Új JCB 540-200 teleszkópos rakodók a Terra Hungáriától

20 méter magasra képes emelni

JCB – a teleszkópos rakodók terén piacvezető a világon – most Loadall sorozatát új magasságokba emeli, mivel első olyan gépét avatja fel, amely 20 m magasra képes emelni.

Négy tonnás emelőképességével az új JCB 540-200 – amely emelőmagassága három méterrel, nagyobb, mint a JCB legközelebbi riválisáé – az Intermaton mutatkozik be a nagy teljesítményű JCB 550-80 után, amely 5 tonna teherbírásával a valaha létezett legnagyobb teherbírású Loadall modell.
A JCB fejlesztési főnöke, Tim Burnhope mondja: “A nagyobb emelési magassággal és teherbírással rendelkező új gépek kifejlesztésében most JCB, mint a teleszkópos anyagkezelők elsőszámú gyártója a világon, diktálja a tempót.

Az 540-200 tervezésekor a vevők igényeit tartottuk szem előtt, és az építőipari és ipari vásárlók nagyobb emelési magasság és kinyúlás iránti igényét szándékszik kielégíteni. A gyors ciklus időkkel új mérföldkövet állít a termelékenységben.”
A gém

Az 540-200 gémje speciálisan az építési piacra készült könnyebb, jobb minőségű anyagból a gép kinyúlási teljesítményének növelése érdekében.
5 részes gémkivitellel rendelkezik, ami biztosítja, hogy a gép befoglaló hossza minimális, a manőverezőképessége pedig maximális legyen. Ennek a kivitelnek a nagy előnye a magas termelékenység is, mivel előrefelé optimális kilátást biztosít, lehetővé téve a gyors és könnyű irányváltást.
Az 5 részes gémet belső kitoló henger és láncrendszer működteti, ami a gém arányos kitolását eredményezi. Ez azt jelenti, hogy gémkitolás jelölés csak az első közbenső gémnél szükséges, ami könnyebbé teszi a gép használatát.
A lánc- és görgőrendszer előkenéses láncot és életre szóló tömítéssel ellátott görgőket tartalmaz, csökkentve a kenési igényt és növelve a szerviz időszakokat és minimálisra csökkentve a gép állásidejét. A rendszer emellett úgy készült, hogy a kezelő és a szervizmérnök láthassa, mikor szükséges a lánc állítása. Annak érdekében, hogy nagy magasságban való munkavégzés alatt maximális stabilitás legyen garantálható, a letalpaló egység elől van elhelyezve, amely így kompakt de stabil gépméretet biztosít és gondoskodik a kezelő nyugalmáról.

A gém orr

A JCB teljes Loadall sorozatának megfelelően a gém orr itt is egy darabból készült, amely minimálissá teszi a feszültségeket a belső gémen üzem közben, így maximális szilárdságot és merevséget biztosít.
A hidraulikus szerelékek gyors és egyszerű cseréjét alapkivitelben egyetlen segédkör biztosítja. Ez egy új résolaj vezetékkel párosul alapkivitelben, amely segít megtartani a megfelelő üzemi nyomást olyan szerelékek használatához, mint pl. az emelőkar és csörlő.
A gém orr egy JCB Clearview szereléktartóval van felszerelve a szerelékek gyors és egyszerű cseréjéhez. Kiváló a rálátás a villára helyezett rakományra, ami maximálisra növeli az emelési és elhelyezési pontosságot és persze a termelékenységet. Létezik egy opciós villa pozícionáló szerelék is, amely egyszerűen a normál segédkörről működtethető.

Fő elemek

Az alváz 20 mm vastag oldallemezekből készül vastag fedőlemezzel és 2 m hosszú torziós szekrényekkel kombinálva, amely kitűnő szilárdságot és merevséget ad a szerkezetnek.
Az 540-200 a JCB tengelyekkel felszerelve a zászlóhajó 540-170 gépen már bevált hajtásláncot használja. Ez kiváló fordulási kört tesz lehetővé olyan építéshelyen való nagyszerű manőverezéshez, ahol a hely szűkös.
A gép az iparágban már híres JCB Dieselmax 100 LE motorral rendelkezik, amely maximális teljesítményt és nyomatékot biztosít. A nagy, gázteleszkóp kitámasztású motorháztető könnyedén nyílik és minden ellenőrzési ponthoz jó hozzáférést biztosít, beleértve az olaj-, víz- és levegőszűrőt.
A gém a gép hátulján az alvázba alacsonyan van beépítve a kitolóhengerrel és tömlőkkel, amelyek a gémszelvény belsejében vannak elhelyezve, így kitűnő kilátást biztosít a gém felett és rendkívül merev szerkezetet a gém bármely alkalmazásánál.

A kezelőfülkében szervo-vezérlésű joystick szolgáltatja a hidraulikakörök kisebb erőfeszítést igénylő, precíz és gyors kezelését, ideális a magas termelékenységet igénylő alkalmazásokhoz és olyan alkalmazásokhoz, amely folyamatos, elfáradás nélküli kezelést igényel.
A maximális termelékenység biztosításához a JCB 540-200 120 literes, változó átfolyású szivattyúval rendelkezik a gyors és hatékony ciklusidők eléréséhez, valamint több kör párhuzamos használatához.

A kezelőfülke

Úgy, mint a meglévő tágas kezelőfülkéknél, itt is a műszerfal az egyik oldalon van elhelyezve, hogy a kilátás előre akadálytalan legyen. Az ügyesen szögben hajló tetővédő lemezek felülre is kitűnő kilátást biztosítanak a nagy tetőablakon keresztül.
A kormányoszlopon elhelyezett baloldali kar vezérli az előre-hátra mozgásokat és elfordítható fogantyús sebességfokozat kiválasztóval rendelkezik a hatékony sebesség és irányváltáshoz. A jobboldali kar az irányjelzőket, a világítást és az ablaktörlőt vezérli.

Ha az új JCB 540-200 teleszkópos rakodókról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Terra Hungária Építőgép Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Eszközök
Eszközök

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...