proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Geberit DuoFresh modul - innovatív szagelszívó egység WC-hez


2019. április 23.

A modul a különböző Geberit működtetőlapokkal kombinálható és utólag is felszerelhető

Az új Geberit DuoFresh modul a Sigma termékcsalád összes falba rejtett öblítőtartályába beépíthető. A légszűrő rendszeren túlmenően irányfényt és a vízkezelő tabletta tartályba juttatására szolgáló bedobónyílást is tartalmaz. Bizonyos körülmények között már meglévő WC-rendszerek is felszerelhetők a szagelszívó modullal.

Alapvetően az épületgépészeti elemek beépítésekor a legegyszerűbb a Geberit DuoFresh modul telepítése, azaz a fürdőszoba építése vagy felújítása során. Ez azonban - több okból kifolyólag - gyakran nem történik meg a gyakorlatban. Az viszont vitathatatlan, hogy a végfelhasználók egy modern, új fürdőszobában a szagtalan, friss levegőt értékelik.

Tulajdonságok és funkciók

Ezt szem előtt tartva egy új szagelszívó modult fejlesztett ki a Geberit. Új épületekhez és felújításokhoz is alkalmas, illetve utólag is beszerelhető. Műszaki előfeltétel a Geberit Sigma család egyik falba rejtett öblítőtartályának megléte, és hozzá közel egy elektromos kiállás. Az utólagos beépítés a Geberit Sigma 12 cm-es (2008-tól gyártott) és a Geberit Sigma 8 cm-es (2016-tól gyártott) falsík alatti öblítőtartályok esetén lehetséges.

A Geberit DuoFresh modul közvetlenül a WC-kerámiából távolítja el a kellemetlen szagokat. A szagelszívó a levegőt az öblítőcső és az öblítőszelep segítségével elszívja, a kerámia méhsejtszűrővel megtisztítja, majd visszavezeti a helyiségbe. Ezenfelül a következő funkciókat kínálja még:
  • LED irányfény a működtetőlap mögött a diszkrét megvilágításhoz, ha éjszaka fel kell keresni a toalettet.
  • Bedobónyílás a vízkezelő tabletta számára, amely az öblítővizet kékre színezi és kellemesen friss illatot kölcsönöz neki.

A Geberit DuoFresh modul az éjszakai tájékozódás megkönnyítésére egy diszkrét irányfényt tartalmaz

Beszerelés és tartozékok

A beszerelés egyszerű és jól átgondolt. Az egyetlen kikötés, hogy egy 230 V-os elektromos csatlakozás rendelkezésre álljon:
  • A transzformátoron kívül mindegyik alkatrész az öblítőtartály szerviznyílásán keresztül kerül beépítésre. A transzformátor elhelyezése az előírásoknak megfelelően máshol történik – például egy szerviznyílással rendelkező falsík alatti beépítődobozban.
  • A transzformátort külön cikkszám alatt kell megrendelni.
  • Néhány kivételtől eltekintve a Sigma termékcsalád összes működtetőlapja kombinálható a Geberit DuoFresh modullal. A régebbi sorozatú működtetőlapok utólagos átszereléssel kibővíthetők.
  • A működtetőlap egy speciális mechanizmusnak köszönhetően egyetlen kézmozdulattal lenyitható, könnyű hozzáférést biztosítva ezáltal a végfelhasználóknak a tartozékok cseréjéhez.
  • A vízkezelő tabletta bedobónyílása könnyen elérhetően a működtetőlap mögött található.
  • A kerámia méhsejtszűrő úgyszintén könnyen hozzáférhető és a végfelhasználó által kicserélhető.
  • Az irányfény esetén a világítás időtartamát és intenzitását a végfelhasználó egy alkalmazás segítségével személyre szabhatja.

A kerámia méhsejtszűrő és a vízkezelő tabletta könnyen hozzáférhetőek

A Geberit kereskedőpartnereinél vagy vízvezeték szerelőknél mind a kerámia méhsejtszűrő, mind a vízkezelő tabletta bármikor megrendelhető.

Alapmodell

A Geberit DuoFresh modul közelségérzékelő és irányfény nélkül alapmodellként is kapható. A be- és kikapcsolás manuálisan egy külön megrendelhető, villanyszerelő által telepített elektromos kapcsolón keresztül valósul meg (például oly módon, hogy a fürdőszoba villanykapcsolójával össze van kötve).

Az új DuoFresh modulok 2019 júliusától kaphatók.

A Geberit DuoFresh szagelszívó modullal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Geberit Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz u. 2.
Telefon: +36 1 204 4187
Fax: +36 1 204 4190
E-mail:
Web: www.geberit.hu
Web: www.kolo-geberit.hu
Bánfi Zsolt
értékesítési és műszaki munkatárs  
   
   
   
   
A Geberit csoport a szanitertechnika területén Európa piacvezetője és világméretű szolgáltatója. A termékskála nyolc termékcsoportot foglal magába: vízellátó és fűtési rendszer, lefolyórendszer, speciális szaniterek, falsík előtti szerelési rendszer, falon kívüli öblítő rendszer, közösségi helyiségek szerelvényei, szaniterek kiegészítő szerelvényei, megmunkáló szerszámok.
Márkanevek: Geberit, KOLO
Hír
Geberit DuoFresh integrált szagelszívás
2012.12.11    
Geberit új, DuoFresh szagelszívás
2011.07.13    
További hírek az Öblítőtartályok, öblítésvezérlések, nyomólapok, szerelőkeretek termékkategóriában
További hírek a Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Geberit  DuoFresh  szagelszívó  szagelszívás  wc  működtetőlap  nyomólap  sigma