Új OBO padlószegély csatornák – A biztonságos felújítás új lehetősége

Új OBO RAUDUO és SL padlószegély csatornák

RAUDUO kombinált padlószegély csatorna elektromos és fűtési hálózatokhoz

A RAUDUO kombinált csatorna egy szabványos és biztonságos lehetőség az elektromos és fűtési hálózatok együttes vezetésére a padlószegély csatornában. Egy hővédő válaszfal biztosítja a működőképes és bevizsgált hőszigetelést. A csatornák hófehér RAL 9010 és krémfehér RAL 9001 színekben elérhetők.

A 2 az 1-ben kialakításnak köszönhetően a fűtéscsövek és elektromos vezetékek együttesen kerülnek beépítésre a padlószegély csatorna alsó részébe. A csatorna perforált (hosszanti nyílásokkal ellátott) alsó része pedig jelentősen megkönnyíti a szerelést. Az egységes kialakítás lehetővé teszi, hogy a szerelvénytartó a csatorna bármely pontjára felszerelhető legyen.

RAUDUO kombinált padlószegély csatorna
RAUDUO kombinált padlószegély csatorna

Tömítőperemes csatorna felső rész

A RAUDUO csatornarendszer felső része opcionálisan választható 6 mm-es, keskenyedő gumi tömítőperemmel rendelkezik. Ezáltal a csatorna precízen a falra vagy a padlóra illeszthető akár régebbi épületek esetén is.

RAUDUO kombinált padlószegély csatorna
RAUDUO kombinált padlószegély csatorna

A tömítőperem további előnyei:

 • különösen rugalmas az anyaga és elkeskenyedő peremvégei tökéletes és hézagmentes tömítést tesznek lehetővé
 • szintezés 5 mm-ig lehetséges
 • nincs beszivárgó szennyeződés

A RAUDUO rendszer elemei:

 • csatorna alsó és felső rész
 • belső sarokelem
 • külső sarokelem
 • toldásponti takaró elem
 • szerelvénytartó, kettő beépített csatlakozóaljzattal
 • szerelvénytartó üres, DIN 49075 szerinti szerelvények felszereléséhez rögzítőkörömmel

RAUDUO kombinált padlószegély csatorna
RAUDUO kombinált padlószegély csatorna
Néhány tipp és útmutatás a RAUDUO kombinált csatorna szereléséhez:

A RAUDUO csatornarendszer max. 20 mm-es (külső átmérő) fűtéscsőhöz lett tervezve és az alsó részbe pattintható fűtéscsőtartóval rögzíthető.
A fűtési részből az elektromos részbe történő hőátadás kizárása érdekében az alsó részeket gérbe kell vágni. Kedvezőtlen helyszíni viszonyok (egyenetlen falak, stb.) esetén javasolt a
kamraelválasztó rés szilikonnal történő lezárása.
A végelemek VDE-kompatibilis szereléséhez ragasztást kell alkalmazni.

Milyen fűtési hőmérsékletre tervezték a RAUDUO rendszert?

A RAUDUO rendszert 70 °C előremenő hőmérsékletre, illetve 55 °C visszatérő hőmérsékletre tervezték (a VDE információs jelentés szerint). Ettől magasabb, 90 °C előremenő, illetve 70 °C visszatérő hőmérséklet esetén a szerelvénytartó szigetelését "90 °C hőszigetelő elemmel" (cikkszám:6132175) kell ellátni.

SL padlószegély csatorna változatos szerelési megoldásokkal

A moduláris felépítésnek köszönhetően a kábelek elhelyezése még soha nem volt ilyen egyszerű és hatékony. Az összehangolt rendszerelemek biztosítják az egyedi és változatos energiaelosztást.

A padlószegély csatorna előnyei:

 • Legyen szó régi vagy új épületről, az SL padlószegély csatornák széles körben használhatók.
 • VDE által bevizsgált.
 • A biztonsági előírásoknak megfelelő tartozékaival válik teljessé a portfólió.
 • A klasszikus csatornák hossza 2 m, az alábbi méretekben érhetők el: 20×50 mm, 20×70 mm, 20×110 mm. Minden tartókeretes és rögzítőkarmos szabványos szerelvényhez csatlakoztatási lehetőséget biztosít.
 • Minden csatornaméret elérhető hófehér (RAL 9010) kivitelben is.

A padlószegély csatorna három különböző méretben rendelhető, ezáltal minden helyiségben gond nélkül beépíthető:

 • SL padlószegély csatorna a legjobb választás a padlószintre történő szereléshez.
 • SL-T padlószegély csatorna esetén – a szőnyeg profilnak köszönhetően – szőnyegpadlóval történő burkolás lehetséges, így a csatorna tökéletesen illeszkedik a padlóburkolathoz, diszkréten beleolvadva az adott helyiség megjelenésébe.
 • SL-L padlószegély csatorna gumi tömítő peremmel rendelkezik, mely kiválóan alkalmas egyenetlen falfelületekhez. A tömítő perem kiegyenlíti a fal és padló egyenetlenségeit.

Az SL, SL-L, illetve SL-T padlószegély csatornarendszer beépített válaszfallal felszerelt, ezáltal lehetővé teszi a különböző feszültségszintű vezetékek és kábelek ugyanazon csatornába történő együttes beépítését. 50, 70 és 110 mm-es magasságának, illetve 20 mm-es szélességének köszönhetően aligha különböztethetőek meg a normál padlószegélytől.

SL padlószegély csatorna
SL padlószegély csatorna

Miért is figyelemre méltó az SL padlószegély csatorna?

Az egységes kialakítás lehetővé teszi, hogy a szerelvénytartó a csatorna bármely pontjára felszerelhető legyen. A csatornarendszerekben kialakuló "kábelkáosznak"ezáltal örökre vége, mivel a csatlakozóaljzatokat, telefon-, audio- és PC-csatlakozókat pontosan ott lehet elhelyezni, ahol szükség van rájuk.
Az egymáshoz illeszkedő rendszerelemeknek köszönhetően a szabványos készülékek beépítése gyors és egyszerű. Ezek a rendszerelemek: falra csavarozható szerelvénytartó, felpattintható előlap, a szegély magasságának megfelelő kiegészítő lezáróelem.

SL padlószegély csatorna
SL padlószegély csatorna
A hírben szereplő termékek
OBO RAUDUO kombinált padlószegély csatornák
 
OBO RAUDUO kombinált padlószegély csatornák

A RAUDUO kombinált csatorna egy szabványos és biztonságos lehetőség az elektromos és fűtési hálózatok együttes vezetésére a padlószegély csatornában. Egy hővédő válaszfal biztosítja a működőképes és bevizsgált hőszigetelést.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
OBO SL padlószegély csatornák
 
OBO SL padlószegély csatornák

Moduláris felépítésű padlószegély csatornarendszer a kábelek egyszerű és hatékony elhelyezésére. Az összehangolt rendszerelemek biztosítják az egyedi és változatos energiaelosztást. Az SL padlószegély csatornák három különböző méretben rendelhetőek, ezáltal minden helyiségben gond nélkül beépíthetőek. Mindhárom padlószegély csatorna beépített válaszfallal felszerelt, ezáltal lehetővé válik különböző feszültségszintű vezetékek és kábelek ugyanazon csatornába történő együttes beépítése.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Vezetékcsatornák
Vezetékcsatornák
Szerelvények, kábelezés
Szerelvények, kábelezés
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...