Új alsó kilincses tetőtéri ablaktípusok a VELUX választékában

Könnyű működtetés magasra beépített ablakok esetén is

A népszerű VELUX tetőtéri ablakok 3-rétegű üvegezéssel ellátott Standard Plus és 2-rétegű üvegezéssel ellátott Standard választéka is új, alsó kilincses típussal bővült 2018-ban, a kiváló minőség azonban változatlan.

Ha szeretnénk napfényessé, komfortossá tenni a megtervezett tetőteret, érdemes gondosan megválasztani a tetőtéri ablakok méretét és elrendezését, hogy azok elegendő fénymennyiség mellett kellemes fényeloszlást is biztosítsanak. Némileg nehezítheti ebbéli törekvésünket, ha a tetőtéri ablakot az ideálisnál magasabbra kell beépíteni ( ideális az a helyzet, amikor az ablakon kilátunk ülve és állva is), például magas térdfal miatt. Ebben az esetben, a padló síkjától a tetőtéri ablak alsó éléig mért 130-150 cm beépítési magasság mellett alsó kilincses működtetésű ablak alkalmazása javasolt.

Új alsó kilincses VELUX tetőtéri ablaktípusok
Új alsó kilincses VELUX tetőtéri ablaktípusok


A tervezési feladat megkönnyítéséhez többféle VELUX terméket kínálnak, ráadásul a Standard és Standard Plus termékkategóriában elérhető alsó kilincses VELUX tetőtéri ablakok választéka 2018-ban tovább bővült. A természetes fa kivitel mellett már a GLU műanyag bevonatos tetőtéri ablak is rendelhető gyárilag alsó kilinccsel szerelt változatban, akár 2-rétegű, akár 3-rétegű üvegezésre van szükség.
A felületi karbantartást nem igénylő GLU ablak magja egy hőkezelt fa, melyet egyenletes öntéssel felvitt poliuretán bevonat takar. A felület-folytonos műanyag útját állja a víznek, ezért kitűnő választás magas páratartalmú helyiségekben, de szép fehér színének köszönhetően bármely helyiségbe ideális választás. Könnyen tisztítható és a felület 100%-ban karbantartásmentes.
Az ablakot ThermoTechnology™ hőszigeteléssel gyártják, a fát kemencében rendkívül magas hőfokra hevítik. A hőkezelés a fa nedvességtartalmát akár 50%-kal is csökkenti, a nedvesség jobb hőszigetelő képességű levegőre cserélődik. A végeredmény jobb hőszigetelés és szilárdság.

VELUX alsó kilincses tetőtéri ablak
VELUX alsó kilincses tetőtéri ablak


Az ablakok légzárása kiváló, a legmagasabb 4. osztályú, a léghanggátlás 29-32 dB, mely már egy forgalmi zajnak kitett épületben is kellőképpen segíti a zajcsökkentést és nyugodt otthoni vagy munkakörnyezetet biztosít.
Mint minden VELUX tetőtéri ablak, az alsó kilincses GLU B ablakok is rendelkeznek beépített szellőztető megoldással, melynek célja, hogy az ablak zárt állapota esetén a helyiség háttérszellőztetéséről gondoskodjon.

A tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti hőszigetelő, vízzáró és párazáró kapcsolat kialakításához a VELUX beépítőtermékek rendszerét ajánlják, mely hőszigetelő keretből (BDX), alátétfóliából és vízelvezető csatornából (BFX), valamint párafékező fóliából (BBX) áll. Az ablakokat minimum 25 év élettartamra tervezték, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

VELUX alsó kilincses tetőtéri ablak
VELUX alsó kilincses tetőtéri ablak


Használja Ön is a VELUX termékeket, további információért az alábbi linkre kattintva keresse fel weboldalukat: www.velux.hu/szakembereknek

A VELUX tetőtéri ablakok letölthető katalógusait megtalálja, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a VELUX Magyarország munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Tetőtéri ablakok
Tetőtéri ablakok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...