proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megbízható, egyszerű, innovatív – ilyenek a Leier legújabb kéményrendszerei


2012. június 06.

Az új kémények ellenállóbbak az égés során keletkezett káros anyagokkal szemben, és könnyebbé teszik a tüzelési módok közötti váltást is

Már hazánkban is elérhetőek a Leier új, innovatív kéményrendszerei, amelyek Európa számos országában bizonyították megbízhatóságukat és könnyű felhasználhatóságukat, megkönnyítve számos építkező és tervező munkáját. A különleges technológiával készült kémények nem csak a nedvességnek, a különböző savaknak és a károsító gázoknak állnak ellen, hanem megkönnyítik a tüzelési módok közötti váltást is, így bármilyen hagyományos, illetve modern fűtőberendezés ráköthető.

Az építkezés és a tervezés egyik legfontosabb pontja, amikor megtervezésre kerül a füstgázelvezetés, amely kiemelt fontosságú, hiszen amellett, hogy a megfelelő kialakítása, a biztonságos üzemeltetés alapfeltétele, alapvetően meghatározza az épület tüzelési módját. Azonban a mai gazdasági helyzetben - amikor folyamatosan változnak a tüzelőanyagok árai, sokakban merül fel a jogos igény, hogy átállítsák otthonaikat más tüzelési módra. Ez amellett, hogy igen költséges eljárás, nem is mindig valósítható meg, a legtöbb esetben egy új kémény építését teszi szükségessé.

A Leier legújabb Multikeram kéményrendszere erre a problémára nyújt megoldást, hiszen Magyarországon ez a kéményrendszer nyújt olyan nagyfokú tervezői, kivitelezői szabadságot, amely biztosítja, hogy ugyanazon kéményrendszer képes legyen kiszolgálni zárt égésterű gáz-, olaj-, vagy szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőkészülékeket.

"A most bevezetett kéményrendszerünk egy jól átgondolt innováció része. Tervezésekor nem csak a tüzelési módok közötti könnyű váltást tartották szakembereink szem előtt, hanem azt is, hogy a kémény alkalmas legyen a legkorszerűbb-, magas hatásfokú tüzelőberendezésekhez is. Szilárd tüzelőanyaggal üzemeltetett korszerű készülékek - mint a zárt égésterű pellet-kazánok - fokozott kihívások elé állítják a kéményeket. Esetükben gyakori követelmény, hogy a kémény adott üzemeltetési feltételek mellett álljon ellen a fokozott kondenzátum képződésnek és a koromégésnek egyaránt. A W3G-minősítésű Multikeram rendszereink e feltételeket maradéktalanul teljesítik, erre 33 év garanciát vállalunk." - mondta el a Leier új kéményrendszeréről Weimann Márk a Leier kémény üzletágának vezetője, majd hozzátette: "Általánosságban a Leier által forgalmazott kéményrendszerekről elmondható, hogy a gondos tervezésnek köszönhetően egyszerű a beépíthetőségük, kiváló hőszigetelő képességgel bírnak, valamint kétkürtős kémény formájában egyedülálló módon bármely rendszerünk bármely azonos-, vagy más rendszerünkkel kombinálható."

 
A Leier kéményrendszerek "lelke" a németországi Hart Keramik által gyártott béléscső. A német hagyományoknak megfelelően nagyon magas minőségi színvonalon készült samott cső garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező, előforduló káros folyamatoknak. Ezt a megbízhatóságot a Leier által biztosított 33 év garancia is bizonyítja.

A Leier legújabb Multikeram kéményrendszeréről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Leier Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Leier  kémény  Multikeram  LAS