120 kW-os fali hőtermelő kaszkád telepítése valósítható meg, amelybe természetesen beletartozik az égéstermék elvezetés (motoros füstgáz csappantyúkkal), a gáz- és fűtővíz oldali csőkészlet, a komplett szigetelés, valamint a bekötéshez szükséges csapkészlet. Ez a hőtermelő már nem tartalmaz beépített fűtési keringtető szivattyút, azonban a tartozékprogram erre - készülék típustól függő - energiatakarékos, illetve moduláló szivattyúkat kínál, bekötő csővezetékekkel együtt. A telepítés nagyon fontos kritériuma még - a megfelelő szivattyú-típus, valamint a telepítési mód (hidraulika és égéstermék elvezetés) mellett a fűtési vízminőség és a vízkezelés kérdése: a hőcserélő ugyan nemesacél, azonban a jó hatásfok, a lerakódások és a vízkőképződés elkerülése érdekében a készüléket hőcserélővel leválasztva (főleg régi fűtési rendszerek esetén) vagy hidraulikus váltón keresztül (új, de kezelt fűtővíz) szabad csak csatlakoztatni. Ez a látszólagos többletkiadás lényegében egy hosszútávon megtérülő befektetés, amellyel nem csupán a hőtermelőt, hanem a felhasználó/üzemeltető pénztárcáját is kíméljük.

A Vaillant ecoTEC plus (80-120 kW) kondenzációs fali gázkészülék letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Vaillant Saunier Duval Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...