proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Murexin Thermosystem


2006. október 19.

A burkolat leragasztásához szükséges építési segédanyagok helyes megválasztásával hosszabb távon spórolhatunk.

Már a burkolásnál érdemes arra figyelni, hogy lakókörnyezetünkben a hűvösebb vagy hideg napokon is kellemes belső klíma uralkodjon, úgy, hogy a fűtési rendszerünk a legjobb hatásfokkal, a leggazdaságosabban tudjon üzemelni. Különösen fontos szempont lehet ez az emelkedő energiaárak mellett. Ki gondolt ez idáig arra, hogy a burkolólapok kiválasztása mellett a burkolat leragasztásához szükséges építési segédanyagok helyes megválasztásával hosszabb távon spórolhatunk.

A Murexin AG, hogy megfeleljen a kor igényeinek és a környezetvédelem is fontos számára, kidolgozott egy új technológián alapuló hidegburkolat ragasztási rendszert a Thermo-system családot, amelynek elemei térkitöltésre, aljzatkiegyenlítésre és hidegburkolat ragasztásra kiválóak, hanem lényegesen javítják a padlófűtésünk hatékonyságát. Laborunk egy olyan új adalékanyagot fejlesztett ki, amely kis önsúly mellett is nagy nyomószilárdságot biztosít és segít a meleg tárolásában.
                                                        A Thermo-system rendszer elemei:
  • Murexin Hő- és hangszigetelő beton AL 55
  • Murexin SL 10 Aljzatkiegyenlítő
  • Murexin KL 1 Flex csemperagasztó
Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton
Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton
A por alakú kötőanyag polisztirol granulátummal és vízzel elkeverve olyan könnyű betont képez, ami kiegyenlítő feltöltések készítéséhez ideális. Könnyen bedolgozható, tömöríthető. Alig egy órán belül megkezdődik az AL 55-tel készített feltöltés kötése és már 24 óra múlva járható. Alkalmazásával akár 34 decibel lépéshang-gátlás érhető el. Az AL 55 nyers-, fagerendás és boltozatos födémeken ill. beton aljzatlemezeken kötött feltöltésként is alkalmazható. Használható úsztatott esztrich alatt hő- ill. hangszigetelő rétegként. A padlóban futó gépészeti vezetékek sokkal jobban beágyazhatók, mint a hőszigetelő táblák alkalmazásakor.
Murexin SL 10 aljzatkiegyenlítő
Murexin SL 10 aljzatkiegyenlítő
Önterülő, nagy szívóképességű speciális aljzatkiegyenlítő 10 mm vastagságig padlóburkolatok és parketta alá. Jó hőtároló képességű, önterülő anyag, amely mintegy 20%-kal kiadósabb más aljzatkiegyenlítőknél. (1 m2, 3 mm vastagságban kb. 3,1 kg) és 20%-os energia megtakarítást eredményezhet padlófűtésnél. Világos szürke színű, egyszerűen és gyorsan feldolgozható. A szokásos aljzatkiegyenlítőkhöz képest 10 %-kal nagyobb szívóképességű. Könnyen emelhető, mindössze 15 kg egy zsák.
Murexin KL1 Flex csemperagasztó
Murexin KL1 Flex csemperagasztó
Önállóan is sokoldalúan használható. Kiváló Flex minőségű, hosszú nyitott idejű, gyorskötésű, csökkentett megcsúszási hajlamú ragasztó. Amely rugalmas, nagy tapadó szilárdságot eredményez és rendkívül kiadós. Akár 30 %-kal kiadósabb, mint egy normál flex ragasztó. Nagyon fehér, így speciális burkolási igények esetén is ajánljuk. Könnyebben feldolgozható, húzható, krémesebb állagú. Bármilyen hidegburkolat leragasztható vele.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.murexin.hu
Hajtó-Kiss Márta
   
   
   
   
A Murexin Kft. az osztrák Murexin AG. leányvállalataként 1993. óta forgalmaz Magyarországon hidegburkolat ragasztási rendszereket - az alapozók, csemperagasztók, fugázókon át a tisztítás ápolásig - , melegburkolat ragasztási rendszereket, építési vegyi anyagokat, Durlin márkanév alatt festékeket és lakkokat. Csúcsminőségű termékeikkel, folyamatos fejlesztésekkel, pontos, korrekt tanácsadással törekszenek partnereik minél szélesebb körű igényeinek kiszolgálására. Az építőiparban előforduló speciális feladatok megoldására is rendelkeznek technológiai rendszerekkel és vegyi termékekkel.
További hírek a Hidegburkolat-ragasztók termékkategóriában
További hírek az Aljzatkiegyenlítők termékkategóriában
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában