proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Hörmann PortaMatic ajtómeghajtás az akadálymentes és kényelmes otthonért


2016. április 25.

Kéziadó vagy nyomógomb segítségével, automata módon nyithatja és csukhatja a fa és acél beltéri ajtókat

A Hörmann PortaMatic ajtónyitó alapja egy olyan technika, amellyel egészen egyszerűen, kéziadó vagy nyomógomb segítségével, automata módon lehet nyitni, illetve csukni a fa és acél beltéri ajtókat. A PortaMatic ajtómeghajtás nemcsak a számos funkciója és beállítási lehetősége miatt előnyös, de az áramfogyasztása is minimális. Az ajtómeghajtó az idős, és mozgáskorlátozott, vagy éppen a babakocsival közlekedők számára is segítség a mindennapokban.
"A biztonság és a kényelem elválaszthatatlan kombináció a Hörmannál. A PortaMatic meghajtás egy újabb innovációnk, amelynek köszönhetően az akadálymentes otthon nem luxus, bárki számára elérhető. A meghajtás az ajtókat lágy indítás és lassított stop funkcióval nyitja és csukja, ezáltal nagyon halk. Az ajtómozgatásokhoz csekély erő szükséges, és ez nagyfokú biztonságot is jelent. Már az ajtó könnyű érintése is azonnal megállítja a mozgást. Összességében, a PortaMatic által biztosított magas szintű komfortot már az első használat során meg lehet tapasztalni."- összegezte Szujó László, a Hörmann magyarországi ügyvezető igazgatója a PortaMatic előnyeit.

Ajtómérettől függően alkalmas fa- és acélajtókhoz, szerelése is nagyon egyszerű. A meghajtást az ajtó fölé, vagy a tokra kell rögzíteni. A csúszósínt egyszerűen az ajtólapra lehet ragasztani, szükség esetén pedig nyomtalanul eltávolítható. Ez különösen bérelt lakások, vagy sík üvegajtók esetén előnyös. A PortaMatic egész egyszerűen egy dugaszos aljzathoz csatlakozik, annak érdekében, hogy ez zökkenőmentes legyen, a Hörmann a meghajtásokat 3 m hosszú vezetékkel szállítja.

A vonzó ár mellett az ajtómeghajtás több, jól használható funkcióval is rendelkezik. Ilyen például az integrált LED-világítás, amely megvilágítja az utat és egy hangjelzés figyelmeztet a hamarosan bekövetkező ajtómozgásra. Az integrált világítás ebben a formában csak a Hörmannál elérhető. Segítséget nyújt a biztonságos felkeléshez és az ágyba való visszatéréshez az éjszaka közepén. Azt is lehet választani, hogy a lámpa felfele, vagy lefele világítson, de úgy is beállítható, hogy az ajtók egy előre rögzített időben részlegesen, vagy akár teljesen nyitva maradjanak. Az éjszakai tájékozódáshoz a tartós üzem használható.

A PortaMatic a modern otthonokban is kényelmes megoldásként szolgálhat. Babakocsival, nehéz bevásárlótáskákkal a kézben az automata működésű ajtók nagy könnyebbséget jelentenek, ha azok ugyanazzal a rádiós kéziadóval nyithatók, amellyel már a garázs- vagy az udvari kapu is működtethető. A PortaMatic esetében ez is megoldott, a Hörmann által kifejlesztett BiSecur rádiós technikával működtethető, mely a házbejárati ajtó, a garázs- és udvari kapu, valamint további elektromos eszközök vagy a megvilágítás működtetésére is használható. Így ezek mind egyetlenegy kéziadó, fali nyomógomb vagy az okostelefonhoz és táblagéphez fejlesztett BiSecur APP segítségével működtethetők.

Az energiatakarékos alkatrészeknek és a LED-világításnak köszönhetően a PortaMatic áramfogyasztása évi 500 Ft alatt marad (napi 5 ajtómozgatás nyitás/csukás esetén, tartós világítás nélkül, 40 Ft/kwh-s áramdíjjal számolva). A funkciók kombinálása szintén lehetséges. A kéziadó vagy a rádiós nyomógomb segítségével akár 4 funkció is vezérelhető. Így a háztartásban élő összes személy egyedileg, saját igényeinek és szükségleteinek megfelelően használhatja a meghajtást automata, félautomata, impulzusos, ajtócsukó, vagy éppen kombi üzemmódban. A PortaMatic irodaházakban is ideális megoldás, mert a működtetéséhez nem szükséges kilincset, vagy nyomógombot érinteni.
A Német Gerontotechnológiai Társaság eddig egyetlen ajtómeghajtásként a PortaMatic-ot vizsgálta be és hagyta jóvá. Az értékelés az alapján zajlott, hogy az 50 év fölöttiek elvárásainak mennyiben felel meg az ajtómeghajtás a kényelem, a minőség és az esztétika tekintetében.

A technológia nemcsak innovatív, hanem ízlésesen csomagolt is. A Hörmann rádiós kezelőelemek különböző kivitelekben és elegáns dizájnnal kaphatók. Természetesen az összes kezelőelem magában rejti az innovatív Hörmann BiSecur rádiós technológiát, amely a jelátvitelt különösen biztonságossá teszi.

A PortaMatic ajtómeghajtás katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
Telefon: +36 80 887 575
Fax: +36 24 525 110
E-mail:
Web: www.hormann.hu
Szujó László
ügyvezető igazgató  
   
   
   
Az építőipari piacon a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érték el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát.
További hírek a Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz termékkategóriában
További hírek a Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  hörmann  ajtónyitó  ajtónyitás  portamatic  automata  ajtó  akadálymentes  akadálymentesítés  mozgáskorlátozott  ajtónyitás  ajtózárás  ajtómeghajtás