Új KSB AmaCan D csőakna szivattyú nyitott, többcsatornás járókerékkel

Nedves környezetben felállítható búvárszivattyú többféle alkalmazásra

A KSB Group piacra dobott egy új csőbúvár szivattyút, nyitott, többcsatornás járókerékkel. A típussorozat az AmaCan D nevet kapta. Fő alkalmazása nagy mennyiségű kommunális szennyvíz vagy ipari víz szállítása, valamint alkalmazható csapadékvíz elvezető- és öntözőrendszerekben is. Az opcionális korrózió- és kopásálló anyagokkal kiválasztva a típussorozat a vízvédelemben, az árvízvédelemben vagy tengervízi akvakultúra-rendszerekben is használható.

A szivattyú maximális áramlási sebessége 8000 m³/h, maximális emelőmagassága kb. 30 méter. Az alapkivitelben elérhető legmagasabb motorteljesítmény 340 kW. A fejlesztők számára a hidraulika üzembiztonsága volt a fókuszban, a hidraulikus hatékonyság magas szintje mellett, ezért a csőakna szivattyúk jellemző működési tartományaira összpontosítottak.

Az új AmaCan D csőakna szivattyú típus az AmaCan S és AmaCan K sorozat legjobb tulajdonságait ötvözi. Széles mérettartományának köszönhetően a korábbi típusok által kínált működési tartományokat egyben fedi le.

A szivattyú gépegységek külső kialakítását a KSB több évtizedes tapasztalata formálta. A szivattyú önközpontosító, súrlódó illesztése a nyomócsőben, O-gyűrűvel lezárva, megkönnyíti a beszerelést és eltávolítást. Nincs szükség rögzítő vagy elfordulásgátló elemekre.

Az integrált szenzoroknak köszönhető intelligens állapotfelügyeleti rendszer érzékeli az esetleges rezgéseket, szivárgásokat, valamint a csapágy- és motorhőmérsékletet, így biztosítja az állandó üzemfelügyeletet és a hiba korai felismerését, valamint a "prediktív karbantartás" lehetőségét. A hajtás a csőbúvár szivattyúk esetében is fontos szerepet játszik, ha alacsony energiafogyasztásra törekszünk. Ezért minden villanymotor hatásfoka megfelel a szabványos motorok IEC 60034-30 szabvány szerinti IE 3 osztályának. Ez különösen fontos nagy teljesítményű, magas indulási frekvenciájú szivattyúk esetén.

A két, forgásiránytól független mechanikus tömítés megbízhatóan védi a motorteret a víz behatolásától. A környezetbarát olajjal töltött kamra biztosítja a mechanikus tömítések hűtését és kenését még akkor is, ha a közeg gázt tartalmaz. A rozsdamentes acél tengelyt élettartam-kenésű, felülméretezett golyóscsapágyak tartják a helyén.

AmaCan D - csőakna szivattyú csatornás járókerékkel
AmaCan D - csőakna szivattyú csatornás járókerékkel

A tervezők kiemelt figyelmet fordítottak a kábelvezetés kialakítására is. Egyedileg szigetelt, öntött gyantába ágyazott, ónozott vezetékek biztosítják a hosszanti vízzáró tömítést. Ez megvédi a felhasználót a rövidzárlattól is, ha a kábelköpeny és a szigetelés megsérül. Annak érdekében, hogy a szivattyúk több éves intenzív igénybevétel után is könnyen szétszerelhetők legyenek, minden, a közeggel érintkező csavarkötés kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül.

A hírben szereplő termékek
AmaCan D - csőakna szivattyú többcsatornás járókerékkel
 
AmaCan D - csőakna szivattyú többcsatornás járókerékkel

Nedves környezetben felállítható búvárszivattyú, csőakna kivitelben, többcsatornás járókerékkel, egyfokozatú. ATEX kivitel elérhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...