Új BetteAir zuhanycsempe

Új BetteAir zuhanycsempe

Az újdonsággal a Bette forradalmasítja a zuhanyzótér kialakítását

Az 1970-es években a zuhanytálcák még akár 30 cm magasak is lehettek. Az évtizedek során fokozatosan laposabbá váltak, de csak 2006-ban sikerült a Bette-nek megalkotnia az első zománcozott titánacélból készült zuhanyfelületet, a BetteFloor-t. Most a BetteAir egy lépéssel tovább megy, és teljessé teszi a zuhanytálcák zuhanyfelületté történő válását.

Egyetlen zománcozott titánacélból készült zuhanyfelület sem vált még ennyire szerves részévé a fürdőszoba padlójának, mint a BetteAir. Ez a letisztult dizájn, valamint a forradalmi beépítési technológia vezetett oda, hogy a német fürdőszobai gyártó a BetteAir-t zuhanycsempének nevezze.

BetteAir zuhanycsempe
Új BetteAir zuhanycsempe

Dominik Tesseraux tervező (Tesseraux & Partner, Potsdam) összefoglalja a forradalmi fejlesztést: "A BetteAir a csempe minden előnyével rendelkezik anélkül, hogy hátrányai lennének. A zuhanycsempével a zuhanyzó padlója makulátlanul szép, fugamentes, így abszolút higiénikus és könnyen tisztítható."

A BetteAir minimális beépítési magassága mindössze 97 mm. Ennek eléréséhez a Bette a lefolyószifont is újragondolta, és a lefolyófedél átmérőjét 200 mm-re növelte. Mindössze egy kör alakú, 3 mm széles rés látható a felület közepén, melyen keresztül a víz lefolyik. A 0,6 l/mp-es vízelvezetési kapacitás bőven elegendő még a nagyobb esőztetőkhöz is. A zománcozott lefolyófedél teljesen sík, így nem érezhető vagy látható különbség a környező felülettől. A tisztításhoz a lefolyófedél könnyen eltávolítható, bár nincs sok tisztítani való, mivel a lefolyószifont úgy tervezték, hogy öntisztuló legyen, és megakadályozza, hogy a hajszálak beleakadjanak.

BetteAir zuhanycsempe - könnyű tisztítás
Új BetteAir zuhanycsempe - könnyű tisztítás

Forradalmi beépítés

Igazi forradalmat jelent a BetteAir zuhanycsempe padlószintű beépítése, melyet egyszerűen az esztrichre lehet ragasztani úgy, mint egy hagyományos csempét. Ennek érdekében a Bette továbbfejlesztette a Minimal tartót és szerelődobozt, hogy az a BetteAir padlószintű beépítéséhez is használható legyen. A BetteAir nagyrészt előre összeszerelve és beépítésre készen kerül szállításra. A vízszerelők és burkolók számára ez a "plug-and-play" megoldás lényegesen kevesebb erőfeszítést jelent a zuhany beépítése során, így idő és költség takarítható meg. Azok, akik még nagyobb rugalmasságot igényelnek a beépítés során, a BetteAir-t a bevált BetteUniversal lábkeret rendszer segítségével is beépíthetik.

Számos szín, méret és opció

A BetteAir az alábbi hét méretekben érhető el: 900×900, 1000×900, 1000×1000, 1200×900, 1200×1000, 1400×900 és 1400×1000 mm. A peremmagasság minden méret esetében 10 mm, ami nagyjából egy nagy formátumú csempe vastagságának felel meg. A zuhanycsempe sarokrádiusza R5, a minimális beépítési magasság 97 mm.

Annak érdekében, hogy a BetteAir zökkenőmentesen illeszkedjen minden környezetbe, vagy éppen kiemelkedjen abból, a zuhanycsempe 31-féle szín közül választható, beleértve a népszerű szaniter színeket, az exkluzív matt színeket és egy különleges hatású színt is. Kérésre a zuhanycsempe csúszásgátló felülettel is rendelhető, mely lehet a BetteAnti-Slip Pro (B értékelési csoport a DIN 51097 szerint), vagy a még nagyobb csúszásgátlást biztosító, új BetteAnti-Slip Sense (C értékelési csoport a DIN 51097 szerint).

Az új zuhanycsempéről további hasznos információkat talál a BetteAir weboldalán.

A hírben szereplő termékek
BetteAir zománcozott acél zuhanytálca
 
BetteAir zománcozott acél zuhanycsempe

BetteAir egy következő generációs zuhanyfelület, a világ első zuhanycsempéje, mely filigrán kialakításával szinte beleolvad a padlóba. Elérhető 8-féle méretben és 31-féle színben. A BetteAir zuhanycsempe rendelhető BetteAnti-Slip Sense csúszásgátló felülettel is. A BetteAnti-Slip Sense a csúszásgátlás legújabb fejlesztése. A mikrorészecskékbe rejtett súrlódási hatás csak a vízzel való érintkezéskor aktiválódik. Száradás után nincs észrevehető különbség a zuhanyzó vagy a kád felületének megjelenésében, tapintásában. A DIN 52097 szabvány szerint a legmagasabb, C csoportba sorolt minősítéssel rendelkezik.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek
Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...