proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új HL138H klímaszifon higiéniai adapterrel


2018. október 01.

A klíma-, fűtés- és légtechnikai berendezésekben keletkező kondenzátumok bűzzáró elvezetése

Egészségügyi intézményekben kezelt, ott gyógyuló, legyengült immunitású páciensek számára komoly fertőzési gócot jelenthet a kórterembe engedett, nem higiénikusan kezelt levegő. A kórházi fertőzések egy részének bekövetkezése köthető ehhez a problémához is.

A HL138H speciális adapterrel ellátott klímaszifon az európai országokban bevezetett higiéniai szabványok egyik új, fertőzést megakadályozó követelményét teljesíti. A DIN 1946-4:2008, ÖNORM H6020:2015 szabványok szerint ugyanis a cseppvíz csövet a kondenzátum szifonba vezetés során egy bizonyos ponton meg kell szakítani/állítani, hogy meggátoljuk a „biofilm” képződést.

Új HL138H klímaszifon higiéniai adapterrel

A kondenzátum szifon vízbűzzárát a csatornahálózat felől érkező mikroorganizmusok miatt fertőzöttnek kell tekinteni. Ha tehát a cseppvíz vezetéket belógatjuk a szifon vízterébe, akkor baktériumok feljutását lehetővé tevő, megszakítás nélküli vízfilm (biofilm) alakul ki. Ez a baktériumok számára közvetlen kapcsolat, meghívó a készülék irányába. Innen már csak idő kérdése, hogy a fertőző baktériumok a készülékből mikor jutnak a levegőbe.

Új HL138H klímaszifon higiéniai adapterrel

A jól bevált HL138 klímaszifon tehát kiegészíthető a vonatkozó higiéniai szabványok követelményei alapján kialakított adapterrel. A cseppvíz vezetéket a kék színű, speciális karmantyúba csak egy bizonyos pontig lehet betolni. Így a 72 l/h teljesítmény elérésekor kialakuló vízbűzzár szintje és a cseppvíz-tömlő vége között 40 mm szabad csepp-távolság marad. Ennyit írnak elő a szabványok. Így megakadályozzuk a baktériumok feljutását. A HL138H klímaszifon higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik.

A HL klíma- és légtechnikai szifonok katalógusát, melyben az új HL138H higiéniai adapterrel ellátott klímaszifon is megtalálható, az alábbi termékképre kattintva megtekintheti. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a HL Hutterer & Lechner GmbH munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Telefon: +36 30 500 0434
E-mail:
Web: www.hutterer-lechner.com/hu/home.aspx
Web: www.hutterer-lechner.com
Gémes Attila
HL-műszaki tanácsadó +36 30 500 0434
   
   
A HL-céget Leopold Hutterer és Viktor Lechner 1950-ben alapították első sorban lefolyók gyártására. A kiváló termékeiről, fejlesztéseiről ismert osztrák céget 1982-től 2010-ig az alapító leánya, Frau Christiana Schütz Hutterer, majd 2010-től fia, Christoph Schütz vezeti. A kiterjedt exportkapcsolatok egész Európát behálózzák. A HL Hutterer & Lechner GmbH magyarországi tanácsadó irodáját 1991-ben, a keleti blokk országai között elsőként alapították. Az iroda a képviselet és a kereskedelmi információterjesztés mellett az ügyfelek kérésére műszaki tanácsadást, csoportos oktatásokat, projekt-konzultációt végez. A Magyarországi Kereskedelmi Képviselet azonban közvetlen termékértékesítéssel nem foglalkozik, raktárral, márkabolttal nem rendelkezik, termékeiket nagykereskedő partnereiken keresztül forgalmazzák hazánkban.
Kulcsszavak:  HL  Hutterer  klímaszifon  kondenzátum  HL138H  higiéniai  adapter  higiénia