proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Panasonic bemutatja az új S-sorozatú víz hőcserélő egységét


2012. június 05.

A legújabb, gázmotoros VRF (GHP) és elektromos VRF (ECO-I) rendszereihez

A Panasonic szélesítette az "S" sorozatú gázüzemű hűtő és fűtő VRF rendszerű levegős hőszivattyú családját, ami kiegészült egy új vizes rendszerű hőcserélővel is. A kizárólag viszonteladóknál kapható termékek 25 kW, 50 kW és 71 kW kiszerelésben érhetőek el.

 
Víz hőcserélő egység: elölnézet   Víz hőcserélő egység: hátulnézet

Falvi József, a Panasonic munkatársa elmondta: "Az új földgáz üzemű hőszivattyú kibővíti a Panasonic lehetőségeit a gépészeti rendszerek értékesítésében. A WHE modul tág hőmérséklet-tartományban biztosít fűtő vagy hűtővizet, így alkalmazható számos kereskedelemi hűtési vagy fűtési igényhez ott is, ahol nincsen elég elektromos áram, hiszen a működtetéséhez földgázt is alkalmazhatunk. A rendszerek alkalmasak lehetnek akár kazános és folyadékhűtős rendszerek kiváltására, de működő rendszerek helyettesítése is megoldható segítségükkel. A víz hőcserélő egység gázmotoros vagy elektromos VRF kültéri készülékekkel összekapcsolva csökkentheti az energia felhasználását, így költséget takaríthatunk meg a használatukkal."

Legfontosabb jellemzői a következők:
  • Alacsonyabb beruházási költségek (kisebb gépház, kisebb teljesítményű szivattyúkkal)
  • Egyszerű átváltás hűtés és fűtés üzemmód között
  • A telepítési távolság 120 m is lehet a kültéri egység és a víz hőcserélő között, ezért könnyű megfelelő helyet találni számára.
Új csatlakoztathatóság: A vízhőcserélő csatlakoztatható a gázos Panasonic GHP és elektromos ECO-I kültéri egységekre, mint egy hagyományos VRF beltéri egység
A WHE (víz hőcserélő) modul használható a gázmotoros és az elektromos VRF-el is, alkalmazható meglévő vagy új rendszer telepítésekor. A WHE kiépítésével a teljes hűtőrendszer hatékonysága növelhető, csökkenthető az üzemeltetési költség, és nagyobb teljesítmény érhető el. Meglévő hűtő és kazános fűtőrendszerrel is rugalmasan kombinálhatóak a Panasonic víz hőcserélős VRF rendszerek.

Panasonic S-sorozatú GHP
Panasonic S-sorozatú GHP kültéri egysége most még kompaktabb mint valaha, kivételesen magas hatékonyságú teljesítményével és könnyű telepíthetősége előny a vállalkozók számára.

Optimalizált hatékonyság
Az egész tartományban javult a hatékonyság. Például 50%-os terhelésnél, a gázmotoros rendszer esetén, a 71 kW-os berendezés COP (Teljesítmény-tényező) értéke eléri a 2,31-et - amely 15%-os növekedést jelent a korábbi modellekhez képest. A kulcs ezekhez a fejlesztésekhez a hatékonyabb 2,1 l-es motor, amely lehetővé teszi az optimálisabb áttételt a motor és a kompresszor között és csökkenti a fordulatszámot. A hőcserélő egységen belüli hűtőközeg elosztás is javult, mellyel még hatékonyabb üzem valósul meg.

A gáz üzemű hőszivattyú ideális olyan helyen, ahol korlátozott mértékben áll rendelkezésre az elektromos áram
A földgázzal vagy propán gázzal működő, "S" sorozatú gáz hőszivattyúkhoz minimális elektromos ellátás szükséges. Így lehetővé válik, hogy a korlátozott mennyiségű elektromos áram az épület áramellátására fordítódjon, például olyan kritikus elektromos igények kielégítésére, mint az IT szerverek, kereskedelmi hűtés, a gyártás és a világítás stb. Gázmotoros rendszer alkalmazásával csökkenthető az elektromos alállomások, kapcsoló szekrények méretei, teljesítményei, ezzel jelentős, a villamos hálózatra vonatkozó üzemeltetéssel és beruházással kapcsolatos költségeket csökkenthetünk.

Ha az új S-sorozatú víz hőcserélő egységről árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
Kulcsszavak:  gázmotors  VRF  GHP  elektromos  VRF  ECO-I  rendszer  Panasonic  S-sorozatú  víz  hőcserélő  egység