proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Panasonic hőszivattyúk


2012. október 10.

A fűtési költségek, és a széndioxid-kibocsátás csökkentését szolgálják

A növekvő gázárakkal szembeni kiszolgáltatottság mérséklését és a széndioxid-kibocsátás csökkentését szolgálják a Panasonic továbbfejlesztett „T-CAP” és alacsony energiaigényű házakhoz fejlesztett hőszivattyúi. A Panasonic nem kevesebb, mint öt különböző technológiai eljárást szabadalmaztatott legújabb Aquarea (T-CAP) levegő-víz hőszivattyúinak forgalomba hozatala előtt.


Energiatakarékosság, környezetvédelem
A gázár nemzetközi piaci árhoz történő közelítése és a fokozatosan leépülő gázár támogatás miatt Magyarországon is egyre több ember kényszerül arra, hogy alternatív módszereket keressen otthona fűtésére-hűtésére. A megújuló energiát hasznosító berendezések csökkenő árai, a berendezések javuló hatékonysági mutatói, valamint a kedvezményes villamosáram- tarifák (Geotarifa, H tarifa), amelyek a hőszivattyúk beépítése esetén igényelhetők, együttesen lerövidítik az újonnan telepített rendszerek megtérülési idejét. Továbbá egyre kevésbé elhanyagolható, és egyre több ember számára megfontolandó szempont az is, hogy a hőszivattyúval üzemeltetett fűtési rendszereknek nincsen helyi széndioxid-kibocsátásuk.
Hazánkban a háztartások fűtési és használati melegvíz előállítási költségei adják az energiafogyasztás döntő részét, és ennek az energiának a megtermelésekor keletkező széndioxid-kibocsátás is számottevő. A hőszivattyúk ezért amellett, hogy jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek, hozzájárulhatnak az üvegházhatás, a környezetterhelés csökkentéséhez is.

Alacsony energiájú épületek
A mai építészeti megoldások és alacsony energiaigényű épületek mellett sokszor még a 7-9 kW teljesítményű berendezések is túlméretezett megoldásokhoz vezetnek. A hőszivattyúzás világában az alulméretezett rendszereknél már csak egy rosszabb létezik, ha egy rendszer túlméretezett. A túlméretezett rendszereknél kialakulhatnak olyan időszakok, amikor a berendezés indokolatlanul fogyaszt többet. Ez abból az egyszerű tényből adódik, hogy a készülékben elhelyezett inverteres vezérlés a kompresszor működését, és ezzel együtt annak áramfelvételét általában 30% körüli értékig (egyes készülék esetén 10%-ig) képes leszabályozni. Ez pedig – ha túl nagy a készülék névleges teljesítménye – bizonyos üzemállapotok esetén (pl. átmeneti időszakban) egyszerű ki/be kapcsolós működést idéz elő. Ha ilyen túlméterezett rendszereket használunk extrém alacsony energiaigényű épületben, lakásokban, akkor a készülék fogyasztása indokolatlanul nagy lehet.

Panasonic hőszivattyúk alacsony energiaigényű épületekhez
A Panasonic az idei évtől 3 és 5 kW teljesítményben is elérhetővé teszi az Aquarea hőszivattyúkat az alacsony energiaigényű épületekhez, társasházi lakásokhoz. A készülékek hűtő és hűtő/fűtő kivitelben érhetők el. A Panasonic által kifejlesztett, szabadalmi oltalom alatt álló hűtőköri megoldásokkal – a nagy hatékonyságú vizes hőcserélőnek és az inverteres szabályozásnak köszönhetően – jelentős energia-megtakarítás érhető el a készülék használata esetén. A 3,2 kW-os típus (SDC/UD-03E3E5) 5 COP* értéke az egyik legjobb a levegő-víz hőszivattyúk piacán. Az Aquarea hőszivattyúk kültéri egységeik alacsony zajszintje (47/48 dB(A) a 3 és 5 kW-os készülék esetén) miatt ideális megoldást kínálnak társasházi lakások fűtési, hűtési igényeinek kielégítésére ott is, ahol a zajproblémákra fokozottan kell figyelni. A kisméretű kültéri egység pedig egyszerűen és könnyen elhelyezhető építészetileg előre kialakított helyen, vagy akár egy kisebb erkélyen is.


Panasonic T-CAP hőszivattyúk
Az Aquarea T-CAP hőszivattyúk, elsősorban az újonnan kifejlesztett és szabadalmazott hűtőköri megoldásoknak és vezérlő mechanizmusoknak köszönhetően, képesek még alacsony hőmérsékleten, mínusz 15 fokos hidegben is jó hatásfok mellett a névleges fűtőteljesítményük leadására, és így megfelelő méretezés esetén akár önállóan - villamos rásegítés nélkül - biztosítani tudják egy háztartás fűtési energiaszükségletét. Az intenzív műszaki fejlesztés eredményeképpen a berendezések maximális teljesítmény-tényezője - az úgynevezett COP - 9 kW-os T-CAP készülék esetén elérte a 4,74-es értéket.

Panasonic hőszivattyú WI-FI vezérléssel
A Panasonic Aquarea hőszivattyúk valamennyi funkciója elérhető WI-FI hálózaton keresztül is. Így akár okostelefonról, táblagépről, PC-ről, Internet böngészőből is szabályozhatók, felügyelhetők.
 

Panasonic HIT napelem technológia
A hőszivattyú és a fotovoltaikus napelemek kombinációja tovább csökkenti a villamosenergia felhasználást, valamint a CO2-kibocsátást. A Panasonic által kifejlesztett, egyedülálló HIT fotovoltaikus napelem technológiának köszönhetően még több áramot termelhet négyzetméterenként, ami tovább növeli az energia-megtakarítást.

A Panasonic Aquarea hőszivattyúkról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

 

Termék
Termékcsalád  Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk

A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -15°C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit az alacsony energiafelhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően tervezték, melyek kiemelkedő hatékonysága ellenére a működési költségek alacsonyak maradnak.
Az Aquarea rendszer melyet napelemekkel megtermelt árammal is megtáplálhatunk képes megtermelni a melegvizet a fűtési rendszer és a háztartás számára, bizonyos típusok ráköthetőek meglévő radiátoros rendszerekre is, de természetesen a legjobb megoldás a fűtési rendszer minden elemének, beleértve a fűtési hőleadóknak a cseréje, korszerűsítése.


Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Panasonic  hőszivattyú  Aquarea  T-CAP