A Panasonic bemutatja az új S-sorozatú víz hőcserélő egységét

A legújabb, gázmotoros VRF (GHP) és elektromos VRF (ECO-I) rendszereihez

A Panasonic szélesítette az "S" sorozatú gázüzemű hűtő és fűtő VRF rendszerű levegős hőszivattyú családját, ami kiegészült egy új vizes rendszerű hőcserélővel is. A kizárólag viszonteladóknál kapható termékek 25 kW, 50 kW és 71 kW kiszerelésben érhetőek el.

Víz hőcserélő egység: elölnézet Víz hőcserélő egység: hátulnézet

Falvi József, a Panasonic munkatársa elmondta: "Az új földgáz üzemű hőszivattyú kibővíti a Panasonic lehetőségeit a gépészeti rendszerek értékesítésében. A WHE modul tág hőmérséklet-tartományban biztosít fűtő vagy hűtővizet, így alkalmazható számos kereskedelemi hűtési vagy fűtési igényhez ott is, ahol nincsen elég elektromos áram, hiszen a működtetéséhez földgázt is alkalmazhatunk. A rendszerek alkalmasak lehetnek akár kazános és folyadékhűtős rendszerek kiváltására, de működő rendszerek helyettesítése is megoldható segítségükkel. A víz hőcserélő egység gázmotoros vagy elektromos VRF kültéri készülékekkel összekapcsolva csökkentheti az energia felhasználását, így költséget takaríthatunk meg a használatukkal."

Legfontosabb jellemzői a következők:
  • Alacsonyabb beruházási költségek (kisebb gépház, kisebb teljesítményű szivattyúkkal)
  • Egyszerű átváltás hűtés és fűtés üzemmód között
  • A telepítési távolság 120 m is lehet a kültéri egység és a víz hőcserélő között, ezért könnyű megfelelő helyet találni számára.
Új csatlakoztathatóság: A vízhőcserélő csatlakoztatható a gázos Panasonic GHP és elektromos ECO-I kültéri egységekre, mint egy hagyományos VRF beltéri egység
A WHE (víz hőcserélő) modul használható a gázmotoros és az elektromos VRF-el is, alkalmazható meglévő vagy új rendszer telepítésekor. A WHE kiépítésével a teljes hűtőrendszer hatékonysága növelhető, csökkenthető az üzemeltetési költség, és nagyobb teljesítmény érhető el. Meglévő hűtő és kazános fűtőrendszerrel is rugalmasan kombinálhatóak a Panasonic víz hőcserélős VRF rendszerek.

Panasonic S-sorozatú GHP
Panasonic S-sorozatú GHP kültéri egysége most még kompaktabb mint valaha, kivételesen magas hatékonyságú teljesítményével és könnyű telepíthetősége előny a vállalkozók számára.

Optimalizált hatékonyság
Az egész tartományban javult a hatékonyság. Például 50%-os terhelésnél, a gázmotoros rendszer esetén, a 71 kW-os berendezés COP (Teljesítmény-tényező) értéke eléri a 2,31-et - amely 15%-os növekedést jelent a korábbi modellekhez képest. A kulcs ezekhez a fejlesztésekhez a hatékonyabb 2,1 l-es motor, amely lehetővé teszi az optimálisabb áttételt a motor és a kompresszor között és csökkenti a fordulatszámot. A hőcserélő egységen belüli hűtőközeg elosztás is javult, mellyel még hatékonyabb üzem valósul meg.

A gáz üzemű hőszivattyú ideális olyan helyen, ahol korlátozott mértékben áll rendelkezésre az elektromos áram
A földgázzal vagy propán gázzal működő, "S" sorozatú gáz hőszivattyúkhoz minimális elektromos ellátás szükséges. Így lehetővé válik, hogy a korlátozott mennyiségű elektromos áram az épület áramellátására fordítódjon, például olyan kritikus elektromos igények kielégítésére, mint az IT szerverek, kereskedelmi hűtés, a gyártás és a világítás stb. Gázmotoros rendszer alkalmazásával csökkenthető az elektromos alállomások, kapcsoló szekrények méretei, teljesítményei, ezzel jelentős, a villamos hálózatra vonatkozó üzemeltetéssel és beruházással kapcsolatos költségeket csökkenthetünk.

Ha az új S-sorozatú víz hőcserélő egységről árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőcserélők
Hőcserélők
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...