Új Cemix SockelTOP lábazat-, pala- és betonfesték

Időtálló színkavalkád

A közel 90 különböző színárnyalatban kapható felső kategóriás termék egyaránt ellenáll az időjárásnak és a mechanikai hatásoknak.

A többéves kutatómunka eredményeként kifejlesztett SockelTOP piaci bevezetése hiánypótló jellegű. A veszprémi építőanyaggyártó eddig ugyanis nem kínált terméket a lábazati, pala- és betonfesték kategóriában.

A SockelTOP egy műgyanta kötőanyagú, vizes diszperziós festék, amely kültéri és beltéri felhasználásra is alkalmas. Kültéren elsősorban az időjárásnak és a mechanikai hatásoknak kitett függőleges felületek, mint például az épületek és kerítések lábazata, betoncserepek, pala vagy nem szerkezeti betonelemek színezésére használható. Ezen felül remekül megállja a helyét a nagyobb igénybevételnek kitett beltéri felületeknél is.

Új Cemix SockelTop lábazati, pala- és betonfesték
Új Cemix SockelTOP lábazat-, pala- és betonfesték

A felsoroltakkal szemben a SockelTOP nem alkalmas nagy igénybevételnek kitett kültéri vízszintes felületek, vízterhelt (tartósan vízben álló) felületek és szerkezeti betonfelületek festésére.

A termék főbb tulajdonságai közé tartozik, hogy tartósan ellenáll az UV-sugárzásnak, az időjárási viszontagságoknak és a különböző mechanikai behatásoknak (dörzsölés, felverődés, stb.). A magas pigmenttartalom miatt kiváló fedőképességű a festék, amely egyszerűen vízzel hígítható, valamint szórással és hengerezéssel is egyaránt felhordható. A termék összetételének köszönhetően a vízlepergető és mosható tulajdonsága mellett közepesen páraáteresztő, így a lerakódott szennyeződések könnyen eltávolíthatók az általa festett felületekről.

A 4,5 literes kiszerelésben kapható SockelTOP egyik fontos ismérve a gyors száradás. Az első réteg felhordása után 4 órával a felület tapintásra száraznak tekinthető, így kicsivel később (az első felhordástól számított 5-6 óra elteltével) újra átfesthető. Ez természetesen függ a felület struktúrájától, illetve nedvszívó képességétől. A festéket kettő - kivételes esetben három - rétegben érdemes felvinni, rétegenként kb. 0,1 – 0,15 liter /m² mennyiséggel számolva. A száradási gyorsaság mellett az alapfelület érdessége és nedvszívó képessége az anyagnormát is nagyban befolyásolja.

Új Cemix SockelTop lábazati, pala- és betonfesték
Új Cemix SockelTOP lábazat-, pala- és betonfesték

Kültéri munkálatok esetén fontos információ, hogy a frissen festett felületek csapadékkal szembeni ellenálló képessége normál körülmények között legkorábban 24 óra elteltével alakul csak ki, tehát addig a felületet a környezeti behatásoktól védeni kell.

A Cemix új festéke a „Base” palettáról 9 alapszínben rendelhető. Ezen felül további 80 „Inspiration” színárnyalat érhető még el a cég viszonteladói partnereiként működő keverési pontokon.

A hírben szereplő termékek
Cemix SockelTOP műgyanta kötőanyagú homlokzatfesték
 
Cemix SockelTOP műgyanta kötőanyagú homlokzatfesték

A SockelTOP műgyanta kötőanyagú vizes diszperziós festék kültéri és beltéri felhasználásra. Kültéren, időjárásnak és mechanikai hatásoknak kitett függőleges felületekre. Alkalmas épület- és kerítéslábazatokra, palára és betoncserépre, a nem szerkezeti betonfelületekre, valamint nagyobb igénybevételnek kitett beltéri felületekre. Nagy igénybevételnek kitett vízszintes felületeken kültéren nem alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Padlóbevonatok, betonfestékek
Padlóbevonatok, betonfestékek
Beltéri falfestékek
Beltéri falfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Fedővakolatok
Fedővakolatok
Festékek, bevonatok
Festékek, bevonatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...