Új elektromos homlokvillás targonca a Jungheinrich-től

EFG 425-430 típusú, négykerekű elektromos homlokvillás targonca

2012 tavaszán a Jungheinrich egy új homlokvillás targoncát vezet be a piacra: az EFG 425-430 típusú, négykerekű elektromos homlokvillás targoncát. Az újonnan bemutatott targonca nagy teljesítményű, de ugyanakkor kiemelkedő energiahatékonysággal rendelkezik és az elődmodellhez képest 13%-kal alacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik.

Az új sorozathoz tartozó targoncák akár 3 tonnát is képesek szállítani. A korábbi elektromos targonca portfóliót két új 3 tonna névleges teherbírású gép egészíti ki. Az egyik gép 600 mm-es tehersúlyponttal rendelkezik, a másik gép kifejezetten rövid építésű, mely alacsony fordulási sugarat eredményez. A környezetbarát Jungheinrich váltóáramú technológia legújabb generációjának köszönhetően az elektromos targoncák nagy hatásfokkal működnek folyamatosan alacsony energiafogyasztás mellett. Az energiafogyasztás a VDI* által előírt ciklus szerint 13%-kal alacsonyabb, mint a korábbi generáció esetében. „Az új targonca ezáltal kiemelkedő teljesítményre képes kiváló energiahatékonyság mellett” – nyilatkozta Stefan Pfetsch, a Jungheinrich homlokvillás targoncákért felelős termék- és portfólió menedzsere. „Ezt hívjuk tiszta energiának – pure energy.”
Egyedi ügyféligények határozzák meg a targonca felszereltségét
Az új EFG 425-430 típus a különböző teherbírásokon kívül két különböző kivitelben kerül piacra. A két új variánssal – Efficiency és Drive&LiftPlus – a targonca teljesítménye eltérően konfigurálható. Ezáltal a targonca az egyedi ügyféligényekhez legjobban illeszkedően alakítható ki.
Az új Jungheinrich elektromos targonca ergonómiáját is továbbfejlesztették és javították az elődmodellhez képest. A keskeny kormányoszlop magassága és dőlésszöge könnyen, egy mozdulattal, fokozatmentesen beállítható. A kezelési komforthoz hozzájárul az üléshez kapcsolódó, vele együtt mozgó, állítható kartámasz, mely hossz- és függőleges irányban egyaránt fokozatmentesen, egy mozdulattal beállítható. Ezáltal minden elsődleges kezelőelem gyorsan és egyszerűen a kezelő egyedi igényei szerint beállítható.
A targonca igény szerint rendelhető a kartámaszba épített SOLO vagy MULTI-PILOT kezelőkarral. A kezelőkabin tágas, padlózata egyenes, akadálymentes – kitűnő feltételeket nyújt a biztonságos munkavégzéshez. Átgondolt és könnyen elérhető tárolóhelyek teszik teljessé a kezelő munkahelyét. A targonca mértékadó jelentőséggel bír a komfort és a kezelő részére biztosított rakodóhelyek elhelyezése tekintetében. A nagy ablakok és vékony kabinprofilok kitűnő kilátási viszonyokat biztosítanak.

Különböző segédrendszerek a nagyobb biztonság és gazdaságosság érdekében
Az új EFG 425-430 típust számos, moduláris alapon felépülő, segédrendszerrel szerelték fel. Ezek segítik a kezelőt attól függően, melyik alkalmazást használja. Az Access Control például egy olyan rendszer, amely csak bizonyos ellenőrző mechanizmusok elvégzése után engedi elindulni a járművet (zárt ajtó, becsatolt biztonsági öv). Drive Control alapja a Jungheinrich elektromos targoncákban több mint 10 éve sikeresen beépített Curve Control, melynek segítségével kanyarodáskor, a kormányállás függvényében, a haladási sebesség automatikusan csökken, valamint ugyanígy működik meghatározott emelési magasságtól függően is. A Lift Control csomag a teher biztonságos kezelése érdekében egy meghatározott emelési magasságtól lecsökkenti a döntési sebességet, illetve igény esetén a beépített villaoldalmozgatót gombnyomásra az előre beprogramozott középállásba állítja és az oszlop dőlésszögét a kijelző segítségével megmutatja.
A Jungheinrich EFG 425-430 típusú elektromos homlokvillás targoncával kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Jungheinrich Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Jungheinrich elektromos homlokvillás targoncák

A Jungheinrich elektromos homlokvillás targoncák a tisztán beltéri vagy akár a kombinált beltéri-kültéri használatra kínálnak igényre szabott megoldást. Ezek közé tartozik a rendkívül helytakarékos, hátsó meghajtású 1-es sorozat, az igazán dinamikus 2-es sorozat és a kiemelkedően nagy teljesítményű, négykerekű 3-as, 4-es és 5-ös sorozat gépei 1000 - 5000 kg terjedő teherbírással.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...