A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO₂ kereskedelmi hűtős egysége

A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO2 kereskedelmi hűtős egysége

A továbbfejlesztett sorozat már akár -20°C-os külső hőmérséklet mellett is alkalmazható

  • Ideális megoldás számos kereskedelmi hűtős alkalmazásra
  • Egyedülálló kétfokozatú rotációs kompresszort használ
  • Akár 50 m-es csőhosszúság a rugalmas telepítésért
  • Természetes CO₂ hűtőközeg alacsony ODP és GWP értékekkel

A Panasonic Heating & Cooling Solutions új, közepes (MT) vagy alacsony (LT) hőmérsékletet biztosító 4HP modellel bővítette kereskedelmi hűtős (Cold Chain) kondenzációs berendezéseinek termékcsaládját. Így a természetes CO₂ hűtőközeget használó készülékcsalád 2 kW-tól 16 kW-ig (elpárolgási hőmérséklet -10ºC) terjedő hűtési teljesítményben kínál megoldásokat közepes hőmérsékleten (MT) és 1,8 kW-tól 8 kW-ig (elpárolgási hőmérséklet -35ºC) fagyasztó hőmérsékleten (LT) egyaránt. Az egységek ideálisak sokféle kereskedelmi hűtős alkalmazásokhoz, ideértve az élelmiszeripari kiskereskedelemben használt hűtőkamrákat, hűtőbútorokat, hűtőházakat és fagyasztókat, alkalmazhatóak a szállodákban, vegyesboltokban, benzinkutakon, az egészségügyben (például gyógyszerészeti laboratóriumokat, gyógyszertárak), valamint az ipar számos területén (élelmiszer-feldolgozás, stb.) és logisztikai központokban, raktárakban.

A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO2 kereskedelmi hűtős egysége
A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO2 kereskedelmi hűtős egysége

Megbízható minőség

A kereskedelmi hűtős megoldások gyártása során szerzett több mint 15 éves tapasztalatának köszönhetően a Panasonic kiváló gyártási folyamatokat és minőségellenőrzést alakított ki, melynek eredményeként a kínált kondenzációs egységek a legmostohább körülmények között is problémamentesen ellátják feladatukat. Az egyedülálló technológiát és számos szabadalmat alkalmazó kétfokozatú rotációs kompresszort úgy tervezték, hogy ellenálljon a szélsőséges körülményeknek, ugyanakkor magas fokú hatékonyságot és nagy teljesítményű működést biztosítson.

A kompakt kondenzációs egység egy további előnye, hogy rendkívül alacsony, akár mindössze 33 dB(A)-es zajszinten is képes működni. Így ideális megoldást nyújt például sűrűn lakott városnegyedekben, ahol így teljesíthetőek az Önkormányzatok által előírt egyre szigorodó zajszint követelmények, az itt elhelyezkedő élelmiszer boltokban vagy gyógyszertárakban. Mindezek mellett továbbfejlesztették a sorozat működési tartományát is, így már akár -20ºC-os külső hőmérséklet mellett is alkalmazhatóak.

Rugalmas és gyors telepítés

A kondenzációs egységekre kapcsolható nyomvonal akár 50 méter (4HP egység esetén) is lehet így a hűtést a helyiségekben kiszolgáló beltéri egységek (elpárologtatók, hűtőbútorok stb.) távoli elhelyezkedése nem jelent problémát. A készülékhez lehetőség van több elpárologtató, hűtőbútor csatlakoztatására is. A készülék 7 literes belső folyadéktartállyal rendelkezik és ventilátora 50 Pa statikus nyomású, ami egy rövid légcsatorna elem csatlakoztatását teszi lehetővé a készülék nyomó oldalán. Kompakt és könnyű szerkezetével pedig első osztályú megoldást jelent a telepítők számára.

Az egységek gyárilag belső nyomáscsökkentőszelep-csatlakozással (PRV) vannak ellátva, amely lehetővé teszi a szerelést végző személy számára, hogy a szelepet az egységen belül helyezze el, vagy egyszerűen meghosszabbítsa a csövet az egységen kívüli elhelyezéshez (megjegyzés: a PRV szelep nem alaptartozéka a berendezésnek). Az új modell továbbá gyárilag beszerelt szívóoldali szűrővel (suction filter) és szárítószűrővel (filter dryer) érkezik, így könnyítve a rendszerek telepítését és a megfelelő működés biztosítását.

A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO2 kereskedelmi hűtős egysége
A Panasonic új és hatékony 4HP MT/LT CO2 kereskedelmi hűtős egysége

Fenntartható megoldás

A rendszer természetes CO₂ hűtőközeget alkalmaz, amely nem mérgező és nem gyúlékony, emellett ózonlebontó képességének (ODP) értéke 0, a globális felmelegedésre gyakorolt hatása (GWP) pedig 1. Az alkalmazott CO₂ (R744) hűtőközeg környezetvédelmi szempontból is kiváló hűtőközegnek számít, mivel szivárgás esetén csak természetes anyagok kerülhetnek a légkörbe. Mindezek mellett hővisszanyerő képességekkel is rendelkezik a még magasabb szintű fenntarthatóság érdekében. A Panasonic CO₂-es rendszerei továbbá kompatibilisek a piacon elérhető legnépszerűbb vezérlőmegoldásokkal is (RS485 Modbus), így a hűtéstechnikában használatos valamennyi jelentős gyártó automatika és felügyeleti rendszerhez könnyedén illeszthetőek. 

A Panasonic CO₂ kereskedelmi hűtős megoldásával a kiskereskedők és az élelmiszerüzletek úgy érhetnek el hosszútávú megtakarításokat, hogy közben megfelelnek a hűtőrendszerekre vonatkozó jövőbeli európai előírásoknak is.

Online kiválasztó szoftver

Az új egységek a Panasonic PRO Club felületen elhelyezett ingyenes online CO₂ kiválasztó programjában is elérhetőek. Regisztráljon a www.panasonicproclub.com weboldalon.

A hírben szereplő termékek
Panasonic CO₂ kereskedelmi hűtés
 
Panasonic CO₂ kereskedelmi hűtés

A Panasonic kereskedelmi hűtésre tervezett új CO₂ kondenzációs berendezései a széndioxid, mint alternatív hűtőközeg előnyeit aknázzák ki. Környezetvédelmi szemszögből a CO₂ nagyon vonzó hűtőközegnek számít, ugyanis ózonlebontó potenciálja (ODP) nulla, globális felmelegedési potenciálja (GWP) pedig 1, vagyis természetesen jelen van a légkörben. A Panasonic által bemutatott új modell MT (max. 16 W) és LT (max. 8 W) változatban is kapható. A hővisszanyerő rendszer nemcsak hűtésre, hanem a hővisszanyerés útján fűtésre is képes, ezzel kitűnő lehetőséget kínál az üzemeltetési költségek csökkentésére. A Panasonic természetes hűtőközeggel működő kondenzációs berendezései környezetbarát és megbízható megoldást nyújtanak vegyesboltok, szupermarketek, benzinkutak és hűtőkamrák számára.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic CO2 kiválasztó program kereskedelmi hűtős berendezésekhez
 
Panasonic CO₂ kiválasztó program kereskedelmi hűtős berendezésekhez

A CO₂ kiválasztó program segítségével gyorsan és egyszerűen tudja a projektjéhez kiválasztani a megfelelő kereskedelmi hűtős berendezéseket A program a kiválasztást követően egy komplett pdf csomagot kínál fel, melyet a további iparágnak adatszolgáltatás céljából tud továbbítani. Illetve a benne foglalt információk alapján a megfelelő elpárologtató, hűtőbútor és egyéb harmadik féltől származó CO₂-es szerelvények méretezhetőek.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Hűtéstechnikai hőcserélők
Hűtéstechnikai hőcserélők
Szoftverek, plotterek
Szoftverek, plotterek
Klíma- és hűtéstechnika
Klíma- és hűtéstechnika
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...