Új BACHL PIR ALU GKP hőszigetelés – a belső terek hőszigetelő építőeleme

Új BACHL PIR ALU GKP hőszigetelés – a belső terek hőszigetelő építőeleme

Egyszerre építhető be a hőszigetelés és a gipszkarton

A kiválóan hőszigetelő, alufólia kasírozású PIR tábla egyik oldalára 30 mm eltolással 9,5 mm vastag gipszkarton lap kerül felragasztásra. Kérésre az alaptábla élképzéssel is rendelhető, amely hőhídmentes elemkapcsolódást eredményez. További előnye, hogy magas szilárdsága révén terhelhető, nem deformálódik, így nem igényel többletköltséget, vagy esetleges hőhidat jelentő plusz vázszerkezetet. Nagy táblamérete gyors kivitelezést tesz lehetővé.

A BACHL PIR ALU hőszigetelő lap alulról hűlő födémek, falak és mennyezetek belső oldali, magastetők szarufák alatti kiegészítő beltéri hőszigetelésére jelent megoldást.

Új BACHL PIR ALU GKP hőszigetelés – a belső terek hőszigetelő építőeleme
Új BACHL PIR ALU GKP hőszigetelés – a belső terek hőszigetelő építőeleme
Kiemelt termékelőnyök:

 • Hővezetési tényező: 0,022 W/mK
 • Táblaméret: 2000×1250 mm (felár ellenében 2000×625 mm)
 • A tábla gipszkarton felőli oldalának tűzzel szembeni viselkedési osztálya: B-s1, d0
 • Egy lépésként épül be a hőszigetelés, a gipszkarton és a légzárás, így csak a legszükségesebb mértékben vesz el helyet a térből.
 • Beépítés után közvetlenül festhető, tapétázható a felület.

További termékelőnyök:

 • Kérésre az alaptábla körbefutó élképzéssel rendelhető, mely hőhídmentes elemkapcsolódást eredményez.
 • Nedvességre érzéketlen, ellenálló a korhadással, penészesedéssel szemben.
 • Magas szilárdsága révén terhelhető, nem deformálódik, nem zsugorodik.
 • Alacsony testsűrűsége statikailag kedvező megoldást eredményez.
 • Nem igényel tartóvázat, ami anyagköltség és munkadíj megtakarítást, valamint vékonyabb rétegrendet eredményez, továbbá minimalizálja a hőhíd lehetőségét.
 • Kivitelezése nem igényel szaktudást vagy speciális szerszámot.

Alulról hűlő födémek

Pincék, tárolók, nem fűtött terek felőli födémek alsó síkján történő hőszigetelést jelent. Mélygarázsok (pl. plázák, irodaházak) esetében kiemelten fontos a tűzzel szembeni viselkedési osztály. 20 parkolóhelyig legalább D-s2, d0, 20 gépkocsiállás fölött legalább B-s1, d0 minősítésű anyag alkalmazható. A BACHL PIR ALU alaplap az első, míg a gipszkarton a második követelményértéknek is megfelel.

Belső oldali fal és mennyezet

A belső oldali hőszigetelés nagy körültekintést igényel, azonban vannak egyedi épületszerkezetek, ahol a BACHL PIR ALU GKP jelenthet megoldást. Például közös tulajdonban lévő épületek (pl. társasházak) esetén, ahol nincs konszenzus a külső homlokzati szigetelés elvégzésére. Telekhatáron lévő, utcafronti, vagy műemlékvédelem alatt álló épületeknél, ahol szigorú szabályok kötik a tulajdonost. Alacsony belmagasságú terek, vagy olyan közlekedők (pl. lépcsőházak) esetén, ahol a rendelkezésre álló hely nem csökkenthető vastag hőszigeteléssel. Ideális továbbá pinceszinten található vagy időszakosan használt/lakott épületeknél.
A belső oldali hőszigetelés összköltsége jóval alacsonyabb a hagyományosan alkalmazottnál, azonban minden esetben az aktuális paraméterekre előzetesen elvégzett páratechnikai számítást igényel.

Alkalmazási javaslatok alulról hűlő födémeknél és belső terekben:

 • A lapokat teljes felületű ragasztással kell ellátni.
 • A belső oldali hőszigeteléssel be kell fordulni a válaszfalakra, a mennyezetre és a padlóra is. Minimalizálni kell a hőhidakat.
 • Csak pár centiméteres hőszigetelési vastagságot használjunk.
 • A rögzítés statikai számítás alapján dübelekkel és/vagy ragasztással történjen. A dübeleket lég- és párazáró módon kell elhelyezni, amely a BACHL kínálatában elérhető ragasztó- és tömítőszalagok segítségével lehetséges.

Szarufák alatt beltérben

Ideális magastetők szarufák alatti kiegészítő hőszigetelésére belső oldalon. A hőszigetelés tűzzel szembeni viselkedési osztályára vonatkozó követelmények alapján NAK kockázati osztálynál 4 szintig, valamint AK kockázati osztálynál akár 7 szintig is alkalmazható.

Alkalmazási javaslatok szarufák alsó síkján beltérben:

 • A táblák közvetlenül a szarufákhoz rögzíthetők. A rögzítőelem kiválasztásánál figyelembe kell venni a táblák vastagságát. Javasolt olyan facsavart használni, mely legalább 35 mm mélységben a szarufába hatol.
 • Fontos, hogy meggyőződjünk róla, hogy a szarufák alsó élei egy síkba esnek, nem görbék és nem deformálódtak el. Ellenkező esetben kiegészítő intézkedésre van szükség.
 • Amennyiben az anyagmozgatáshoz szűk keresztmetszet áll rendelkezésre a tetőtérben, felár ellenében kérje a kisebb, 2000×625 mm-es táblaméretet.
 • A pontos, elmozdulásmentes csatlakozás érdekében csaphornyos élképzéssel is rendelhetők a hőszigetelő elemek.
A hírben szereplő termékek
BACHL PIR ALU GKP hőszigetelő lemez gipszkarton táblával
 
BACHL PIR ALU GKP hőszigetelő lemez gipszkarton táblával

A BACHL PIR ALU hőszigetelő lap teljes felületen gipszkarton táblával van társítva. A kimagasló hőszigetelés mellett így a beépítés után egy közvetlenül festhető, tapétázható felületet kapunk. Alulról hűlő födémek, falak és mennyezetek belső oldali, magastetők szarufák alatti kiegészítő beltéri hőszigetelése.

CAD
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Építőlapok
Építőlapok
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Építőlapok, félkész termékek, alapanyagok
Építőlapok, félkész termékek, alapanyagok
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...