proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új engób terrakotta szín a Tondach-tól


2010. február 18.

Az engób egy agyagásványt tartalmazó színezőanyag

Az új terrakotta szín elsőként a TWIST és a RUMBA nagyméretű kerámia tetőcserepek színpalettáját bővíti.

Aki építkezik vagy felújítja a háztetőt, nagyon sok szempontot kell, hogy mérlegeljen a megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása során. Az engóbozott felülettel ellátott tetőcserepek, mint a terrakotta színű TWIST és RUMBA is, rendkívül ellenálló felülettel rendelkeznek. Ennek oka, hogy az agyagásványt tartalmazó engób színezőanyag a cserép égetése során kémiailag egyesül az agyaggal, így a kerámiacserép anyagának részévé válik.
Mi is az engób?
Az engób egy agyagásványt tartalmazó színezőanyag.

Hogyan történik az engóbozás?
Az engóbot az égetés előtt egy modern, számítógéppel vezérelt engóbozó soron, speciális szórógépekkel viszik fel a megformázott és kiszárított nyers agyagcserépre.

Miért jó az engóbozott felület?
Az engóbozás nem egyszerűen felületi festés. A színképző alapanyag, az engób az égetés során az agyaggal kémiailag egyesül. Az engób nem egy külön festékréteget képez a cserép felületén, hanem a kerámiacserép anyagának részévé válik. Ezáltal egy rendkívül ellenálló felület jön létre. Az agyagásványt tartalmazó színezőanyag az égetés során éri el végleges színét. Az 1000°C feletti égetés páratlan színtartósságot biztosít.

Összefoglalva az érvek a terrakotta mellett:
  • elegáns és selymes árnyalatú természetes, hagyományos téglavörös színvilág
  • határozott, karakteres megjelenés
  • A modern technológiával kialakított speciálisan sima felület megakadályozza a szennyeződések lerakódását. A felületi pórusok az engóbozáskor bizonyos szintig tömítődnek, ami meggátolja a korom és a por lerakódását és megtelepedését a pórusokban. Ezáltal a felület jó vízlepergető képességgel rendelkezik, és öntisztuló.
  • nem mohásodik
  • ellenáll a napfénynek, az UV sugárzásnak, nem fakul ki
  • tűzálló
  • fagyálló
  • sav és lúgálló (pl. savas eső, madárpiszok)
  • prémium minőség téglavörös áron
Tondach Twist terrakotta tetőcserép

Tondach Rumba terrakotta tetőcserép


A Terrakotta tetőcserepekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti terméksorra, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
   
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek a Tetőcserepek termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Tondach  tetőcserép  cserép  engób  twist  rumba  terrakotta  agyag