Új MÜPRO FPA fixpont feszítőrendszer

Az épületszerkezettől rugalmas távolságba beállított, stabil csőrögzítés

Az új FPA fixpont feszítőrendszer segítségével rugalmasan be lehet állítani az épületszerkezethez viszonyított távolságot. Az alkotóelemek kis száma, valamint a termékek egyszerű összeszerelhetősége különösen felhasználóbaráttá teszi a rendszert.

Új MÜPRO FPA fixpont feszítőrendszer
Új MÜPRO FPA fixpont feszítőrendszer

A meleg vagy hideg közegeket szállító csővezetékek rögzítése esetén a cső tágulásának figyelembevételével elkerülhetők a komoly következményi károk. A megfelelő módon elhelyezett fix és elmozduló megfogások segítségével a csővezeték rögzítése is stabil és biztos lesz. A fix megfogások szerelésénél (elsősorban utólagos szerelés esetén) gyakran merül fel követelményként az épületszerkezettől való távolság rugalmas beállításának lehetősége.

A MÜPRO új FPA fixpont-feszítőrendszere 3, 11 és 21 kN-os maximális terhelés esetén teszi lehetővé ezt a fajta rugalmas beállítást. A rendszer mindhárom esetben legalább egy FPA feszítő- és egy FPA támasztókészletből, valamint a megfelelő tartozékokból áll.

Új MÜPRO FPA fixpont feszítőrendszer
Új MÜPRO FPA fixpont feszítőrendszer

Gyors, egyszerű szerelés
A csővezetéket a fix megfogásoknál speciálisan erre a célra kialakított csőbilinccsel, hozzá kapcsolódó menetes csővel és alaplappal, valamint támasztókészlet segítségével kell az épületszerkezethez rögzíteni. A 45°-os szögben való feszítésről a fix megfogás részét képező csőbilincs és az épületszerkezet között kifeszített menetes szárakon keresztül a feszítőkészlet gondoskodik. A megfelelő hosszúságú menetes szárak és csövek bőséges választákának köszönhetően az FPA fixpont-feszítőrendszer a csővezeték és az épületszerkezet között fennálló eltérő távolságok esetén is megbízható rögzítést tesz lehetővé.

A MÜPRO termékkatalógusban szereplő mátrix segítségével az adott terhelési esethez könnyen kiválaszthatók a szükséges termékek: a megfelelő FPA feszítő- és támasztókészletek, illetve alaplapok. A készre csomagolt készleteknek és az átlátható mennyiségű alkatrésznek köszönhetően egyszerűbbé válik a termékek készletezése és kezelése az építés helyszínén.

Új MÜPRO FPA fixpont feszítőrendszer
Új MÜPRO FPA fixpont feszítőrendszer

További felhasználási terület: tartószerkezetek merevítése
A fixpontok feszítése mellett a feszítőkészlet az MPT-tartóprofilokból álló tartószerkezetek merevítésére is alkalmas. Ebben az esetben a feszítőkészlet (M12) feszítőelemét MPT kalapácsfejű csavarral közvetlenül az MPT sínhoronyba kell rögzíteni. A feszítésnek köszönhetően merevebb, stabilabb lesz a tartószerkezet. A feszítőelemek kizárólag tűzihorganyzott kivitelben készülnek, így a szerkezet bel- és kültérben egyaránt használható.

A hírben szereplő termékek

MÜPRO fix- és elmozduló megfogások
 
MÜPRO fix- és elmozduló megfogások

A MÜPRO fix csővezeték megfogásai nagy nyomóerő felvételére és kiváló erőátvitelre képesek - például ejtőcsövek alátámasztásánál vagy emelkedő csöveknél. A fix megfogások anyaga és formája emellett akár 40 dB-es zajcsökkentést is lehetővé tesz. Kisebb terhelési kategóriákhoz is kínálnak fix csővezeték megfogásokat, melyek rugalmasan használhatók fali, mennyezeti vagy padlón történő beszereléshez. Hűtővezetékek fix megfogásainál jól bevált, keményfából készülő, jó hőszigetelő héjaikat alkalmazzák.
Elmozduló megfogásaik könnyedén kompenzálni tudják a különböző típusú csővezetékek hosszanti hő tágulását, függetlenül attól, hogy a rögzítést műanyagvezetékekhez vagy nagy acélcsövekhez használják. A MÜPRO elmozduló megfogásainak előnyei közé tartozik emellett még a könnyű beszerelhetőség, a sokoldalú alkalmazhatóság és az illeszkedő elmozdíthatóság.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Lefolyócsőrendszerek
Lefolyócsőrendszerek
Műanyag csőrendszerek
Műanyag csőrendszerek
Többrétegű csövek, csőrendszerek
Többrétegű csövek, csőrendszerek
Épületgépészeti, épületvillamossági rögzítések és függesztések
Épületgépészeti, épületvillamossági rögzítések és függesztések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...