Megjelent az ULTRAFLOW® 34 átfolyásmérő a Comptech kínálatában

Hűtési és hűtési/fűtési alkalmazásokhoz

Megjelent a Comptech Kft. kínálatában az ULTRAFLOW® 34 átfolyásmérő (qp 1.5-100 m³/h, NÁ 15-125 mérettartományban) hűtési és hűtési/fűtési alkalmazásokhoz.

Az ULTRAFLOW® 34 átfolyásmérő az ULTRAFLOW® 65-T típust váltja fel. Az ultrahangos átfolyásmérő összes előnyeivel - kivételes pontosság, nem tartalmaz mozgó alkatrészt, széles dinamikatartomány - rendelkezik. Az ULTRAFLOW® 34 természetesen az infó kódokat is támogatja.

Az UF 34 ultrahangos átfolyásmérő, kizárólag az európai piac számára elérhető.

Jóváhagyások
Az ULTRAFLOW® 34 mint átfolyásmérő a hőmennyiségmérőkhöz, MID-jelöléssel ellátott.
Az ULTRAFLOW® 65-T típus kivezetése
Az új ULTRAFLOW® 34 felváltja a jelenlegi ULTRAFLOW® 65-T típust. Ez utóbbi típus 2014. április 4-ig volt rendelhető.

Fontos megjegyzés
Az ULTRAFLOW® 34 olyan hűtési rendszerekben alkalmazható, ahol a hőhordzó közeg nem fagyálló-hűtőfolyadék, hanem tiszta víz (fagyálló-koncentráció=0%), ugyanis az ultrahangos hőmennyiségmérők elvileg nem mérnek pontosan etilén-glikolos közegben. Mivel a glikol miatt változik a közeg sűrűsége, ezért más lesz az ultrahang terjedési sebessége. A gyártó információja alapján nincs statisztika arra vonatkozóan, hogy a százalékos összetétel milyen módon befolyásolja a mérő pontosságát (lsd. tárgykörben a Magyar Installateur cikkét „Fagyálló a fűtési rendszerekben” 2002/11 lapszám). A gyártó Kamstrup A/S a szekunder oldali mérést javasolja az ilyen helyzetekre vonatkozóan, illetve az SVM MF4 számítóegység lehet még megoldás mechanikus átfolyásmérővel.

Arra vonatkozóan nincs mérési és irodalmi adat, hogy a mechanikus mérő pontosságát miként befolyásolja a fagyálló alkalmazása.

Az ULTRAFLOW® 34 átfolyásmérő letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Comptech Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Vízmérők, hőmennyiségmérők
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...