Új Sika betonszerkezet javító anyagok

Új Sika beton és betonszerkezet javító anyagok

Az új termékek a fenntarthatóság és a magasabb műszaki teljesítmény optimális kombinációi

A Sika a világ minden táján, így Magyarországon is egyre nagyobb mértékben törekszik arra, hogy a nagyobb teljesítmény mellett új termékei járuljanak hozzá a fenntarthatóbb fejlődéshez, a környezeti hatások csökkentéséhez. Ez különösen igaz a széles porfoliót átölelő betonjavító és betonszerkezet javító Sika anyagrendszerek esetében. A cég a korábbi MonoTop®-910N, 412N és 723 N termékeit felváltja olyan újakkal, melyek optimális kombinációját jelentik a fenntarthatóságnak és a magasabb műszaki teljesítménynek.

A fejlesztés során az egyszerűbb használat, a tartósság, az esztétika, a termék kompatibilitás és a költséghatékonyság szem előtt tartásával születtek meg a Monotop-412N®-t felváltó Sika MonoTop®-4012, a Sika MonoTop®-723N utódja a Sika MonoTop®-3020 és igazi újdonságként a MonoTop®-910-et lecserélő MonoTop®-1010. A fejlesztők célja az volt, hogy a korábbi termékekhez képest a beton korrozió, szerkezeti sérülések, vízbeszivárgás, szeizmikus aktivitás, reaktív adalékanyag miatti károsodó javítások, hosszab életartamúak legyenek, a szerkezetek tartósságát maximalizálják.

A Sika MonoTop® csökkentett ökológiai lábnyomú betonjavító habarcs rendszer

Sika MonoTop betonjavító habarcs rendszer
Új Sika beton és betonszerkezet javító anyagok


1.
Sima MonoTop®-1010 korrózióvédelmi bevonat betonalcélra

2. Sika MonoTop®-1010 tapadóhíd

3. Sika MonoTop®-4012 javítóhabarcs

4. Sika MonoTop®-3020 póruszáró

A korábbi SikaMonoTop®-910 utódja a Sika MonoTop®-1010 alacsony szén-dioxid kibocsátású tapadóhíd és korrózióvédelmi bevonat egyben. Tartósabb korrózióvédelmi hatását annak köszönheti, hogy korróziógátlók olyan kombinációját tartalmazza, mely rendkívüli ellenálló képességet eredményez vízpára és klorid behatolásával szemben, így fokozott védelmet biztosít az acélbetétek számára, még agresszív környezetben is. Ezt a vízpára és szén-dioxid diffúziós ellenállási tényezővel mérik, mely kb. 30%-os javulást mutat a hasonló cementbázisú habarcsokhoz képest. Kiváló tapadást biztosít, valamint extrém feldolgozási körülmények esetén felhasználható alapozóként, pl. aktív dinamikus terhelés esetén.

Sika monotop betonjavító habarcs rendszer
Új Sika beton és betonszerkezet javító anyagok

A korábbi Sika MonoTop-412N®-t felváltó Sika MonoTop®-4012 javítóhabarcs betonhibák kijavításánál, szerkezeti integritás helyreállításánál járul hozzá a tartósság növeléséhez, a megjelenés javításához, a szerkezet élettartamának meghosszabbításához. 
MSZ EN 1504-3 szabvány szerinti R4 osztály érhető el vele.

Ez a nagyteljesítményű szerkezeti és nem szerkezeti betonjavító habarcs is egyedülálló előnyöket kínál más, hasonló betonjavító habarcsokhoz képest:

 • Feldolgozható nagy rétegvastagságban, akár 120 mm egy rétegben, így kézi- és gépi szórással végzett feldolgozás esetén is elkerülhető a rétegek közötti várakozási idő és munkaidő takarítható meg.
  - alkalmas aktív dinamikus terhelés alatti javításhoz kézi- és gépi szórással végzett feldolgozás esetén bel- és kültéri függőleges, fej feletti és vízszintes felületeknél.
 • Szulfátoknak ellenálló, tartós megoldást biztosít még zord ipari környezetben is, mivel cement és más adalékanyagok megfelelő kombinációjából fejlesztették ki.
 • A Portland cement pernyével való helyettesítése révén a Sika MonoTop®-4012 csökkentett ökológiai lábnyommal rendelkezik. Az általános cementbázisú betonjavító habarcshoz képest a Sika MonoTop®-4012 kb. 15%-kal alacsonyabb globális felmelegedési potenciált (GWP) mutat. Ez egy 25 kg-os zsák esetén kb. 3,5 kg-mal kevesebb szén-dioxid kibocsátást jelent.
 • A Sika MonoTop®-4012 a laboratóriumi vizsgálatok alapján erősen csökkentett porképződéssel (kb. 70%) rendelkezik az általános  cementbázisú betonjavító habarcsokhoz képest, ami egyedülálló a piacon jelenleg elérhető termékek között.
 • A Sika MonoTop®-4012 a Sika LEED termékportfólió része és megfelel a három LEED v4 kredit követelményeinek.

Professzionális jellegét bizonyítja az is, hogy a betonjavító habarcs kiemelkedő műszaki teljesítményt nyújtott a Német Vasbeton Bizottság (DAfStb) által kibocsátott "Beton épületelemek védelme és fenntartása" irányelv szerint végzett, dinamikus terhelés alatti javítások vizsgálata során.

Sika MonoTop®-4012
Új Sika beton és betonszerkezet javító anyagok

Sika MonoTop®-3020, a Sika MonoTop®-723N utódja, nagyteljesítményű és fenntartható, szerkezeti és nem szerkezeti kiegyenlítő- és simítóhabarcs. Ezt a kiegyenlítő- és simítóhabarcsot úgy fejlesztették ki, hogy a lehető legkisebb erőfeszítéssel a legnagyobb teljesítményt lehessen elérni. Előnyei:

 • Alacsony repedésérzékenység.
 • Kiváló simítóképesség.
 • Nagyfokú védelem CO2 behatolással szemben.
 • A Sika MonoTop®-3020 habarccsal repedésmentes felület érhető el, így növelhető a javítás tartóssága. Ez az alapvető tulajdonság meghosszabbítja a szerkezet élettartamát.
 • Szulfátoknak ellenálló, tartós megoldást biztosít még zord ipari környezetben is, mivel cement és más adalékanyagok megfelelő kombinációjából fejlesztették.
 • Esztétikus megjelenés, nincs szükség fedőbevonatra. Sima felületet eredményez a habarcs gyártása során alkalmazott szemeloszlási görbének köszönhetően. Ezt a felületet ki lehet tenni a környezet hatásának további fedőbevonat feldolgozása nélkül.
 • A Portland cement pernyével való helyettesítése révén a Sika MonoTop®-3020 csökkentett ökológiai lábnyommal rendelkezik. A referencia cementbázisú betonjavító habarcshoz képest a Sika MonoTop®-3020 kb. 15%-kal alacsonyabb globális felmelegedési potenciált (GWP) mutat. Ez egy 25 kg-os zsák esetén kb. 3,5 kg-mal kevesebb szén-dioxid kibocsátást jelent.
 • Laboratóriumi vizsgálatok alapján erősen csökkentett porképződéssel (kb. 70%) rendelkezik az általános cementbázisú betonjavító habarcsokhoz képest.
 • A Sika MonoTop®-3020 a Sika LEED termékportfólió része és megfelel a három LEED v4 kredit követelményeinek.

A Sika MonoTop®-3020-al az MSZ EN 1504-3 szabvány szerinti R3 javítási osztály érhető el.

További információkért látogassa meg a Sika ipari felhasználású betonszerkezet javító anyagok weboldalát.

A hírben szereplő termékek
Sika MonoTop®-4012 szerkezeti javítóhabarcs
 
Sika MonoTop®-4012 szerkezeti javítóhabarcs

Egykomponensű, cement bázisú, szálerősített, csekély zsugorodású, R4 osztályú betonjavító habarcs. Újrahasznosított anyagokat is tartalmaz, így alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sika MonoTop®-1010 tapadóhíd és korrózióvédelmi bevonat
 
Sika MonoTop®-1010 tapadóhíd és korrózióvédelmi bevonat

Egykomponensű, cement bázisú, módosított polimer bevonat, mely alkalmazható tapadóhídként és a betonacél korrózióvédelmi bevonataként. Újrahasznosított anyagokat is tartalmaz, így más hasonló teljesítményű habarcsokhoz képest alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Sika MonoTop®-3020 felületképző szárazhabarcs
 
Sika MonoTop®-3020 felületképző szárazhabarcs

Egykomponensű, cementbázisú, csekély zsugorodású, módosított polimer kiegyenlítő- és simítóhabarcs. Újrahasznosított anyagokat is tartalmaz, így alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Betonjavító anyagok
Betonjavító anyagok
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...