REHAU SYNEGO SLIDE - Új tolóajtó rendszer a REHAU-tól

REHAU SYNEGO SLIDE - Új tolóajtó rendszer a REHAU-tól
REHAU SYNEGO SLIDE – Új tolóajtó rendszer a REHAU-tól

A trendek az építészetben egész Európában egyértelműek: egyre nagyobb üvegfelületek, kisebb alapterületű lakások, több fix és tolószerkezet, kevesebb belső térbe zavaróan benyíló ajtó és ablak, egyszerű és letisztult formák.
Sok esetben azonban az emelő-toló szerkezetek a kis nyílásméret miatt drágák, a bukó-toló ajtók pedig a méretkorlátozások miatt nem építhetők be.
A bukó-toló szerkezetek látható vasalatai rontják a beltérbe vágyott letisztult képet.

2020-ban a virtuális Fensterbau Frontale szakkiállításon bemutatott SYNEGO SLIDE rendszer a két toló megoldás közé érkezik.
Nem emelő-toló, hiszen küszöbmagasság, és -mélység van, de nagy méretekben építhető, egyszerűen működtethető, kiváló zárást és tömítettséget biztosító, egyszerű, megbízható és diszkréten rejtett vasalattal szerelt, gazdaságos tolóajtó.
Nem hasonlítható a bukó-toló megoldásokkal sem össze, hiszen nagyobb magassági méretekben, elegáns megjelenéssel, és hosszú ideig megbízhatóan működik.

Az új SYNEGO SLIDE vízszintes toló profilrendszer lehetővé teszi, hogy olyan épületekbe is toló szerkezetek kerülhessenek, ahol eddig költség-szempontok (emelő-toló ajtók) vagy az összetett működtetési mód (bukó-toló ajtók) miatt ezek alkalmazására nem is gondoltak.

REHAU SYNEGO SLIDE vízszintes toló profilrendszer – alkalmazási területek
REHAU SYNEGO SLIDE – alkalmazási területek

Amennyiben a beltér mérete, elrendezése vagy a bútorozás miatt zavaró lenne az ablakok hagyományos működtetése (nyíló, bukó-nyíló), a SYNEGO SLIDE ekkor is ideális választás.

REHAU SYNEGO SLIDE  tolóajtó rendszer – Tolóablakként is használható
REHAU SYNEGO SLIDE – Tolóablakként is használható
REHAU SYNEGO SLIDE – Tolóablakként is használható

A SYNEGO SLIDE szerkezetek a REHAU KALEIDO COLOR összes megoldásával színezhetőek. Amennyiben az ablak vagy ajtó belül (is) színes, a keretszerkezet teljes belső profilfelülete (a falc is) színes.

REHAU SYNEGO SLIDE  tolóajtó rendszer – Teljes felületen kasírozott falc
REHAU SYNEGO SLIDE – Teljes felületen kasírozott falc
REHAU SYNEGO SLIDE – Teljes felületen kasírozott falc

A SYNEGO SLIDE rendszer 2021. január 18-tól rendelhető.
Ha elegáns megjelenésű, könnyen működtethető tolóajtóra vagy -ablakra van szüksége, érdeklődjön a REHAU ablakgyártó partnereinél.

A hírben szereplő termékek

SYNEGO SLIDE toló ajtó
 
SYNEGO SLIDE toló profilrendszer

Úgynevezett "Abstellschiebe" profilrendszer, amit talán síkra merőlegesen záródó tolórendszernek lehetne magyarul nevezni. Elegáns, letisztult megjelenés a rejtett vasalati elemeknek köszönhetően, melyek a szárnyat teljes kerülete mentén a keretszerkezethez reteszelik a bukó-nyíló ablakoknál megszokott jó tömítettség érdekében. A SYNEGO SLIDE szerkezetek működtetése egyszerű, egyértelmű és könnyű: a kilincs 180°-os elfordítását követően már tolható is a szárny.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tolóajtók, harmónikaajtók
Tolóajtók, harmónikaajtók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...