proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új AQUAREA levegő-víz hőszivattyú lakóingatlanokba és kereskedelmi épületekbe


2016. december 12.

Tökéletes hőmérséklet és egyszerű, olcsó, környezetbarát megoldás használati meleg víz előállítására


A 3-tól 16 kW-ig terjedő teljesítménynek köszönhetően az AQUAREA hőszivattyú a piacon elérhető legszélesebb ilyen termékcsalád, amely komplett rendszert alkot, így bármilyen fűtési és hűtési igény kielégítésére alkalmas. A költséghatékony és környezetbarát rendszerek új ingatlanok építésénél és felújítási projektekben egyaránt alkalmazhatók.

Kiemelt jellemzők
A Panasonic AQUAREA hőszivattyú-termékcsaládja akár –20 °C-on is kivételesen magas hatásfokkal működik, ezáltal jelentős energiamegtakarítást biztosít.
Az AQUAREA hőszivattyú tökéletes hőmérsékletet teremt, és a hőtermelés helyett alkalmazott hőátadás révén egyszerű, olcsó, környezetbarát megoldást kínál a meleg víz előállítására. A hőszivattyú technológia szerepel az International Energy Agency (IEA) kék térképén, melynek célja, hogy 2050-re a 2005-ös szint felére csökkentse a CO2-kibocsátást.
Az AQUAREA azok közé az új generációs fűtőrendszerek közé tartozik, amelyek megújuló, ingyenes energiaforrást – levegőt – használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására.
 • Rendkívül magas hatásfok (az új 5 kW-os monoblokk egység COP értéke 5,08)
 • Alacsony energiafelhasználású otthonokba kifejlesztett termékcsalád (3 kW-tól)
 • Hideg területeken ideális T-CAP megoldás, amely akár –15 °C-os hőmérséklet mellett is megőrzi névleges kapacitását
 • Okostelefonról egyszerűen vezérelhető (egy választható interfész segítségével)
 • Jó hatásfokú tartályok széles választéka a használati meleg víz tárolására
Panasonic AQUAREA microsite: www.panasonicaquarea.hu

Új H generációs AQUAREA hőszivattyúk

Új H generációs Aquarea

A kényelem szépsége

Az új H generáció 3 és 9 kW-os kivitelben érhető el. E kis teljesítményű berendezéseket kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonokba tervezték. COP értékük kiemelkedően jó: a 3,2 kW-os változat 5-ös COP-vel rendelkezik.

Magas műszaki színvonaluknak és a fejlett vezérlésnek köszönhetően ezek a hőszivattyúk akár –7 és –15 °C-on is képesek nagy teljesítmény hatékony leadására. Az AQUAREA szoftverét kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonok igényeire optimalizálták a maximális energiahatékonyság eléréséhez. Az időjárás viszontagságaitól függetlenül az AQUAREA akár –20 °C-on is üzemel. A kompakt kialakítású kültéri egység nagyon egyszerűen felszerelhető.

Közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz

Közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz

Új kialakítás

Átdolgozott, esztétikus formaterv
Fehér, szögletes forma, látható csavarhelyek nélkül. A modern távirányító levehető az egységről.

„Telepítőbarát” kialakítás
 • A vezérlő immár az elülső oldalon található.
 • Az alkatrészek könnyen hozzáférhetők, és a sorba rendezett csöveknek köszönhetően a beszerelés egyszerűen elvégezhető.
 • Új távirányító, teljes méretű, széles, pontmátrixos kijelzővel és új funkciókkal (ehhez a CZ-NS4P opcionális nyomtatott áramkör szükséges).
 • Kiegészítő teremhőmérséklet-érzékelő csatlakoztatható.
Kompakt és helytakarékos
Még nagyobb érték 1 kompakt házban:
 • Vízszűrő (egyszerűen hozzáférhető, gyors „bepattintós” technológiával)
 • Elzáró szelep az alapcsomag része
 • Áramlásérzékelő az alapcsomag része
 • Előkészítés 3 utas szelephez (választható CZ-NV1, belső térben)
Korszerű vezérlés

Egyszerű használat
Új távirányító, teljes méretű, 3,5” széles, pontmátrixos, megvilágított kijelzővel 10 nyelven (angol, francia, német, olasz, spanyol, cseh, lengyel, svéd, norvég, dán) elérhető, könnyen kezelhető menü a beszerelést végző szakember és a felhasználó számára.

Áthelyezés
A távirányító bármelyik helyiségbe áthelyezhető.
 

Alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz

Alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz

Új kiegészítő

Opcionális nyomtatott áramkör (CZ-NS4P)
Ez az új nyomtatott áramkör lehetővé teszi az alábbi funkciók használatát: SG Ready címke, 0–10 V igény szerinti vezérlés jele, 2 zónás vezérlés (szivattyú + keverőszelep), szolár és külső kapcsoló (fűtés / hűtés)

Jobb hatékonyság, magasabb érték.
A++/A++
 • A++ a közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz (ErP 55 °C)
 • A++ az alacsony hőmérsékletű alkalmazásokhoz (ErP 35 °C)
 • A 3 és 5 kW-os változat teljesíti a 2019 szeptemberétől életbe lépő A+++ kategóriára vonatkozó ErP előírásokat
Új Wifi csatlakozás a H generációs termékekhez
CZ-TAW1
AQUAREA Smart Cloud, H generációs Internet control Wifi vagy vezetékes LAN kapcsolaton keresztül.

Az AQUAREA levegő-víz hőszivattyúk adatlapjait letöltheti a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Termékcsalád  Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk

A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -15°C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit az alacsony energiafelhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően tervezték, melyek kiemelkedő hatékonysága ellenére a működési költségek alacsonyak maradnak.
Az Aquarea rendszer melyet napelemekkel megtermelt árammal is megtáplálhatunk képes megtermelni a melegvizet a fűtési rendszer és a háztartás számára, bizonyos típusok ráköthetőek meglévő radiátoros rendszerekre is, de természetesen a legjobb megoldás a fűtési rendszer minden elemének, beleértve a fűtési hőleadóknak a cseréje, korszerűsítése.


Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
Hír
Új Panasonic AQUAREA Designer szoftver
2016.10.24    
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Panasonic  AQUAREA  levegő-víz  hőszivattyú  Smart  Cloud  H  generációs  COP  érték