Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer

Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer

A modern, sokoldalú profilrendszer

Modern tervezéssel, világos, egyszerű és egyenes vonalvezetéssel, keskeny megjelenésével sok fényt enged be a belső térbe. A GEALAN új, 74 mm-es allrounderben minden megtalálható, amit az építészek, ablakgyártók, épülettulajdonosok és felújítók elvárnak egy modern és megbízható rendszertől.

A GEALAN-LINEAR® műanyag profilrendszer tökéletesen illeszkedik a jelenlegi trendekhez. Letisztult, szögletes, modern,  kompromisszumok nélküli. A GEALAN-LINEAR® egyszerű kialakítása üdítően időtálló hatású és megfelel a modern építészeti stílusoknak. A külső megjelenés tudatosan folytatódik belül is. Az egymáshoz illő üvegezőlécek és a szárnyak tiszta vonalai a helyiségekben éppúgy, mint az épület homlokzatán hasonlóan egyenesvonalúan jelennek meg. 

A kívül-belül egyszerű és egyértelmű tervezéssel az új GEALAN allrounder kiválóan formatervezett és egyértelműen kiemelkedik a klasszikus profilú rendszerek közül. A GEALAN-LINEAR® profilok minden telepítési helyzetben a keskeny megjelenésüknek köszönhetően kielégítik a nagy üvegfelületek és a sok fény igényét is. 

Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer
Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer

Technikailag kifinomult, könnyen használható

Az újonnan kifejlesztett 74 mm-es szegmens nemcsak kortárs, szögletes és egyenes kialakítású. A GEALAN-LINEAR® további technikai részletei is lenyűgözőek, amelyek garantálják a kiváló vízzáróságot, a hőszigetelést, valamint a zaj- és betörésvédelmet. Erről a három folyamatos tömítési szint és az ütköző tömítések gondoskodnak a nyílászárókereten és a szárnyon. Innovatív a harmadik, középső tömítési szint szerkezete. A GEALAN-LINEAR® tehát egy erőteljes középtömítéses rendszer, keskeny 74 mm-es beépítési mélységű alapon. A technikai kifinomultság mellett a GEALAN-LINEAR® mindig könnyen és univerzálisan is használható.

Új épületekhez és felújításokhoz - egységes design

A GEALAN-LINEAR® segítségével a műanyag rendszergyártó olyan profilrendszert dobott a piacra, amely tiszta éleivel és egyenes vonalaival egyszerre modern és időtálló. A keskeny profilokból eredő minimalista megjelenés mindig, mindenhová illeszkedik. Legyen szó új építésről vagy felújításról - a GEALAN -LINEAR® az egyenes üvegezőléceinek köszönhetően tökéletesen illeszkedik. A rendszer 74 mm-es beépítési mélységével ideális új építésű és felújítási projektekhez egyaránt. 

Mivel a GEALAN-LINEAR® fejlesztésekor az egységes megjelenést is figyelembe vették, az ablakprofilokon kívül minden beépítési helyzethez megfelelő ház- és teraszajtó rendszereket is kínálnak.

Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer
Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer

Erős érvek a GEALAN-LINEAR® mellett

Mit kínál az új GEALAN-profilrendszer? 

Modern, tiszta design
A GEALAN-LINEAR® rendszer egyenes, szögletes szárnyaival és kontúrjaival modern megjelenést nyújt, amely megfelel a jelenlegi építészeti trendeknek. A rendszer szárny nagyon keskeny, mindössze 110 mm széles és így nagyméretű üvegeket is képes befogadni, standard vasalatok egyidejű használatával. A következetes lineáris kialakítást a helyiségben a 90°-os megjelenésű üvegezőlécek támogatják. Ezek az összes GEALAN-rendszerben használhatók, egyszerű, mégis hatékony megoldást és csodás látványt nyújtanak. 

Sokoldalúság
A jól bevált 74 mm-es építési mélységnek köszönhetően a meglévő kiegészítő profilok széles skálája elérhető, valamint számos meglévő rendszermegoldás is használható. A GEALAN-LINEAR® termékcsaládot a rendszerbe illő bejárati ajtó megoldások és a GEALAN-SMOOVIO® tolórendszer vizuálisan illeszkedő szárnyai teszik teljessé.

Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer
Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer

Optimalizált statika
Nagy tömegű üveg, a nagyméretű elemek és egyre több színes ablak használata jellemző manapság. Ezeknek a modern rendszereknek kiváló statikára van szükségük. Igény esetén a GEALAN-LINEAR® rendszerben merevítéseket lehet használni, amelyek maximális stabilitást nyújtanak még a magas statikai követelmények mellett is.

Többféle ragasztási megoldás
A beragasztott üvegű ablakok összes előnyének kihasználása érdekében a GEALAN-LINEAR® szárnyprofiljai a GEALAN STV® (statikus száraz üvegezés) ragasztási technológiájával gyárilag is kaphatók. A rendszert optimálisan tervezték folyékony ragasztókkal történő ragasztáshoz is. Ezt biztosítja a rugalmas nyílásgeometria a szabványos ablakszárnyban. Ez természetesen hagyományos ragasztás nélküli rögzítésre is alkalmas. A falc új kialakítása csökkenti az üveg pereme és a falc felülete közötti ragasztókötést, és optimalizálja a ragasztóanyag felhasználását.

Kiváló hőszigetelés
Akár 1,0 W/m²K bevizsgált Uf-értékkel, 48 mm vastagságú üvegekkel (STV® esetén 50 mm) a jelenlegi és jövőbeli piaci követelményeinek optimálisan megfelel. A GEALAN-LINEAR® rendszer így akár 0,73 W/m²K Uw-értéket is elérhet - Ug = 0,5 W/m²K, ψ = 0,030 W/mK értékkel számítva - minden további beavatkozás nélkül.

Ug - üvegezés hőátbocsátási tényező
Uf - tok hőátbocsátási tényező   
Uw - teljes ablak hőátbocsátási tényező
Ψ - vonalmenti hőátbocsátási tényező

Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer
Új GEALAN-LINEAR® profilrendszer

Gazdaságos feldolgozás
Az optimalizált profilkonstrukciók és az innovatív részletes megoldások lehetővé teszik a GEALAN-LINEAR® gyors és egyszerű feldolgozását. A más GEALAN rendszerekkel is magas szintű kompatibilitás csökkenti a szükséges profilok, tartozékok és merevítések szükségességét. Az egységes merevítések nemcsak a standard szárnyban és a 72 mm-es külső keretben használhatók. A tokosztó, a perem és a 84 mm-es külső keret szintén merevíthető. Ez minimálisra csökkenti a szükséges acélváltozatok számát. Számos, más rendszerekből származó merevítést is használnak. A GEALAN-LINEAR® rendszernél átvették például az S 8000 rendszerből származó ház- és balkonajtók szárnyprofiljainál bevált merevítési koncepciót. Az egyik innovatív újításra jó példa a tartozékok területén a külső stulpsapkák, már gyárilag kialakított, rejtett vízkivezetése. A gyártásban nincs szükség utólagos megmunkálásra.

Dekorfóliák széles választéka
A GEALAN-LINEAR® standard dekorfólia kínálatában kilenc vonzó fóliát találhat. A standard fóliákon kívül számos divatszínben széles a választék, amelyek kiemelik a rendszer modern megjelenését. Ide tartoznak a matt vagy fémes hatású dekorfóliák. A harmonikus megjelenés érdekében, a falcok területéhez igazodva, válogatott dekorfóliák vannak a sötétszürke alaptesten.                           

Fenntartható koncepció
Bebizonyosodott, hogy a GEALAN évtizedek óta támaszkodik a fenntartható építési termékekre. A többi GEALAN-rendszerhez hasonlóan a GEALAN-LINEAR® is zárt nyersanyagciklusban készül. Ez a teljesen újrahasznosítható anyagok felhasználásával lehetséges. Ezenkívül az új profilrendszer a sok éven át kipróbált műanyag ablakokhoz használt anyagok koncepcióján alapszik. A más GEALAN rendszerekkel való magas szintű kompatibilitás csökkenti a szükséges profilok, tartozékok és merevítések szükségességét. Az újrahasznosított anyagok célzott felhasználása kíméli az erőforrásokat és enyhíti a környezet terhelését, miközben megtartja a profilok magas anyagtulajdonságait.

A hírben szereplő termékek
GEALAN-LINEAR® profilrendszer
 
GEALAN-LINEAR® profilrendszer

A 74 mm-es technológia – a 70 mm-es szegmens továbbfejlesztése – a modern funkcionális üvegeknek és a többkamrás konstrukciónak köszönhetően nagyobb biztonságot, zajvédelmet és hőszigetelést biztosít. A rendszer univerzális voltát az egyenes vonalú kialakítás teszi teljessé és ily módon követi a modern építészet minimalista trendjét.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Műanyag nyílászárók, műanyag profilrendszerek
Műanyag nyílászárók, műanyag profilrendszerek
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...