Új, energiahatékony termékszortiment a Wienerbergertől

Új tégláikkal akár 16 cm hőszigetelés megtakarítható

Energiahatékony építés
A hőszigetelés önmagában házunk nem minden energetikai problémáját oldja meg. Az igazán energiahatékony építés egyszerre koncentrál az épület határolószerkezeteinek - a falazatnak, födémnek, nyílászáróknak - összhangban történő kiválasztására; az épületgépészeti eszközök, a megújuló energiaforrások alkalmazására, az épület tájolására, árnyékolástechnikai elemek felhasználására.
A kiegészítő szigetelésnek megvan a saját szerepe az építkezésben, pl. a padló vagy a födém szigetelésénél, illetve egy már meglévő épület falazatának felújításakor. Alacsony energia felhasználású új épület falazatának kialakításához a Wienerberger új, innovatív termékei jelentenek optimális - hőszigetelő és egyben lélegző - megoldást. Az új téglacsalád elemei kiegészítő hőszigetelés nélkül, 44 - 62%-kal túlteljesítik a jelenleg hazánkban érvényben lévő épületenergetikai előírásokat, és már most teljesítik a várhatóan 2019-ben életbe lépő legszigorúbb EU-s normákat.

Miért fontos a falazatválasztás?
A falazat a ház olyan szerkezeti eleme, amelyet beépítés után már nem lehet kicserélni. Érdemes tehát átgondolt döntést hozni, és olyan megoldást választani, ami hosszú távra ad statikailag biztos, energetikailag pedig hatékony megoldást. Amikor a fal kiválasztásáról döntünk, alapvetően két féle falazattípus közül választhatunk: egyrétegű (monolit falazat) vagy kétrétegű falazat.
Az egyrétegű falazatnál a tégla felelős a tartófunkcióért és a falazat hatékony hőszigetelő képességéért is. A monolit falmegoldás élettartama 100 év, tehát egy életre szól.
A kétrétegű falszerkezetnél a tartószerkezeti és a hőszigetelési funkció kettéválik. A tégla falazatra utólagos táblás hőszigetelést helyeznek, amely javítja a szerkezet hőszigetelő képességét. Az ilyen konstrukcióban megépített falszerkezet esetén azzal kell számolnunk, hogy az utólagos hőszigetelés tervezett élettartama általában 25 év.**
A Wienerberger legújabb termékei a POROTHERM T, valamint a POROTHERM K termékcsalád téglái önmagukban olyan hőszigetelő képességűek, mint egy hagyományos POROTHERM 38 N+F tégla plusz 8-16 cm homlokzati hőszigetelés.

Új, innovatív termékcsalád a Wienerbergertől

Okos tégla
A legújabb fejlesztésű, külső falazathoz ajánlott termékeik a tartószerkezeti funkción túl a hőszigetelés tekintetében is teljes megoldást nyújtanak egy rétegben, így nem szükséges homlokzati szigetelést alkalmazni, ami rontja a fal lélegző képességét. A Wienerberger által kifejlesztett új téglaszortiment termékei a POROTHERM Klíma Profi és POROTHERM Klíma, valamint a POROTHERM Thermo Profi téglák önmagukban olyan hőszigetelő képességűek, mint egy hagyományos POROTHERM 38 N+F tégla plusz 8-16 cm homlokzati hőszigetelés.
A monolit téglafal kivitelezési szempontból egyszerűbben építhető, kevesebb a kivitelezési hibalehetőség, gyorsabb a munkafolyamat. A téglafal nem sérülékeny, ellenáll az időjárás viszontagságainak, pld. jégeső; vagy a homlokzatot érő egyéb károsító hatásoknak. A téglafal értékálló, élettartama akár 100 évre szól.
A Profi technológia alkalmazásával pedig kevesebb építési nedvesség kerül a szerkezetbe, DRYFIX extra kötőanyag használatával az építési szezon kitolódik, a falazás akár télen, -5 Celsius fokig is végezhető.

Az új termékszortiment elemei:
élettartam 100 év  
élettartam 100 év  
élettartam 100 év  
 
élettartam 100 év  
élettartam 100 év  
 
kerámia felülete egészséges lakóklímát biztosít  
** Táblás homlokzati hőszigetelő rendszerekkel kapcsolatos részletes leírás: Magyar Építőkémia és Vakolatszövetség, Műszaki irányelv: bevonatréteggel ellátott, többrétegű, ragasztott táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek kialakítása, 8. oldal 5. bekezdés.

Ha az új energiahatékony termékekről bővebb információt szeretne kérni a Wienerberger Téglaipari Zrt. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Kategóriák

Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...