proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új elemmagas nyílásáthidalók a Pápateszéri Téglaipari Kft.-től


2018. július 30.

Az áthidaló közepén kialakított légkamra fokozottan növeli a hőszigetelő képességét és az áthidaló megfogására is szolgál

Bakonytherm® elemmagas főfalazati áthidaló

Az új elemmagas áthidalók fejlesztését a Pápateszéri Téglaipari Kft. egy mérnökirodával közösen valósította meg, egy K+F projekt eredményeként.

A háromféle legyártott prototípus terheléses szilárdsági vizsgálataiból a most bemutatott változat hozta a legjobb eredményeket. A kialakítás lényege, hogy az áthidaló felső és alsó része a teherviselő, ezért a húzott és nyomott övet itt alakították ki. A középső rész pedig semleges, ezért a középső részen egy üreg található, amely javítja a hőszigetelést.

Felhasznált anyagok

Betonacél
Mint ismert az olasz betonacél gyártók a legjobbak közé tartoznak. Sem a minőség, sem a teherbírás szempontjából nem kötött a cég kompromisszumot, hiszen a legjobb acélt választotta. A felhasznált acél átmérője 2*2,25 mm, szakítószilárdsága 1880 N/mm², amely a normál B500-as betonacélhoz képest 3,7-szer erősebb.

Cement
Az import 42,5 Rapid cement 2 napos szabványos nyomószilárdsága 30 MPa, amely a régióban legjobb érték.

Kavics
A Dunántúl egyik legjobb bányájából származó kavicsokat használják a gyártáshoz. Ezeket kétféle szemcsenagyságból keverik. A betongyártást automata betonkeverő végzi, amely minden alkotót kimér és automatikusan adagol, így a minősége folyamatosan kiváló C30/37.

A Bakonytherm® elemmagas főfalazati áthidaló letölthető katalógusait a hír alatti termékképekre kattintva éri el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Pápateszéri Téglaipari Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-8556 Pápateszér, Téglagyári u. 1.
Telefon: +36 89 352 152
Fax: +36 89 352 152
E-mail:
Web: www.bakonytherm-tegla.hu
Lipták Csaba
kereskedelmi és marketing igazgató  
   
   
   
A Pápateszéri téglagyárat családi vállalkozásként két testvér alapította 1936-ban. A gyárat fokozatosan fejlesztették egészen napjainkig. Jelenleg a gyár 100%-os magyar tulajdonban van. A fejlesztések lehetővé tették a termékszerkezet bővítését, új termékek kifejlesztését. A termékek között éppúgy megtalálhatóak a kisméretű téglák, blokk téglák, válaszfal téglák, egyéb falazó téglák, mint a korszerű és praktikus Bakony® feszített kerámia nyílásáthidalók. A cég rendelkezik az EN ISO 9001:2001 minősítéssel, ami garantálja az egyenletesen jó minőséget.
Márkanevek: Bakonytherm®
További hírek a Födémszerkezetek, nyílásáthidalók termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Pápateszéri  Téglaipari  Kft  elemmagas  főfalazati  áthidaló