Bemutatkozik az Isover ULTIMATE U Protect szigetelő rendszer

Újszerű rendszer a csővezetékek tűzálló szigetelésére

Az Isover által folytatott több mint 25 év intenzív kutatás eredményének tekinthető az ULTIMATE új generációs szigetelőanyag. Az ULTIMATE egy különleges ásványgyapot (üveg-kőzetgyapot), melynek az olvadáspontja 1000°C fölött van, az egyedi szálazási eljárásnak köszönhetően kiváló tűzvédelmi, hőszigetelési és akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. A finom elemi szálaknak köszönhetően nagy a rugalmassága és lényegesen kisebb a súlya a hagyományos kőzetgyapothoz képest.

Bemutatkozik az Isover ULTIMATE U Protect rendszer
Bemutatkozik az Isover ULTIMATE U Protect rendszer

Az Isover az U Protect nevű termékével újszerű rendszert fejlesztett ki a HVAC fűtő, szellőző- és légkondícionáló csővezetékek tűzálló szigetelésére. Az U Protect rendszer nem csak a nagy teljesítményű ULTIMATE termékeket, hanem olyan kiegészítőket is tartalmaz, amelyek a hatékony tűzvédelemhez szükségesek, ilyenek pl. hőre duzzadó festék, ragasztók, csavarok.

Az Isover U Protect rendszer az első, amely már megkapta az új EN 1366-1:2014 és EN 1366-8:2004 szabványoknak megfelelő tanúsítványt. Az U Protect rendszerrel akár 120 perces tűzállósági határérték is elérhető mind a négyszögletes, mind a kör keresztmetszetű légcsatornák esetében.

Az innovatív U Protect fekete burkolatként esztétikus megjelenést kölcsönöz a szerkezetnek, különösen akkor, ha az a felszerelés után is látható marad. Az U Protect megfelel a nem éghető anyagokra vonatkozó Euroclass A1 osztály legszigorúbb követelményeinek. Az EN 1366 szabvány szerinti vizsgálatnál kiváló tűzállóságot mutat két órán keresztül már füstelszívásnál is.

A hírben szereplő termékek
Isover U Protect Slab 4.0 Alu1 tűzvédelmi szigetelés
 
Isover U Protect Slab 4.0 Alu1 tűzvédelmi szigetelés

Az U Protect Slab 4.0 az Isover azon megoldásainak része, amelyek tűzállóságot nyújtanak a HVAC alkalmazásokban nagy teljesítményű ULTIMATE ásványgyapot felhasználásával. Az U Protect lemez tűzállóságot biztosít, könnyen beépíthető, a hagyományos anyagokhoz képest könnyű és hatékony hő- és hangszigetelési megoldást biztosít a négyszögletes szellőző és füstelvezető vezetékek esetében akár EI 120 perces határértékig. Beépítésnél követni kell az alkalmazási útmutatót és használni kell az U Protect rendszerelemeket.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Épületgépészeti hőszigetelések, hangszigetelések
Épületgépészeti hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...